-
Zło. Inaczej Michał.
Na początku chcę zaznaczyć, że proszę o nie pisanie w tym temacie postów krótszych niż 12 linijek.
W ogóle, jeśli ktoś chce napisać "myślę tak samo" "dokładnie" "racja" itp. to niech leci do topicu obok.
Chciałem zwrócić uwagę na pewną kwestię.
Nowe grono budzi bardzo negatywne opinie. Przekopałem się przez 61 stron i znalazłem jedynie 15 pozytywnych głosów.
mało nie? Nie uzbierała by się nawet strona.
Ale nie o tym chcę dyskutować.
Chcę porozmawiać o argumentach administracji, które delikatnie mówiąc są śmieszne.
"Przyzwyczaicie się" "przy v.2 było to samo".
Zacznę od dupy strony czyli od "Przy v.2".
Może i tak było, owszem. Ale nikt nie tworzył avatarów.
Nie było aż tylu buntowników.
Mi osobiście zmiana się podobała.
Jest takie przysłowie "trzeba stracić aby docenić".
Fakt, ale po co stosować się do tego, zamiast uczyć się na błędach?
Skoro V.3 zostało źle przyjęte, należy cofnąć zmiany. Zwłaszcza, że nie jest to innowacyjne. Nic oprócz niższego komfortu się nie zmieniło.
Oczywiście wszyscy się przyzwyczają, ale ja napewno nigdy nie wykupię już GW(a.k.a gronowładny).
Jeżeli ktoś przebrnął przez ten mój wywód - mogę pogratulować.
I jeszcze raz zaapelować, by nikt nie pisał tu RACJA, Masz racje itp. W tym temacie liczę na długą dyskusję na poziomie. -
Weronika
W V.3 nie mogę się w niczym połapać!
Nie wiem gdzie są wszystkie gity (jak gitować czyjeś mp3, jak oglądać swoje gity)
W V.2 wszystko było przejrzyste i szybko się połapaliśmy co i jak, a tu tak na prawdę nie mogę niczego znaleźć.
Przywróćcie nam stare grono to wszystkie protesty, obraźliwe obrazy i komentarze się skończą, będzie co raz więcej pozytywnych komentarzy..
Przepraszam, że nie wyrobiłam się w 12 linijkach, ale chyba reszta gronowiczów ma ten sam problem. -
Zło. Inaczej Michał.
>Werka napisała:
>W V.3 nie mogę się w niczym połapać!
>Nie wiem gdzie są wszystkie gity (jak gitować czyjeś mp3,
>jak oglądać swoje gity)
>W V.2 wszystko było przejrzyste i szybko się połapaliśmy
>co i jak, a tu tak na prawdę nie mogę niczego znaleźć.
>
>Przywróćcie nam stare grono to wszystkie protesty,
>obraźliwe obrazy i komentarze się skończą, będzie co
>raz więcej pozytywnych komentarzy..
>
>Przepraszam, że nie wyrobiłam się w 12 linijkach, ale
>chyba reszta gronowiczów ma ten sam problem.
11 ^^
Poza tym - to jest liczba umowna - każde mądre słowo się liczy.
Administracjo serwisu - dlaczego jesteś głucha na nasze protesty? -
Nobody.
Moim zdaniem, takie grono jest dużo wygodniejsze w obsłudze.
Rozumiem, zmiana wygląda daje po oczach,
ale to nie jest powód do tego, żeby przywrócić stare grono.
Owszem, przydałaby się opcja, pozwalająca 'przełączyć się' na stare grono,
jednak po dłuższym czasie większość przestałaby jej używać; d
To grono jest dopasowane bardziej pod 1280x1024 <imho>, co może przeszkadzać
<patrz - strona główna, fora itd.>, ale sam wygląd jest ok; d
rzeczywiście, trudno jest się połapać, przydałoby się więcej kolorów.
Aha, i opcja 'zaznacz jako przeczytane" na liście gron; d
Ogólnie jeśli chodzi o grono, to nie podoba mi się specjalnie, ale też NIE jest beznadziejne.
Tamto było takie nudne imho troche; d
Pozdrawiam, proszę o nieusuwanie tematu; d -
-
Anonim
Zgadzam się z tobą.Osobieście sądze że jest to niewłaściwe gdyż administracja grona powinna najpierw sprawdzić czy wogóle spodoba się to ludzią.
Powiem szczerze że po 10 min gapienia sie w ekran już mnie oczy bolą.I żeby na tym nie koniec,o nie.
