-
Asia
Hey. wła,śnie kończe gim i zastanawiam sie nad waszą szkoła. Chciałbym, wiedzieć jak jest u was z biologią i chemią, czy osoby które chca sie doatć na medycyne to sie dostają, czy to jest raczej szkoła dla humanistów? Jak byście mogl to poslzibyście jeszcze raz tu? -
Grono.Net
Jeżeli chcesz zdawać na medycynę idź, jeżeli jesteś humanistką i sama się nie potrafisz zmobilizować do nauki - nie. -
Anonim
Studiuje niehumanistyczny kierunek, wiec chyba to nie jest szkola tylko dla humanistow.
Tak, poszlabym jeszcze raz do tego lo. (Chociaz przyznam, ze nie wiem czy nadal to ta sama szkola do ktorej chodzilam).
Zdecydowanie natomiast odradzam Ci (bo widze po profilu, ze tez o tym lo myslisz) Barbossa, bo szanse rozwoju bedziesz tam miala w szybkim tempie zmierzajace do zera.
-
Grono.Net
nie prawda. Barbossa tez dobra szkola. wiem bo mieszkam blisko mi znam z niej troche osob. jak chcesz to nikt Cie nie bedzie w niej ograniczal. osbiscie bym jednak nie zmienil swojej decyzji na barbosa -
-
ms
przyślij swoje zdjęcie to w imieniu chłopaków z tej szkoły powiem ci czy iść tu, czu też nie; ) -
Grono.Net
-
Grono.Net
Iść... nawet jeśli jest się biednym, ograniczonym, niezorientowanym i leniwy humanistą (jak ja) to można coś osiągnąć... Może nie zawsze to, o czym się marzy, ale lepszy rydz, niż nic... Podobno. :) -
Anonim
Mialam przyjemnosc rozmawiac z dyrektorem tej szkoly. Pozwole sie powstrzymac od dalszych komentarzy, ale Jola to inny swiat. (Zreszta jesienna potwierdzi).
Zas moja ocena tej szkoly nie jest w zadnym wypadku ocena ludzi tam uczeszczajacych!!! Sama znam pare osob, ktore te szkole skonczylo; -) -
Asia
-
Grono.Net
no mówię, że poziom chemii i biologii jest moim zdaniem dobry... a języków nie wiem, ja uczę się francuskiego i angielskiego i z francuskiego jestem zadowolona, z angielskiego nie; ] -
a*
Uczę się w Witkacym od tego roku i szczerze nie wybrałabym innej szkoły bo ta jest genialna według mnie :D przede wszystkim ludzie są super!
Od biologii będziesz miała bardzo wymagającą ale świetną biologiczkę - pani Andrzejewska jest nie do pobicia, chociaż dużo osób często narzeka na ilość nauki do biologii... Za to możesz mieć pewność, że jeśli się przyłożysz, to Ona dobrze przygotuje Cię na studia.
Chemia w tej szkole jest chyba przeznaczona dla tych, którzy jej potrzebują i chcą się jej uczyć - reszta (np. ja :p) z reguły sobie ją odpuszcza i wystarczą jej dwóje i tróje :)
Ja uczę się rosyjskiego i niemieckiego. Hehe, niemiecki jest nawet całkiem dobry; p;p;p niewaaażne... -
Patryk
Rzeknę tak: poziom nauczania biologii baaardzo wysoki, chemii również, ale tylko jeśli się nią interesujesz. Co do języków - angielski na niezłym poziomie, lecz bez rewelacji, rosyjki na na naprawdę wysokim.
Oczywiście to tylko na moim przykładzie, trafiając na innych nauczycieli (jeśli chodzi o biologię to na innego nie trafisz; )), możesz odnieść inne, odmienne od mego, wrażenie. -
Anonim
A kto teraz uczy rosyjskiego ???
Bo w witkacym ruski tradycyjnie byl na bardzo wysokim poziomie, ale to bylo tylko dzieki Kropia. Kropa odeszla, poziom sie stoczyl. Jestem zatem ciekawa komu zawdzieczamy powrot do wysokiej formy; -) -
i
Piatkowska, Trzeszczkowska i Bartczak. NIe wiem, komu ten wysoki poziom zawdzieczamy, szczerze mówiąc... Chociaz może nie powinenm się w kwestii rosyjskiego wypowiadać... Wtajemniczeni wiedzą, dlaczego :] -
Alicja w krainie muchomora; )
-
a*
No właśnie Szapiel... Ty się na temat rosyjskiego nie wypowiadaj; p
dżołk; ) -
Anonim
Ech, no te te trojce znam. Trzeszczkowska jak Trzeszczkowska, ale od poziomu nauczania Kropy lata swietlne ja dziela... -
Koziołek
Do Suchego: Marcin, jak ja lubię twoje podejście do sprawy; ) To co z tym zdjęciem? :P
Do bliżej nieokreślonej gimnazjalistki: Dziewczyno! Jeżeli nie potrafisz się sama mobilizować, dawać sobie silnych kopów w dupę - to nie idź do witkaca. Szkoła cię rozleniwi na maksa i cofniesz się jeśli chodzi o poziom wiedzy (serio!). Natomiast jeżeli masz dużą mobilizację wewnętrzną, jesteś pracowita i potrafisz wykorzystywać rożne szanse (jesteś kretywna i przedsiębiorcza, ba, nawet trochę przebojowa) to Witkacy to szkoła dla Ciebie! Pozwoli rozwinąć Ci skrzydła i, że się tak wyrażę, wypłynąć na szerokie wody. Co do biologii - prof. Andrzejewska jest świetna, ale Sikory i tak nie unikniesz :). Co do chemii - możesz trafić na prof. Krajewskiego albo dyr. Zdanowicz. Jeżeli trafisz na jedno z nich na lekcjach, to drugie będziesz miała zapewne na fakultecie. Więc będzie dobrze. -
ms
a mówił ktoś koleżance o tzw. "twarzowym"?
jeżeli jest się brzydkim (np. tak jak ja) to trzeba zapłacić za dostanie się do szkoły. smutny to proceder (osobiście ledwo się wypłaciłem). to nie żart.
pieniądze wpłaca się na konto nr 12323-23212-2342134-3424243
pozdrawiam i dziękuję -
Grono.Net