-
madzia
Hej, oddajemy Wam do dyspozycji temat, gdzie mozecie zadawac pytania, dzielic sie z nami Waszymi uwagami i propozycjami na temat nowego grona. Ten temat sluzy tylko wspomnianym rzeczom i powstaje aby zebrac w jednym miejscu wszystkie konkretne sprawy zwiazane z nowym gronem.
Posty nie na temat, spamowe, pisane caps lockiem oraz wyrazajace swoja opinie beda usuwane. -
Sunshine Happy Woman
kurde, a ja myślałam, że od tego jest ten temat:
http://grono.net/forum/topic/138607...
moja propozycja - przestańcie robić bałagan (bo to prezentuje głównie v3) i wróćcie do v2. -
Brown
Przydałyby się szybko inne skórki bo ten fiolet zabija i wyzwala agresje :]
+ Co się dzieje z blimpem?
+ Czy nie dałoby się gron tematycznych wrzucić znowu na stronę główną? Teraz wszyscy mają jedno kliknięcie więcej żeby tam dotrzeć.. -
madzia
>Sunshine Happy Woman napisała:
>kurde, a ja myślałam, że od tego jest ten temat:
> http://grono.net/forum/topic/138607...
>
>moja propozycja - przestańcie robić bałagan (bo to
>prezentuje głównie v3) i wróćcie do v2.
Jaki balagan? Piszcie konkretnie to i Wy skorzystacie i my bedziemy umieli lepiej wylowic Wasze uwagi i propozycje :) -
-
karolina
>madzia napisała:
>>Sunshine Happy Woman napisała:
>>kurde, a ja myślałam, że od tego jest ten temat:
>> http://grono.net/forum/topic/138607...
>>
>>moja propozycja - przestańcie robić bałagan (bo to
>>prezentuje głównie v3) i wróćcie do v2.
>
>Jaki balagan? Piszcie konkretnie to i Wy skorzystacie i my
>bedziemy umieli lepiej wylowic Wasze uwagi i propozycje :)
to powiedz mi jak mozna usunac konto ? he ? -
alith
-
liberalis
moja propozycja: V2, V3 ssie; ]. Nie dlatego że nie lubie zmian, ale dlatego że:
1. Wygląda naprawdę źle
2. Jest niefunkcjonalne
3. Po co w ogóle zmieniać? Lepiej dodać V3 jako dodatkową skórkę
4. Stare było o wiele bardziej funkcjonalne i ludzie się do niego przyzwyczaili.
Nie chcę straszyć, ale 60% osób na gronie podziękuje i przestaną się pojawiać na gronie. -
sofik
-
Anonim
# Na stronie głównej Aktywności wyglądają bardzo nieczytelnie. Panuje straszny chaos. Fajnie by było, żeby była możliwość zwinięcia lub po prostu zmniejszenie tego bądź obniżenie.
# Na pewno na belce potrzebna jest zakładka z fotkami/filmami/mp3.
# Na strone główną wrzucić belkę ze ostatnimi wrzuconymi zdjęciami.
# Nie ma opcji dla moderatorów - Ostatnie zdarzenia na forum (albo nie zauważyłam)
# No i w ogóle te opcje, co są po lewej stronie przy wejściu na grono tematyczne mogłyby być po prawej stronie. Z lewej niech zostanie okładka grona.
# Do czcionki nie mam zarzutów. Nie przeszkadza mi.
# Oczywiście skórki są potrzebne.
# Profile są bardzo nieczytelne. Jakoś tak napchane tego wszystkiego.
I czy nie można w ogóle trochę poprzestawiać tego wszystkiego tak, żeby było choć trochę podobne do starego grona? My byśmy powoli oswajali się a Wy byście powoli wprowadzali zmiany.
Bo to co wczorajsze to był szok dla nas :) -
madzia
>ECECE? napisał
>1. Wygląda naprawdę źle
jakies propozycje na ulepszenia?
>2. Jest niefunkcjonalne
co dokladnie?