Osobiście mam komputer podłączony do telewizora u zawsze siedziałam sobie na łóżku i wszystko było ok.A teraz z łóżka nic nie widze,mimo że mój wzrok wcale się nie pogorszył.Wszytko przez te kolory i wielkość napisów.
Oby wróciło STARE GRONO :( -
Gocha :)
Zgadzam się, nie podoba mi się nowy wygląd grona. Wszystko jest jakieś niepoukładane, trudno trafić do informacji, która nas interesuje i ogolnie latwo sie pogubic. Zdazylam zauwazyc, ze w miare dodawania kolejnych "fajnych" nowych funkcji itp coraz mniej mam znajomych, bo kasuja swoje konta! Grono to ma byc grono, mialo byc serwisem dla znajomych, a wyglada na to, ze Wam wszystkim chodzi on to, zeby upchnac jak najwiecejn w jednym miejscu. Stad te wszytskie dodatki, ktore sa naprawde zbedne. Ale jak to juz kiedys napisalam nawet jesli 1000 osob bedzie na nie a 10 na tak, to Wy i tak te zmiany wprowadzicie, mowiac nam, ze na pewno jest odwrotnie i wszystkim sie podoba.
Co do wypowiedzi Zło, mała szansa, że Ci tu odpiszą :) -
ღɐu!lnɐdღ
Stare grono było o wiele lepsze. Jak ja mam teraz się we wszystkim połapać? Jak koleżanka wyżej, nie wiem gdzie są gity, ani jak ustawić, żeby niektóre galerie były prywatne. Nie mówiąc już o tym, że grono jest nieprzejrzyste. W starym gronie wszystko było na stronie głównej: grona tematyczne, zdjęcia, ankiety, urodziny/imieniny znajomych. Gdzie jest teraz to wszystko? Trzeba się nasapać, naklikać i nawkurzać żeby to znaleźć.
Jest mi przykro, że administracja nic sobie nie robi z naszych protestów. Chyba coś to oznacza, skoro tysiące ludzi w gronie głosuje na NIE dla nowego grona. -
Weronika
To zróbmy tak, żeby nam odpisali.
Tylko na razie nie mam pomysłu jak.. -
Piter
Chodzi o rzeczy zupełnie podstawowe. Nie chodzi mi nawet o wygląd (brzydki), ale o to, że to jest alfa layoutu docelowego. Argumenty:
1.) Pisanie postów - treść postu, na którego odpowiadam jest poniżej ava, pole do wpisywania również. Dlaczego ? AV za szeroki. Wybaczcie, dzieci bawiące się PHPBB rozwiązują takie problemy
2.) Wykasowanie opcji - nie ma argumentów na obronę. Coś było, i nie ma - ktoś po prostu skopiował linijki kodu do nowego lay-outu, a jak mu nie pasowało, to wywalał i nie przejmował się.
3.) Zuepłne zignorowanie opcji "beta". Otóż, nowy lay-out wprowadza się przez taką opcję. Żeby na starym było okienko "beta-nowy wygląd". Atak przez zaskoczenie to dziecinada.
4.) Błedy kodu wyskakujące raz za razem. Przepraszam - wysiadam.
5.) I ogólnie rzeczy typu czcionka docelowa, kolor, itd.
Podsumowując - forma wprowadzenia nowego grona - katastrofa. -
Zło. Inaczej Michał.
>Piter napisał
>3.) Zuepłne zignorowanie opcji "beta". Otóż, nowy lay-out
>wprowadza się przez taką opcję. Żeby na starym było
>okienko "beta-nowy wygląd". Atak przez zaskoczenie to
>dziecinada.
______________________CYTAT___ _____________
I to niestety prawda. Zwłaszcza boli mnie prawdziwośc zacytowanego punktu.
Myślę, że byłoby dużo mniej szumu jakby ta zmiana była przeprowadzona tak jak kolega opisał.
-
Piter
Widzę, że ktoś ważny tego posta przeczytał, bo punkt 1 został rozwiązany. Aż mnie dziw bierze, że tak szybko.
Ja tylko jednego nie rozumiem - dlaczego operacja jest przeprowadzana na żywym organizmie, bez znieczulenia ?
