Grono.net - Twój Serwis! [532025]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • MM

Temat dla tych, którzy chcą wklejać linki ze swoimi propozycjami i uważają, że znają dobre dla bety rozwiązania. Panowie:
    http://w8.grono.net/users/739138/de...
    http://w8.grono.net/users/429436/de...
    i inni : zapraszamy.
  • gas

Witam!
    Moje propozycje jakos przeszły niezauważone.
    Mam następujące:
    1. Wprowadzić własne arkusze stylów - definicja kolora tła, tekstu, linków itp.
    2. Stworzyć wyszukiwanie na forach zarówno po tematach jak i w poszczególnych postach.
    3. Przyłączam się do kolegów wyżej i chciałbym móc swoje posty edytować/usuwać.
    4. W przyszłości możnaby umożliwić użytkownikom zdefiniowanie własnej strony profilu
    5. Znowu przyłączam się do apelu o lepsze wyszukiwanie znajomych, bardziej rozbudowane i z dobrym opisem - niektórzy nie wiedzą, że aby znaleźć wszystkich Janów Kowalskich trzeba wpiasać Jan AND Kowalski.
    6. Umożliwić zrobienie porządku na gronach tematycznych - możnaby zrobić kategorie.

Z mojej strony to wszystko, będę wdzięczny za rozpatrzenie tych propozycji..
  • Anonim

>gas : cpt. Yossarian napisał:
    >3. Przyłączam się do kolegów wyżej i chciałbym móc swoje posty >edytować/usuwać.

usuwac mozna przeciez;P

no i zmiana laya tez by sie przydala. tylko na jakis porzadny, a nie..

• gas

>el.culete ώ napisała:
    >usuwac mozna przeciez;P
    >
    >no i zmiana laya tez by sie przydala. tylko na jakis
    >porzadny, a nie..
    >
    >

tak, ale tylko ostatni...

• Anonim

>gas : cpt. Yossarian napisał
    >Witam!
    >Moje propozycje jakos przeszły niezauważone.
    >Mam następujące:
    >1. Wprowadzić własne arkusze stylów -
    >definicja kolora tła, tekstu, linków itp.
    >2. Stworzyć wyszukiwanie na forach zarówno po
    >tematach jak i w poszczególnych postach.
    >3. Przyłączam się do kolegów wyżej
    >i chciałbym móc swoje posty
    >edytować/usuwać.
    >4. W przyszłości możnaby umożliwić
    >użytkownikom zdefiniowanie własnej strony profilu
    >5. Znowu przyłączam się do apelu o lepsze
    >wyszukiwanie znajomych, bardziej rozbudowane i z dobrym
    >opisem - niektórzy nie wiedzą, że aby
    >znaleźć wszystkich Janów Kowalskich trzeba
    >wpiasać Jan AND Kowalski.
    >6. Umożliwić zrobienie porządku na gronach
    >tematycznych - możnaby zrobić kategorie.
    >
    >Z mojej strony to wszystko, będę wdzięczny za
    >rozpatrzenie tych propozycji..

Ja bym dołożyła jeszcze opcję wyłączenia całkowicie reklam i popracowałabym jeszcze nad galeriami bo wciąż są problemy, nawet gronzo szwankuje :///
    A i szybkośc bo miąło być szybsze a działa dużo wolniej niż zwykłe grono net i często się zacina :(((
  • Martyna

>Lila ♥ żona i ♥ mama napisała:
    >>gas : cpt. Yossarian napisał
    >>Witam!
    >>Moje propozycje jakos przeszły niezauważone.
    >>Mam następujące:
    >>1. Wprowadzić własne arkusze stylów -
    >>definicja kolora tła, tekstu, linków itp.
    >>2. Stworzyć wyszukiwanie na forach zarówno po
    >>tematach jak i w poszczególnych postach.
    >>3. Przyłączam się do kolegów
    >wyżej
    >>i chciałbym móc swoje posty
    >>edytować/usuwać.
    >>4. W przyszłości możnaby
    >umożliwić
    >>użytkownikom zdefiniowanie własnej strony
    >profilu
    >>5. Znowu przyłączam się do apelu o lepsze
    >>wyszukiwanie znajomych, bardziej rozbudowane i z dobrym
    >>opisem - niektórzy nie wiedzą, że aby
    >>znaleźć wszystkich Janów Kowalskich trzeba
    >>wpiasać Jan AND Kowalski.
    >>6. Umożliwić zrobienie porządku na gronach
    >>tematycznych - możnaby zrobić kategorie.
    >>
    >>Z mojej strony to wszystko, będę wdzięczny
    >za
    >>rozpatrzenie tych propozycji..
    >
    >Ja bym dołożyła jeszcze opcję
    >wyłączenia całkowicie reklam

>popracowałabym jeszcze nad galeriami bo wciąż
    >są problemy, nawet gronzo szwankuje :///
    >A i szybkośc bo miąło być szybsze a
    >działa dużo wolniej niż zwykłe grono net
    >i często się zacina :(((

całkowite wyłączenie reklam? niee. bo przecież za rekamy dostają pieniądze, a przecież za coś trzeba 'utrzymywać' grono :)
    >

