II Wojna Światowa [1650]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Qba

Witam, piszę w sprawie, która niestety ma często miejsce na naszym forum. Swego czasu próbowaliśmy z kolegą Baniakiem przeciwdziałać temu ale jak widać niewiele to dało. Chodzi mianowicie o posty w tematach typu "Ulubiony...".
    Bardzo często padają odpowiedzi które tylko wymieniają osobę, broń czy cokolwiek innego co tyczy się tematu. Takie posty praktycznie nic nie wnoszą do dyskusji a cały temat zamieniają w jedną wielką wyliczankę a przecież nie o to chodzi. Prawda? O wiele przyjemniej prowadziło by się dyskusję gdyby każdy poparł swój wybór krótkim wywodem, argumentacją. Przecież, jeśli typuje się taką a nie inną osobę, sprzęt, wydarzenie itp. to pewnie czymś się kieruje - warto o tym napisać. Nie dość, że wzbogaca to dyskusję merytorycznie to możliwe również, że niektórym dostarczy także nowych informacji.
    Proponuję wprowadzić do regulaminu stosowny zapis odnośnie tej kwestii a same posty które nie są poparte, żadnymi sensownym argumentami kasować.

Co o tym myślicie? Stać nas na to by wysilić się odrobinę aby spłodzić te parę zdań prozy czy idziemy na łatwiznę intelektualną? Diecezja jak zwykle należy do ogółu.

Pzdr.
  • Paulus

jak najbardziej popieram, to nie sonda tylko forum
  • Marcin Kamiński

Popieram inicjatywę, Jako były moderator wiem że będzie to dosyć trudne.
    Zmiany w regulaminie były wprowadzane juz kilka razy. Niestety jak ludzie widzą nałgówek "Regulamin" a pod nim kilka linijek tekstu to z miejsca klikają przycisk "dalej" i mało ich obchodzi tych kilka dosyć waznych linijek :/
  • Qba

Jak im zaczną posty znikać to może wreszcie klikną tam gdzie trzeba i zgwałcą się umysłowo by przeczytać kilka linijek tekstu regulaminu :)
  • Marcin Kamiński

oj przy 1200 użytkownikach to będzie troche kasowania xDDDD
  • Ritter von Nałęcz

Jestem za. Teraz mam mało czasu, żeby wchodzic na forum, z powodu przygotowań do olimpiady historycznej; P Ale niebawem to się zmieni. Mogę wprowadzic taka zmianę w zapisie regulaminu, nie ma problemu. Ale będę potrzebował pomocnika, albo nawet dwóch. Prosze o zgłaszanie kandydatur - to przyszłej środy. Potem zagłosujemy, czy tez wyrazimy wotum zaufania; ) Co wy na to?
  • Anonim

>Marcin Kamiński napisał
    >oj przy 1200 użytkownikach to będzie troche kasowania
    >xDDDD

może szybciej będzie co poniektórych użyszkodników skasować:D:D
  • Marcin Kamiński

Ja bym powysyłał wiadomości prywatne z propozycja do aktywnych forumowiczów (tacy co natłukli na naszym gronie ponad 60 postów i jeszcze im mało :D). Jak dostana zaproszenie to niech się wypowiedzą ile maja czasu w tygodniu na doglądanie czy wszystko jest "tip top". Odpowiedzi niech zweryfikuje moderator i wtedy ewentualnie ustala kto też ma praw głosu; )
  • Ritter von Nałęcz

sorry, ale ja nie mam czasu wyłapywać i prosic osobno kazdego takiego forumowicza :p Niech sami sie zgłoszą, jesli chcą, jak nie, niestety, plan reformy upadnie, wieć zachęcam...
  • Anonim

Marcin dobrze prawi,na ochotnika mogą zgłosić się różne kwiatki.Pan Mod też dobrze prawi,także ja jako pierwszy zaproponuję Marcina:):)
  • Marcin Kamiński

to oceń aktywność zgłaszajacych się :)

łatwiej i szybciej; p

Ja niestety tymczasowo odpadam. Studja zaczeły sie w moim przypadku pełną parą a to że teraz siedze na gronie to jakiś niezwykły zbieg okolicznosci.

Poza tym od jakiegos czasu dosyć żadko sie wypowiadam na WWII :/

Ale Tirpitz był by jak dla mnie świetnym kandydatem; ]
  • Marcin Kamiński

no tak....; ]
  • Ritter von Nałęcz

jestem za - a i odsnośnie Twoich słów - to oczywiste, że nie wezme każdego, kto sie zgłosi :P No i wy macie głos kluczowy w tej sprawie.
  • Marcin Kamiński

Dobra, przedstawie sprawę tak.
    Dostęp do internetu mam właściwie przez wiekrzosć tygodnia, jednak nie zawsz mam czas wchodzić na grono. Powiedzmy moge zerknąc od czasu do czasu w czwartki, piątki i weekendy, głównie wieczorami lub w późnych godzinach nocnych.
    Jeżeli taka aktywność będzie wystarczająca to służę pomocą. Chociaz nie ukrywam że Tirpitz jako że zawsze zabiera głos z sensem a jego wiedza o flotach jest wręcz porażająca był by lile widziany jako kolejny mod.
    Przy trzech moderatorach myśle ze nie bedzie problemu z utrzymaniem ładu; ]
  • Marcin Kamiński

no i oczywiście pomijając fakt iż QBA też zasługuje na bycie modem, on zwrócił uwage na cały problem więc proponuję jego osobę brac pod uwagę w pierwszej kolejności
  • Ritter von Nałęcz

macie chłopaki GW? Albo jak nie, to zamówicie?
  • Anonim

Tak szybko???Może dajmy jeszcze innym się wypowiedzieć.Ja ze swojej strony proponowałbym rozważenie jeszcze kandydatury Пётрa i Qby .
  • Ritter von Nałęcz

Co szybko, tylko sie pytam :P To masz Tirpitz? Pytanie skierowane takze do Marcina, Piotra i Qby.
  • TPMM

Tirpiz, Pietr, Qba - uznane nicki, można im powierzyć troszkę odpowiedzialności.; p
  • Qba

Ja jeszcze przez chwilę mam trochę wolnego czasu ale już od listopada się to skończy (potem to już nawet nie wiem jak często będę tu zaglądał)... Jeśli chodzi o kandydatury na moda to moimi kandydatami są Tirpitza i Пётрa ale jeśli uznacie, że i moja osoba będzie potrzebna w moderacji, to z racji tego, że inicjatywa wyszła ode mnie będę musiał podjąć się tego.
    Proponuję żeby może zrobić ankietę (jest chyba teraz taka opcja na gronie) zawierającą np. 8 czy ileś najaktywniejszych osób i spośród nich wybrać 2 czy 3 którzy pomogą w moderacji.

edit: a może już ktoś z was ma gronowładnego i zgłosi się na ochotnika, co :> ?
| |

Wszystko o II Wojnie Światowej - największym konflikcie zbrojnym w całych dziejach ludzkości, ro...

Fotki

Miejsca grona (0)