Ja naprawdę nic nie mam do zmian wyglądu. A niech się zmienia, musi być progresja, co do urody v3 mam negatywne zdanie, ale mniejsza. Tylko czemu to musiało być tak niedopracowane ? Komuś się śpieszyło ? Mieliście narzucone terminy ? To nie PRL, żeby na 22 lipca otworzyć stadion, a potem go wykańczać przez 3 miesiące. Tym bardziej, że 17 marca nie jest szczególną datą. Zrozumcie - forma musi być tak samo dobra, jak treść. -
Po pierwsze prosze do nas nie pisac, bo naprawde nie mamy mozliwosci odpisac na 1000 wiadomosci, zwlaszcza ze jestesmy zajeci poprawianiem bledow i realizacja uwag ktore zglaszacie.
Po drugie prosze nie panikowac i sie nie pieklic, zrobilismy to co musielismy, oczyscilismy serwis z cepelii ktora tu panowala. Mi tez zajelo 2 dni przyzwyczajenie sie do nowego layoutu, ale teraz jak widze stary to mi sie niedobrze robi, takze sadze ze to dobrze wrozy.
Nowa forma serwisu umozliwila nam wprowadzenie pieknych i dynamicznych profili, gron - a na tym sie grono.net opiera. I umozliwi nam wprowadzenie kilku ciekawych funkcji w ciagu najblizszych 2-3 tygodni, z ktorych sadze ze bedziecie zadowoleni. -
Zło. Inaczej Michał.
>wojteks napisał
>Po pierwsze prosze do nas nie pisac, bo naprawde nie mamy
>mozliwosci odpisac na 1000 wiadomosci, zwlaszcza ze jestesmy
>zajeci poprawianiem bledow i realizacja uwag ktore
>zglaszacie.
>
>Po drugie prosze nie panikowac i sie nie pieklic, zrobilismy
>to co musielismy, oczyscilismy serwis z cepelii ktora tu
>panowala. Mi tez zajelo 2 dni przyzwyczajenie sie do nowego
>layoutu, ale teraz jak widze stary to mi sie niedobrze robi,
>takze sadze ze to dobrze wrozy.
>
>Nowa forma serwisu umozliwila nam wprowadzenie pieknych i
>dynamicznych profili, gron - a na tym sie grono.net opiera.
>I umozliwi nam wprowadzenie kilku ciekawych funkcji w ciagu
>najblizszych 2-3 tygodni, z ktorych sadze ze bedziecie
>zadowoleni.
_________________CYTAT________ _________
Czy słyszałeś o czytaniu ze zrozumieniem?
Kolega Piter napisał, że powinniście dodawać wszystkie dodatki zanim zmnienicie cały serwis.
Na ŻADNYM szanującym się forum zagranicznym takie coś by nie przeszło. -
-
Piter
-
Nobody.
>Zło napisał
>Czy słyszałeś o czytaniu ze zrozumieniem?
>Kolega Piter napisał, że powinniście dodawać wszystkie
>dodatki zanim zmnienicie cały serwis.
>Na ŻADNYM szanującym się forum zagranicznym takie coś by
>nie przeszło.
jakim prawem wypowiadasz się za tysiące <miliony?> użytkowników innych for zagranicznych, co? -
Anonim
Mam jedno proste pytanie , oczekuje prostej i konkretnej odpowiedzi.
Dlaczego NIKT kto zarządza gronem nie bierze pod uwage tego co chca użytkownicy a wszelkie zmiany są wprowadzane siłowo ?
Z góry dziękuje za odpowiedz , może chociaż jedna osoba z administracji poczuje się i odpowie rzeczowo i konkretnie. -
Zło. Inaczej Michał.
>wojteks napisał
>No, skoro kolega Piter tak uwaza, to powinien tak robic.
____________Cytat_____________ _
Masz coś z głową czy przegrałeś zakład? A może nie rozumiesz, że podkreśliłem rzecz bardzo mądrą?
@Użyszkodnik
Znam dobrze realia. Jestem userem na wielotysięcznych forach.
I tam nie jest trudno odwołać nawet root admina jeśli popisze się ostrą gafą!
-
Święty
W 100% popieram idee nowego grona i naprawde, czyjest ono tak ważną częścią waszego życia abyście reagowali tak ostro? -
yahoo
dlaczego na stronie głównej nie ma gron tematycznych?
dlaczego musiałem przez 2 minuty szukać, jak zapisać się do grona?
co się dzieje?! w stu procentach zgadzam się z którymś z przedmówców. dlaczego takie zmiany, zmiany praktycznie diametralne, nie są uzgadniane z użytkownikami?