-
Czarek
Ciągle są tutaj dyskusje na temat technicznych kwestii. Nie zauważyłem jednak całościowej refleksji ,czym powinno być grono (swoją drogą administracja też tego nie ujawnia). Czy waszym zdaniem grono powinno być portalem otwartym czy ściśle zamkniętym ? Czy powinny być na nim różne świecidełka w stylu "moja muzyka" czy "git" czy powinien być prostym serwisem społecznościowym ? Do czego używacie grono , po co jest waszym zdaniem ? Pojawiają się też inne pytania oczywiście na ten temat ,ale mi nie przyszły do głowy :P
Ja wypowiem się później -
Anonim
Moim zdaniem rejestracja jest potrzebna dla rozwijania się serwisu,
gdyż poprzez zaproszenia nie każdy zapraszał znajomych.
Lecz nie wiem czy temat wypali?:> -
::MariusZ::
Ja korzystam z grona głównie z powodu gron tematycznych. Umożliwiają kontakt z całym wydziałem, bądź rokiem na studiach jako ogółem, a nie z pojedynczymi osobami, które znam i mam kontakt poprzez np. komunikator. Reszta jest dla mnie mało istotna. W tym momencie jedyne co bym zmienił, to elastyczność w indywidualnym dostosowywaniu. Powinno być więcej ustawień. W tym momencie nie mam bardzo czasu na wymienianie jakich konkretnie, poza tym od tego jest inny temat. -
Anonim
Dla mnie grono jest serwisem społecznościowym - miejsce gdzie można się czymś podzielić ze znajomymi, czy zawrzeć nowe znajomości. Komentowanie fotek, ankiety, PW, czasem grona... To głównie mnie trzyma przy tym serwisie póki nie skończymy naszego (start 1 lipca - powinno być słychać, ale na razie więcej nie powiem)... Czasem można ściągnąć fajne opcje - a to już wprowadzone, a to z wątku z propozycjami - dostosować je do własnych potrzeb i wprowadzić do własnego projektu...
Poza tym jest serwerem na zdjęcia z niezłymi możliwościami xD
Gdyby nie wadliwości, braki w funkcjach i facebookowy układ, to grono byłoby naprawdę ostrym wymiataczem... A tak to tylko skargi, zgłoszenia i propozycje...
Swoją drogą największym wymiataczem byłaby nasza-klasa z administracją i zaawansowaniem technicznym (elementy interaktywne - Ajax) grona, ponieważ to n-k ma najwięcej userów i jest portalem częściowo tematycznym... -
-
>Czarek napisał
>Ciągle są tutaj dyskusje na temat technicznych kwestii.
>Nie zauważyłem jednak całościowej refleksji ,czym
>powinno być grono (swoją drogą administracja też tego
>nie ujawnia). Czy waszym zdaniem grono powinno być portalem
>otwartym czy ściśle zamkniętym ? Czy powinny być na nim
>różne świecidełka w stylu "moja muzyka" czy "git" czy
>powinien być prostym serwisem społecznościowym ? Do czego
>używacie grono , po co jest waszym zdaniem ? Pojawiają
>się też inne pytania oczywiście na ten temat ,ale mi nie
>przyszły do głowy :P
>Ja wypowiem się później
grono jest takim drugim światkiem, oderwaniem od rzeczywistości. Ucieczką gdzieś gdzie człowiek powinien czuć się bezpiecznie. Chciałbym bardzo aby serwis był zamknięty i rejestracja została przywrócona poprzez zaproszenia.
-
Zielony
Dla mnie w gronie najbardziej się liczą grona tematyczne. To właśnie mozliwość założenia sobie swojego własnego forum, dołączenia do jakiegoś już istniejącego jest w gronie fajna :) Zobaczenie zdjęć z wycieczki znajomych też jest spoko :D -
Anonim
no i śmiech na sali, na pytanie mi nie odpowiedziano, bezczelnie wykasowano post, co lekcewazy ludzi... kultury troche poza tym konta nadal nie skasowano mi.
pomyslcie troche ci co zajmuja sie tym calym serwisem, bo robicie gowno a nie grono, kiedys wswzystko bylo pieknie, kazdy mogl robic co chce na gronie , az milo bylo wejsc, teraz staje sie to coraz wieksza komercha, a konta mi nawert nie chca zlodzieje wykasować.
