-
::Paulhus::
...chciałem powiedzieć że widziałem jaskółki z dwa tygodnie temu...latały se normalnie... -
Anonim
a ile tych jaskolek widziales? bo jesli jest za malo to nie czynia wiosny... -
Anonim
-
no wiec widziałem 2 jaskółki, a to tylko jedna nie czyni wiosny. No i własnie nie poleciały do knajpy obok na pifko yhhh, nie wiem gdzie poleciały...może na górke...albo na dach lub nie wiem poprostu gdzie , no nie ma ich i wiosny też -
-
Anonim
-
....
ale nalezy zadac pytanie....ile jaskolek czyni wiosne...jedna napewno jej nie czyni...ale ile ja czyni ?? 1< ?? -
Anonim
hmm to zalezy czy pojawiaja sie jakolki europejskie czy afrykanskie... to jest chyba tak ze jedna afrykanska juz czyni, natomiast nie wiem jak to jest z europejskimi -
Anonim
oki wiemy że nie jedna to ile, rozpiszmy wzór matamatyczny ............ kto był na mat/fiz???? -
Anonim
var liczba jaskolek
if
liczba jaskolek>1
then go to wiosna
else zostan zima -
Anonim
-
no wiec tak
zmienną zależną jest wiosna, zmienną niezależną jest jaskółka
hipoteza brzmi:ile jaskółek europejskich czyni wiosnę.
wzór
z=je-jp/100
gdzie
z=prawdopodobieństwo przyjścia wiosny przy 1 jaskólce
je= 1 jaskółka
jp=próba reprezentatywna jaskółek
z = 1-100000000/ 100
prawdopodobieństwo przyjścia wiosny przy jednej jaskółce jest 99999,99%
odchylenie standardowe dla tego badania jest 0,01
czyli wiosna bedzie u nas jak przyleci jeszcze do Polski 99999 jaskólek z tymże jedna może przylecieć niekompletna
-
Anonim
-
-
Anonim
No ale jak dodatnio, czy ujemnie? I nie ściemniaj, że "to zależy". Bo "nie ze mną te numery Bruner!" -
no wiesz...dodatnio ujemna korelacja jest czyli dupa, wiosny nie bedzie wcale z rachunku prawdopodobieństwa wynika że wisna nastapi dopiero 32 lipca 2073 roku, trza jechać do afryki w takim razie renegocjować warunki migracji jaskólek afrykańskich, przy okazji mozna ściągnąć kilka słoni i kilka zwierząt egzotycznych, podpytac sie tamtejszych mieszkańców jak leci i co slychać u nich oraz napić sie tamtejszego alkoholu w celu, jak będzie dobry, importowaniu do nas...
Tymczasem kurcze wybywam szfendać sie po łorsoł...najwyższa pora -
....
tyyy paulus jaki ty smart sie zrobiles... :> na amfie lecisz czy jak ?? :D ale z jaskolkami afrykanskimi mnie rozwaliliscie...monthy ROXORZ !! -
-
znalazłem sobie zajęcie, skrobie sobie brud z klawiatóry,polecam bardzo wciągające -
....
ty to jednak potrafisz sie czyms zajac...i jakie to rozwijajace !! ja raz wykompalem klawiature...ale niestety umarla od tego :D -
no a jakbyś oskrobał to by nie umarła, ale dobrze wiedzieć bo po skrobaniu chciałem ja też wykompać
- Przeglądaj grona w kategorii Szkoły i Edukacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa - Ursynów
- Załóż własne grono tematyczne