II Wojna Światowa [1650]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Jakie książki o tematyce II wojny polecacie? Wiadomo, Boguś W. rządzi. Ja właśnie czytam "The Rise And Fall Of The Third Reich" Williama Shirera. Co innego polecacie?
  • Wilhelm Keitel- W służbie aż do klęski, wszystko z serii II wojna Światowa, Okręt, tajne bronie luftwaffe i wiele innych...
    jak sobie przypomne to napisze :P
  • Anonim

polecam ,,Pikujące orły"
    i wszystkie ksiażki wyd: schiffer..
  • Maverick

"Krew na śniegu" - zwłaszcza rozdział o powstaniu warszawskim który został bardzo stronniczo opisany.
  • Gollum

Anthony Beaviour "Berlin 1945.Upadek" , Norman Davies "Powstanie44"
  • Maverick

Nooo "Krew na śniegu" też jest Normana Davies'a. Aż dziw bierze jak w jednej książce ("Krew...") przedstawia powstanie zupelnie inaczej niz w innej ("Powstanie..."). Polecam obie byto sobie zestawić.
  • Donnerzorn

"Wspomnienia Żołnierza" Guderiana , "Honor i Ojczyzna" , "Hitler i Upadek III rzeszy" Festa.
  • Carroline

Biografia Führera- karola Grünberga,"Pięc lat kacetu"- Grzesiuka
  • Nie zwykłem mówić szeptem.

oczywiscie niesmiertelny "Dywizjon 303", "Powstanie '44" N.Daviesa (duuuuuuuuuuzo faktow), "Tajne bronie w II wojnie swiatowej" W.Bauer ponadto rozne takie fajne albumy popularno naukowe
  • Nie zwykłem mówić szeptem.

btw: zajebiste zdjecie z palcem w nosie. pozdrawiam
  • Marta Anna; )

A ja polecam książkę Marcela Beyera "Latające Psy" świetna książka o rodzinie Josepha Goebbelsa ,książka przedstawia obłęd ostatnich dni Trzeciej Rzeszy ...rodzina Goebbelsa mieszkająca w bunkrze Fuhrera...
    :D
  • Anonim

Dobra i szczegolowa jest "Katakumba - ostatnie dni w bunkrze Hitlera". Ostatnio tez wyszla "Kobiety Hitlera" - ciekawy punkt widzenia.
  • >>>Melmi<<<

A nie wiesz kto jest autorem tej książki "Kobiety Hitlera"? Zainteresowałam się tym.
  • Anonim

Autorem jest francuz Erich Schaake
  • rafau

'Byłem adiutantem Hitlera' von Belowa. Naprawde ciekawe.

'Bunt Żołnierzy' H.H. Kirsta

i ogólnie Piekałkiewicza też polecam.
  • Anonim

ja myślę,że warto przeczytać także "Pianistę" Szpilmana, (chociaż z drugiej strony - film był, ale jednak nie tak samo wstrząsający jak sama powieść)
  • W.O.

Ja moge polecic "Sprawe Honoru", L.Olson & S.Cloud.
  • Adikolens

osobiscie polecam ksiazki Stephena Ambrose'a: Kompania Braci oraz Obywatele w Mundurach.
  • Anonim

Polecam "Caen-droga do zwycięstwa" (świetnie napisana) a także komiks (tak, tak) "Westerplatte-załoga śmierci"
  • Anonim

A ja polecam: "Hitler - studium tyranii" Bullocka. Dwa tomy, a wszystko na temat może szerszy niż sama IIWŚ...
| |

Wszystko o II Wojnie Światowej - największym konflikcie zbrojnym w całych dziejach ludzkości, ro...

Fotki

Miejsca grona (0)