AC/DC [1688]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Maciek

dźizas wyluzuj... wolny kraj i mozna gadac o czym sie chce... a to że neiktórzy czasami wyrażają myśli swoje na gronie w troche kretyńskiej formie to już trudno...

a tak btw to co za pedalski nie pedalski itp.? ocb?
  • Wojciech

przeczytaj sobie caly temat od poczatku.
  • Maciek

aha sorki ale wcześniej nie zerknałem na 1 strone... rozumiem o co ci chodzi w kazdym razie...
  • $zklarzu

Głupi temat, czemu mieliby się nie lubić? oba zespoły zajebiste
  • Gorszkof

Przeczytaj pierwszą strone. to sie może dowiesz. I to, że jedni i drudzy wymiatają to nie znaczy, że musza się uwielbiać.
  • Maciek

własnie... generalnie tarcia pomiedzy zespołami zdarzały i zdarzaja sie czesto...
  • Anonim

Głowa w butelce, kto mówi jest głupi...
    A tak wogle to lubię oba zespoły, na może trochę bardziej AC/DC...
  • AŚ/KA

>wojtek napisał
    >a ja kocham led zeppelin, a uwielbiam deep purple i ac/dc.
    >wszystkie te grupy są bardzo ważne dla muzyki (ale led
    >zeppelin najbardziej). poza tym tez czytałem, że ac/dc nie
    >lubili led zeppelin i mówili że to kiepska kopia the who,
    >a z deep purple ostro się pokłócili na koncercie.
    >
    >więc ogólnie przesrane

Ja też tak czytałam.
  • Paździoch

o fajnie ciesze sie. Możesz przestać spamować wszedzie gdzie sie da. Dajcie jej bana czy coś
  • skullska

nie polubili się z Thin Lizzy podobno. :C
  • Unfortunate Son

Bardzo lubię sklep all-shirts.com, bo kupiłem tam sobie właśnie koszulkę z Randy'm Rhoadsem. Jeśli przyjedzie do Polski, to na pewno pójdę w niej na jego koncert!!!!
  • $zklarzu

>Paździoch napisał
    >o fajnie ciesze sie. Możesz przestać spamować wszedzie
    >gdzie sie da. Dajcie jej bana czy coś

popieram kolegę ^^
  • Silvuple

Pomijając fakt, że Brian coverował Zeppów to w jednym z wywiadów Angus wspomina, że podziwiał m. in. Page'a. Zważając na źródło z jakiego zostało zaczerpnięta informacja o rzekomej niechęci Piorunów do Sterowca, w którym pełno było błędów (choćby daty wydania płyt) i nieprawdziwych informacji uważam, że to jest tzw. bujda na resorach. AC/DC darzyło szacunkiem Led Zeppelinów.
  • Silvuple

I radzę wszystkim tym, którzy uważają Purpli za nudny zespół, aby porządnie umyli uszy...
  • DeJMIeN The Great

czy nienawidzili ?? nic o tym mi nie wiadomo. Czytałem tylko, że AC/DC mieli zagrać przed (katastrofalnymi zresztą ) koncertami sterowca w Knebworth w 79, ale nic z tego nie wyszło bo ponoć Plant stwierdził w jakimś wywiadzie, że to On nie znosi AC/DC. Więc póki co, chyba było na odwrót :)
    P.S
    popieram w kwestii purpli koleżankę wyżej
  • Silvuple

A ja wprost przeciwnie. Czytałam, że Jimmy Page lubi AC/DC. Podobnie z Plantem. W każdym źródle piszą inaczej. Nie ma się tym co sugerować. To są jakieś niesprawdzone informacje.

P.S. Cieszę się, że ktoś uważa podobnie :)
  • Silvuple

Wracając do Knebworth, to koncert Led Zeppelinów odbył się 11 sierpnia, natomiast AC/DC wydało Highway to Hell 27 sierpnia i nie byli wtedy w trasie koncertowej. Mało więc prawdopodobne, że pojawiły się głosy jakoby AC/DC miało supportować Led Zeppelinów. Rzekoma wypowiedź Planta jest w takim wypadku mało wiarygodna.
  • Silvuple

Tak dla gwoli ścisłości:

Z wiarygodnego źródła wiem, że AC/DC lubiło rockendrolowe dokonania Zeppelinów, reszte uważali za niegodne uwagi. Byli nawet na ich koncercie w 77. Angus wspominał coś o tym, że publiczność była znudzona ich koncertem do czasu gdy zaczęli grać swoje dawne rockendrolowe kawałki. Oto słowa Angusa "that's not right. They're supposed to be the best rocknroll band in the world and they ain't even playing it.''

A co do stosunku Zeppów do AC/DC to wiem, że w jednym z wywiadów Jimmy Page wspominał, że lubi AC/DC, że wypracowali swój unikatowy styl i że ich muzyka jest świetna. Dodaje, że w swoim pokoleniu są najlepszym zespołem i w pełni zasługują na status jednego z najlepszych zespołów rockowych.
| |

"200 milionów płyt temu AC/DC dawali niezapomniane występy w programie telewizji ABC &quo...

Fotki

Miejsca grona (0)