• Adam

Moje:
    1) Wyszukiwarka. Aby można było wyszukać wszystkie wypowiedzi danej osoby w danym temacie, na danym gronie. Za mało wyszukiwarek. Wiem, że to obciąża serwer, ale postarajcie się; )
    2) Może jakieś skórki DO WYBORU ?? Bardzo ładna jest ta, ale może macie coś doroślejszego??
    3) W profilu powinno być osobne miejsce na komunikatory
    4) Może coś takiego, jak "notki użytkownika"?? Każdy mógł by napisać notkę o drugim użyszkodniku
    5) Możliwość edytowania i kasowanie postów. Na innych forach dyskusyjnych, można tak robić, i jest z tego duży pożytek. Moszna poprafić blenty oltograwićne; )
    6) Formatowanie tekstu. Nie siądzicie, że aby ożywić trochę grono przydało by śie dodać trochę koloru i bolda do postów??
    7) Wydaje mi się, że jeśli grono będzie starać się upodabniać do popularnych for dyskusyjnych, nie stanie mu się krzywda. Wiem, że w pierwotnym założeniu grono miało przypominać grupy dyskusyjne, ale według mnie ich czas już mija, i jeśli chcecie zachęcić młodsze pokolenia do korzystania z waszej witryny potrzeba tu zmian, w stronę for.
    Pozdrawniam,
    Adam.exe
  • cannabinol

na Boga, tylko nie kolor i bold, bo w ślad za nim pójda emotikonki i całe to badziewie...

a jeśli chodzi o konkretne propozycje - mam jedną
    zostać przy aktualnym wyglądzie
  • Anonim

grono jakie jest jest dobre. masz racje, cannabinol boldy i inne są po porstu obrzydliwe. najprostrza forma jest najlepsza i najbardziej czytelna.
  • Piotrek

1. "Twoje grona tematyczne" powinny być pod "nowości"
    2. Zmiana górnego menu: Każdy link oddzielony pionową kreską.
    3. Uważam, że podkreślenie i zmiana koloru hiperlinka na czerwony to też zły pomysł.
    4. Inne, ale napiszę gdy trochę więcej w tym posiedzę,
    pozdrawiam
  • Adam

>cannabinol napisał
    >na Boga, tylko nie kolor i bold, bo w ślad za nim
    >pójda emotikonki i całe to badziewie...
    >

Ok, racja. Ale notki, kasowanie i edycja są ciągle dobymi pomysłami.
  • Anonim

Gdy przychodzi nowa wiadomość to dobrze by było to jakoś hmmm 'zaakcentować' :)

Np. w panelu: Wiadomość [1], podkreślić lub zmienić kolorek na czerwony etc.
    albo pop-up (minus taki, że wyskakuje okienko :), dwa, że przeglądarki blokują).
  • Anonim

1. Zrobić aby strona dopasowywała się do rozdzielczości, teraz ciągle mam sporo miejsca po bokach; )

No i tyle w zasadzie
  • Anonim

koniec krytykowania, czas na konkretne propozycje.

1. Panel z opcjami po lewej stronie (tak jak w starym gronie, nie musi wygladac tak samo, niech bedzie tak samo rozplanowany).
    2. Wyrzucenie reklam google i innych tym podobnych (pewnie i tak tego nie zrobicie wiec chociaz schowajcie je pod zielona linie na samym dole strony- bedzie duzo estetyczniej i nie bedzie trzeba ich ogladac pod przymusem).
    3. Lista gron tematycznech pod ulubionymi linkami.
    4. Mianiatury zdjęc z galerii gronowych lepiej wygladalyby w ramce.
    5. Przydaloby sie nadac jakas konkretna forme stronie glownej i calej reszcie bo wyglada to troche chaotycznie.

Tyle z mojej strony.
  • Anonim

no i wedlug mnie karta kontaktowa, czy jak to sie tam nazywa i linki do serwisow randkowych to kompletnie poronione pomysly...
    Grono jest w koncu spolecznoscia przyjaciol a nie internetowa randka w ciemno...
  • Anonim

dyskretna pionowa kreska między prawą a lewą stroną.

23/93
  • MAK™

Popieram koncepcję przesunięcia menu głównego na lewą stronę, w pionie, tak jak było do tej pory. Reklamy z prawej lepiej będą się prezentowały da samym dole, no i możnaby trochę poprawić czytelność niektórych działów, bo sprawiają wrażenie chaotycznych....
    Aha, a co do forum - edycja postów przydałaby się bardzo, i niech ktoś przesunie datę nadania postu w górę, powyżej pierwszej linijki textu...
  • Anonim

przedmówca dobrze mówi, dać mu wódki

poza tym postuluję o zastapienie słowa 'fotki' słowem 'zdjęcia'
    zdrobnienia mnie odrzucają
  • [BARTEK]

tak zwane dyskretne linie przydały by się do oddzielenie części wyświetlanych profilów użytkownika. poza tym przypominam przycisku na dole strony "idź do początku strony" ze starego grona. Bodajże dwie strzałki w górę.
  • Anonim

co do reklam, to najlepiej, zebyscie zrobili w menu link "reklamy" i jak ktos bedzie chcial, to wejdzie i pooglada xD
| |

Grono Administracyjne, na którym: - dowiesz się wszystkiego o Gronie, - zasięgniesz porad ...

Fotki

Miejsca grona (1)