-
Anonim
1. cytowanie na szaro
2. powrót do oglądania zdjęc tak, jak było - tzn. mogłam obejrzeć fotki w powiększeniu, jednocześnie nie wychodząc z JEDNEJ strony. teraz każde zdjęcie to oddzielna strona. Czemu niewygodne? Wchodząc z grona tematycznego na czyjś profil mogłam coś pooglądać i jednym kliknięciem wrócić, a teraz już nie :/ Irytujące.
3. i jeszcze podświetlenie przyklejonych wątków! teraz nic nie widać :/ -
Anonim
Proponowałbym, ale nie wiem na ile jest to możliwe, dać rzeszy niezadowolonym ludziom możliwość ograniczonej customizacji grona. Tzn, możliwości własnoręcznego wyboru z menu profilu, tego jakie opcje widnieją na tym fioletowym pasku u góry, (sam chętnie widziałbym tam skrót do własnej galerii- właśnie tam a nie gdzie indziej; P ),a także jakie elementy widnieją na stronie głównej. Chcą mieć shouty na stronie głównej-ok, nie chcą? To nacisną krzyżyk i shouty będą w wiadomościach. Chcą mieć grona tematyczne na wierzchu? ok, nie chcą to nie będzie. Każdy indywidualnie.
Na stronie głównej, zamiast zakładki aktywności dodajcie zakładkę grona, żeby tam na środku zamiast całego tego śmietnika była lista naszych gron. -
Dobi
na stronie głównej powinno zniknąć okno Nowe Grono - zajmuje znaczną część strony a jak ktoś raz przeczytal to przecież nie będzie sobie dogadzał czytając po raz drugi.
brakuje rzeczy najważniejszej - na głównej stronie powinny być grona użytkownika bo większość z nas właśnie po to na grono zagląda
czcionka może i jest ok ale te literki za cienkie - ktoś już o tym pisał - grona z nowymi postami powinny być grubą czcionką co BARDZO ułatwia ich przeglądanie - wykrzykniki tez są ok ale ponieważ grona są wyświetlane bardzo blisko siebie nie bardzo wiadomo w pierwszej chwili który wykrzyknik do którego grona.
na stronie głównej ten hmmm baner? okno? z hasłem znajdź swoich znajomych powinno również zniknąć - możę w tym miejscu dać listę gron użytkownika?
brakuje mi też odsyłacza - hop do góry co by nie przewijać strony (to szczegół) i tak jak było w poprzedniej wersji - żeby wrócić do danego grona mogłam kliknąć na nazwę grona wyświetlnoną na górze i dole każdej strony przeglądanych wątków - teraz jest to możliwe tylko z dołu strony.
i KOLOR - ludzie miejcie dla nas litość :) zmieńcie kolorek na zielone - działa uspokajająco :)
jeszcze jedna rzecz - na stronie głownej jest lista komentarzy fotek ankiet i wszystkiego wyświetlone ciurkiem - to jest nieczytelne - zanim dojdę co kto napisał, to mnie szlag trafia tym bardziej że wcześniej z tego nie korzystałam i nie zamierzam. może zmienicie sposób wyświetlania tych rzeczy?
pozdrawiam
-
Anonim
Wszystkimi konczynami podpisuje sie pod dwoma postulatami:
1. Grona tematyczne na głównej stronie (NIE totalnie chaotycznie i niefunkcjonalne "Aktywności")
2. Kolor! Najlepiej byłoby, jakby każdy mógł sobie wklepać z hexa albo rgb wymarzony kolor i żeby wszystko było w takiej tonacji. -
Anonim
Ja bym proponowal poporstu najpierw tzw. próbe czy komus odpowie ten design.. a nie od dupy strony wprowadzanie a potem pyatania. Dlaczego na myspace mozna sobie wybierac jaki chce miec wyglad stronya tu nie ?? najlepiej dac cos co nikomu nie odpowiada i nara. nie widzicie ile ludzi sie zbulwersowalo tym?? yniki ankiet mówia wszystko ok 90% uzytkownikow chce v2 . Tylko wlasnie co z tego ze chce ... -
MARTISZ
większa czcionka,
aktywności w dół,
pasek z nowymi zdj znaj, i tak żeby po kliknieciu nie wchodzic w profil tej osoby, bo to jest męczące, bo trzeba wracać do str gł !,
blimpy pod nickiem, bo tak lepiej wygląda,
w menu : fotki i filmy, szybciej i łatwiej
i jeszcze wiele, wiele rzeczy.
