-
Anonim
-
Paula
Wspaniala, genialna, jedyna w swoim rodzaju - zakrecona na punkcie tego przedmiotu - p. Kurowska :) Uczyla tu w podstawowce, uczy (chyba nadal) w gimnazjum, no i uczy rowniez liceum...
Przy zapale i determinacji mozna wiele z jej zajec wyniesc - choc czasem... no coz - duzo ludzi jednak opuszcza te zajecia :) -
Celtis
-
Paula
Jak sie domyslam: zapewne od reformy :)
Tzn w innych szkolach to sie chyba WOK nazywa... ale na jedno wychodzi. -
-
Celtis
no tak, starość nie radość; )
nie do wiary, Witkacy i takie rzeczy... kiedyś takich bezeceństw to nie było.
(poza kółkiem, czyli wszystko tak, jak być powinno:)
tylko czekać, aż łacinę wprowadzą :D -
Marianna
pani Jaga w LO!!!!!!!!!
czemu ja już skończyłam tę szkołęęęęę :(((((((((((((((((
(łacinę? dobrze by było. ale zacząć należałoby od filozofii... czuję barki w wykształceniu) -
Anonim
Po Kurowskiej to widać, że to nauzcycielka z pasją. Oddaje się całkowicie dla swojej pracy. Taki nauczyciel to skarb. Nawet jak człowiek się nie interesuje sztuką to z jej lekcji można wynieść bardzo dużo. Jest przesympatyczna, a na dodatek w jej głowie jest ułożony efekt pracy już przed jego rozpoczęciem. Wprawdzie zawsze jest wtłaczany w życie w sposób chaotyczny, ale powoduje to tylko dobrą zabawę:) -
Marta Maria Magdalena
Ona jest szalona, nie do końca normalna i WSPANIAŁA :) Dla mnie to prawdziwa artystka "z duszy". Uczyła mnie w gim i bardzo ise ciesze, że i w LO juz uczy też :) -
Anonim
hmm...Kurowska?? Jeżeli jest to ta sama osoba, o której myślę, to miałam (i nie tylko ja;)) z nią kontakt ponieważ próbowałam kiedyś swoich sił w olimpiadzie z historii sztuki...wpaniała kobieta, chociaż z tego co pamiętam, to jej wiedza była bardziej praktyczna niż teoretyczna;)...ale mimo tego i tak wspaniale się z nią rozmawiało...A teraz słyszę, że ma zajęcia z historii sztuki?? Ciekawe, ciekawe:P Nie ujmując jej niczego, a już w szczególności zapału z jakim uczyła, bo niewiele o tym wiem, to mam nadzieję, że troszkę podszlifowała swoją wiedzę teoretyczną:) -
a*
Lekcje z gimnazjum z panią Kurowską wspominam bardzo dobrze - ogólnie jeden wielki artystyczny nieład i chaos i O TO CHODZI :D już nie mogę się doczekać 3 klasy kiedy to znów będziemy mieć z nią lekcje :) -
Koziołek
Coś mi się zdaje, że przyjdzie Ci odszczekać te słowa; ) Pani Kurowska jest jedyna w swoim rodzaju - fakt, ale tą 'jedyność' przyrównałbym raczej do tej szuchtowatej :P Nom, plus ma jeszcze kobieta zapał, ale przynudza czasem niemożebnie :P
Ale spoko, nie przejmujcie się - ja tylko jestem po prostu źle nastawiony generalnie do przedmiotow 'artystycznych' i ich nauczania w szkole - no bo jak można nauczyć kreatywności i poczucia piękna w instytucji która ma wtłaczać dane do łbów i systematyzować? :) -
Anonim
hmm...jesteś pewien, że Witkacy, to odpowiednie miejsce do "wtłaczania danych do łbów i systematyzowania"??
może to moje subiektywne zdanie ale wydaje mi się, że jednak nie taką strategię obrano w tej szkole... -
Koziołek
Szkoła, żeby nie wiem jak liberalna i 'luzacka' była pozostaje szkołą. Ot co. -
Paula
Szkola pozostanie szkola - a Witkacy Witkacym :P Wtlaczania, tudziez systematyzowania nie zauwazono - wrecz przeciwnie :D -
slečna zo
ale historia sztuki czy tam WOK jest chyba tylko w III klasie.a tak to jest koło.jak juz się odbywa to jest super:-)gorzej z naszą systematycznością, ale może pojawi się ktoś kto nas wychowa:P