-
Anonim
Dla mnie grono to miejsce gdzie za darmo mogę sobie ściągnąć na kompa półnagie fotki gimnazjalistek. Są też liczne grona tematyczne na których mogę napisać, że wolę pomidora od marchewki i zapytać osobę pode mną czy woli zielony groszek od czerwonej papryki. Oprócz tego pod zdjęciem ładnej dziewczyny mogę dodać komentarz "wcale nie jesteś taka ładna, wręcz przeciętna!!! codziennie widuję ładniejsze!", zaś pod fotką brzydkiej "ślicznie tu wyszłaś!", coby się nieco dowartościować.
A na serio to dla mnie najważniejszy na gronie jest kontakt z osobami z mojej uczelni i wymiana informacji/opinii na różne tematy. Cała reszta mniej mnie interesuje. -
Anonim
> napisał
>no i śmiech na sali, na pytanie mi nie odpowiedziano,
>bezczelnie wykasowano post, co lekcewazy ludzi... kultury
>troche poza tym konta nadal nie skasowano mi.
>pomyslcie troche ci co zajmuja sie tym calym serwisem, bo
>robicie gowno a nie grono, kiedys wswzystko bylo pieknie,
>kazdy mogl robic co chce na gronie , az milo bylo wejsc,
>teraz staje sie to coraz wieksza komercha, a konta mi nawert
>nie chca zlodzieje wykasować.
>
http://grono.net/panel/support/
tam masz opcję "kasowanie konta" -
Anonim
-
Anonim
Dla mnie grono to miejsce gdzie za darmo mogę sobie ściągnąć na kompa półnagie fotki gimnazjalistek. Są też liczne grona tematyczne na których mogę napisać, że wolę pomidora od marchewki i zapytać osobę pode mną czy woli zielony groszek od czerwonej papryki. Oprócz tego pod zdjęciem ładnej dziewczyny mogę dodać komentarz "wcale nie jesteś taka ładna, wręcz przeciętna!!! codziennie widuję ładniejsze!", zaś pod fotką brzydkiej "ślicznie tu wyszłaś!", coby się nieco dowartościować.
juz mam sie smiac czy jeszcze cos dopiszesz bo nie wiem
? -
Anonim
Dopisałam przecież.
Jak dawno wysyłałeś do administracji to info z prośbą o usunięcie konta? -
Anonim
-
Anonim
Odpowiedzi przychodzą zazwyczaj w ciągu 7 dni roboczych, także daj im jeszcze trochę czasu. -
mick
Jeśli chodzi o całościową wizję to grono niezmiennie pozostaje kiepsko prowadzonym serwisem społecznościowym, który jednak - z racji dużej liczby zarejestrowanych użytkowników, niejednokrotnie ciekawych osób - wciąż ma szansę, aby się podnieść.
Każda wprowadzona tu zmiana prowadzi do gwałtownego spadku liczby wyświetleń stron serwisu (załączam statystyki alexa.com), jednocześnie tak szybkiego obniżania popularności nie uświadczysz na żadnym innym serwisie społecznościowym. I winiłbym za to nie okresową modę, ale właśnie niekompetencję osób prowadzących grono, bo powstanie nowych serwisów i owszem, wpływa na obniżenie liczby świeceń, ale nie znam drugiego przypadku, gdzie byłoby to aż tak widoczne, że wręcz spektakularne.
W konsekwencji wizja grono.net jest smutna, bo jeśli nie zmieni się właściciel, zarząd, czy gdzie tam jeszcze jest ośrodek decyzyjny, to grono pozostanie "serwisem zmarnowanych szans" i będzie stale się kurczyło aż osiągnie rozmiar przeciętnego, niszowego portalu. -
Anonim
spada liczba uzytkownikow - sam wiem
jezeli w ciagu 7 dni roboczych nie zostanie mi usuniete konto to inaczej to zalatwie i niekorzystnie dla tego całego serwisu. pozdrawiam, nie polecam -
Anonim
Czuje, że jeżeli nic się nie porpawi, to kwestią czasu jest kiedy to całe przedsięwzięcie upadnie. Poza tym już bardziej nie mogli sklonowac facebooka.... brakuje pomyslu i oryginalnosci, a same grona tematyczne nie wystarcza, niestety. -
cannabinol
wielu pisze co jest źle. a co trzeba byłoby zrobić według was, aby było dobrze? -
Sodar
-
Anonim
jak się przestanie cudować z wyglądem to może bedzie okej. a nie pajacerke odstawiac