-
martu
od solo w she likes rock'n'roll. potem po kolei wszystkie płyty z bonem, potem uwielbienie do flick of the switch i the razor's edge -
rudy zabor©
Dzięki tacie, po raz pierwszy w wieku 4-5 lat :) Na początku czułam się wiecznie katowana tymi płytami, ale stopniowo, parę lat później zaczęłam chwytać. Cieszę się ogromnie, że dzięki mojemu ojcu od najmłodszych lat znałam się chociażby orientacyjnie na klasyce rocka. -
Ika xD
zarazilam się od kumpli, którzy od dziecka słuchają metalu i rocka; p -
Arek
Jak sie zaczela? AC/DC slucham od kad pamietam, ale chyba ja my wszyscy, przez ojca :D -
-
Anonim
Pamiętam , kiedyś jak byłam mała , tata zawsze mi puszczał AC/DC , a ja błagałam go , żeby wyłączył , bo "nie będę słuchać idiotów , którzy skaczą po scenie , jak małe dzieci !" xD .
po wysłuchaniu T.N.T - wymiękłam !
Więc nic oryginalnego, poznałam ich przez ojca . Ale pokochałam dopiero niedawno; > -
O.K.
-
Bambina. C:
najpierw moj tata słuchał ale przestał. Poźniej Moj były ich słucha i na obozie zabrałam mu psp i tak sie zaczelo. -
SZJABsko
zaczęłam oglądać nowy serial i już w pilotażowym odcinku leciało Back in Black oraz Highway to Hell . Spodobało mi się, sprawdziłam co to, dokopałam się do płyt, zaczęłam słuchać i nagle okazało się, że mój tata jak był młody to też ich słuchał i nawet był na ich ostatnim koncercie w PLu. Odświeżyłam mu pamięć i teraz oboje słuchamy piorunów. -
Czerstwina
poszczególne kawałki AC/DC słyszałam wcześniej natomiast muszę przyznać, że głębsze zainteresowanie pojawiło się wraz z poznawaniem tego gatunku muzyki. NIe ukrywam także, że uwagę tego zespołu przykuł film Iron Man II oraz ich koncert w Polsce tego roku. -
Pankrock
Ja poznałem AC/DC przez kuzyna, który jest ich fanem. Jako że uwielbiam ten typ muzyki, od razu mi się spodobało.
Mam ich wszystkie płyty, Uwielbienie tego zespołu wzrosło wraz z tym, że mój ojciec również go lubi.
żaden zespół nie jest tak oryginalny jak AC/DC, żaden nie miał tak dobrego wokalisty i żaden nie ma tak dobrych piosenek i rytmów; D -
Anonim
A no właśnie, mój tata nigdy nie był fanem AC/DC sam się nimi zainteresowałem.
-
Gianna eine Meisterin der Lug
a ja kiedyś kiedyś kiedyś pamiętam gdzieś widziałam teledysk do highway to hell (z resztą nawet nie wie czy to był klip czy zapis z jakiegoś koncertu) go jakoś tak zapamiętałam, ale wtedy to nie była miłość jeszcze... dużo później przypomniałam sobie o tym kawałku i tak to się zaczęło...a i tak wszystko przez brata z którym dzieliłam pokój, a on kocha tego typu muzę..począwszy od metallicy, przez właśnie ac/dc po panterę... i tak to się zaczęło... -
Mikołaj
ja usłyszałem jade na hell(parodia kabaretu paranienormalni) i się nauczyłem tego riffu i zainteresowalem się AcDc :D -
♪ Michał ♪
Pani od sztuki grała jeden utwór na trójkącie i spodobało mi się . A tak na serio to od kumpla , który polecił mi Iron Maiden , a potem natrafiłem przypadkowo na AC/DC i tak się zaczęło . Tak oto z The Police stałem się fanem AC/DC . -
Anonim
A ja prozaicznie. Dzieckiem będąc kochałem highway to hell. A potem więcej... wiecej... więcej..wię... :D -
Looney Bin Johny
Zaczęło się od filmu "Last Action Hero" z Arnoldem Schwarzneggerem, w którym to arcydziele najlepszym akcjom towarzyszyło właśnie brzmienie AC/DC :D a w szczególności piosenka Big Gun. -
Anonim