-
.ori as fuck!
Przyklejone tematy praktycznie niczym nie wyróżniają się od zwykłych.
-
Rudii
- bez sensu ze jak wchodze na swoj profil to najpierw wyskakuja mi moje aktywnosci - co mnie one obchodza?? przeciez dobrze wiem co robilam. powinno sie otwierac na 'o mnie'.
- to samo z wchodzeniem w profile innych ludzi - bardziej mnie interesuje 'o mnie' niz w jakiej ankiecie ostatnio zaglosowali.
- na gornym pasku powinno byc tak jak dawniej, albo przynajmniej latwy dostep do zdjec, a nie przez profil i pierdylion klikniec.
- obecna edycja profilu SSIE. wczesniej byla tysiac razy wygodniejsza.
- szare cytowanie poprosze! i czemu 'edytuj' jest teraz w tak debilnym miejscu?
- SKORKI. a najlepiej jakby layout byl chociaz zblizony do wygladu poprzedniego gronowego, a nie zerzniety zywcem z jakiegos tam facebooka.
- w zakladce grona tematyczne przywrocic pod lista gron 'nowe posty w watkach obserwowanych' - tyle tam pustego miejsca, po co? ta funkcja byla bardzo wygodna.
- lista gron tematycznych jest scisnieta, nieczytelna
- CZCIONKA!!!!!! ludzie, czemu ja musze ogladac strone w powiekszeniu???
na pewno bledow i utrudnien jest jeszcze 10 razy tyle, ale na razie ich nie odnalazlam bo odechciewa mi sie w tym grzebac :/ -
Anonim
>ECECE? napisał
>moja propozycja: V2, V3 ssie; ]. Nie dlatego że nie lubie
>zmian, ale dlatego że:
>
>1. Wygląda naprawdę źle
>2. Jest niefunkcjonalne
>3. Po co w ogóle zmieniać? Lepiej dodać V3 jako
>dodatkową skórkę
>4. Stare było o wiele bardziej funkcjonalne i ludzie się
>do niego przyzwyczaili.
>
>Nie chcę straszyć, ale 60% osób na gronie podziękuje i
>przestaną się pojawiać na gronie.
Póki co, straszenie wychodzi Wam najlepiej. Szkoda, że nie idzie za tym żadne działanie. A Twoje 'propozycje' są niekonkretnie.
Proponowałabym:
- umożliwić wprowadzenie zmian w nazywaniu zdjęć - to zapewne niedopatrzenie;
- wprowadzić nowe skórki - dla świętego spokoju;
- nie przesadzać z powiększaniem czcionki - mi w zupełności wystarcza (dobrze, by było, gdybyśmy mogli tym manipulować dla własnych potrzeb, ale to pewnie niewykonalne);
- lewa strona strony głównej wydaje się zbyteczna, można by to podciągnąć do zakładek w centrum tejże strony, obok 'Aktywności', 'Fotek', etc. (albo wprowadzić możliwość zwinięcia);
- aktywność na gronie - zbliżyć wykrzyknik do nazwy grona lub wytłuszczyć, by było czytelniej;
- w profilu - niech się najpierw wyświetlają informacje 'O mnie', nie 'Nowości' (mam tę zakładkę pustą, i nie interesuje mnie też, co w niej mają inni); -
Anonim
# Wydaje mi się, że przywrócenie na główną strone gron tematycznych i belki z fotkami a zmniejszenie aktywności spowodowałoby, że krytyka na V3 byłaby mniejsza :)