AE Katowice [185]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

hello bede baaaaardzo wdzieczna za kazda informacje o ekonomi i stosunkach miedzynarodowych na AE i generalnie o wszystkim co sie tam dzieje i co przyszly student wiedziec powinien pozdrawiam:)
  • magia

Powinnam pochwalic ekonomie...ale po tej sesji sama nie wiem;) Bez komentarza...
  • karo

bedziesz sie musial uczyc wiecej niz na innych "dziedzinach" ale nie jest zle mało konkretów, jesli szukasz cyferek itp to nie tutaj Ale fajnie
  • Anonim

uczyć wiecej niż na innych dziedzinach? nie powiedziałbym ...
  • Anonim

Sluchajcie mam jeszcze jedna OGROMNA PROSBE! czy ktos ma rozwiazania (oczywiscie poprawne) testow egzaminacyjnych (wstepnych)z maty 2004 ??? bylabym za te odpowiedzi baardzo wdzieczna bo przygotowywuje sie do egz. a takie cos mi niezmiernie pomoze! jesli ktos ma to prosze napiszcie do mnie!! dzieki i pozdrawiam z upalnego Paryza:)
  • Anonim

jesli chodzi o MSE, to w tym roku nie otworzyli specjalnosci, bo za malo chetnych. wszyscy sie rzucili na handel zagraniczny i dystrybucje i sprzedaz, wiec niestety nie masz gwarancji ze za 2 lata kiedy bedziesz sama wybierac te specjalnosc, otworza ja.
    moim zdaniem ekonomia to nie jest najlepszy wybor (dla mnie przynajmniej), zbyt ogolne. po 2 latach nie dowiedzialem sie za duzo, co moglbym wykorzystac w jakiejkowliek pracy, poza praca naukowa. gdybym drugi raz zdawal, wybralbym finanse (co z reszta w tym roku uczynie prawdopodobnie; ).
    pozdrowienia i powodzenia
  • Anonim

Nicholai ma racje ... od ekonomii już bardziej [polecam choćby zarządzanie i specjalizacje logistyka albo zarządzanie finansami - podobnie finanse i nieruchomości (nowa specjalizacja) albo inwestycje - ekonomia jako sama nauka ma wiecje wspólnego z filozofią - za dużo nie wyniesiesz - liczą się konkretne umiejętności
  • magia

w kazdym razie jak wybierzesz ekonomie-to sluze materialami:) Sprawdzone, solidne...wymarzone;)
  • Anonim

wlasnie tez tak sadzilam ze ekonomia to bardzo dobra podstawa, ale niestety brakuje konkretow:( jesli chodzi o finanse i bankowosc to wydaje mi sie to strasznie matematyczne i co duzo ukrywac NUDNE. Zaluje ze nie ma oddzielnego kierunku stosunkow miedzynarodowych jak np. w Krakowie, a jedynie jako specjalizacja:(
    mam jeszcze jedno pytanie co sadzicie o poziomie jezykow obcych na AE i czy jest wiele realnych mozliwosci aby wyjechac na stypendium zagraniczne?
    Moj problem to wielkie niezdecydowianie wiem ze AE ale nie wiem dokladnie co i w gre wchodza jeszcze dwie uczelnie Katowice i Krakow
    zdaje sobie sprawe ze nikt nie podejmie decyzji za mnie ale bede zadowolona jesli chociaz podzieli sie ze mna swymi wrazeniami i doswiadczeniem POZDRAWIAM pa!
  • Anonim

hehe no na Twoim miejscu to bym wybral SGH :P wprawdzie nie lubie warszafki, ale tam jest najbardziej elastyczny program. wszyscy zaczynaja od tego samego, sciezka jest ksztaltowana przez studenta, jest duzy wybor przedmiotow itd. chyba po 2latach dopiero kierunek sie wybiera.
    za krakowem przemawia oczywiscie miasto, najlepsze w polsce dla studenta (poza wroclawiem). ludzie sa z calego kraju, w katowicach glownie ze slaska, co niekoniecznie przemawia na korzysc katowic (duzo osob wraca na weekendy do domu i jest pustawo). poziom studiow chyba jest zblizony, w zeszlym roku w rankingu katowice byly na 3. miejscu, krak na 4., w tym roku krak na 3. a kace (o dziwo) na 5. w katowicach jest najgorszy potencjal kadrowy. malo znanych ludzi, malo pozycji zwartych wydanych przez kadre itp. co nie znaczy ze sa zli; ) staty uczy u nas siostra balcerowicza buehehe; )
    jezyki - osobiscie nie mam dobrych doswiadczen, ale moze trafilem na takiego lingwiste z angielskiego.
    stypendia - sa duze mozliwosci wyjazdow, duzo uczelni z duzej ilosci krajow (niestety zadne high life'y typu london school of economics; ). w tym roku wydzial ekonomii rozpoczal wspolprace z university of hudersfield - wyjazd na rok po ktorym otrzymuje sie ichniejszy licencjat - dosyc ciekawa pozycja do CV.
    nie wiem co jeszcze moglbym napisac... jakby cos to wal dalej z pytaniami; )
    wszelkie uwagi krytyczne i uzupelnienia do mojego opisu oczywiscie mile widziane. moze zle cos widze :)
  • magia

Hmmm...na SGH sa khemm "specyficzni" ludzie:) Co do jezykow...to z mojego doswiadczenia moge powiedziec ze na AE to strata cennych godzin; (
  • Anonim

nie zawsze :P a co do elastycznego programu nauczania - ma być na ae ... od przyszłego roku :)
  • magia

jezeli to "nie zawsze" tyczy sie "specyficznych ludzi na SGH" to pewnie,ze tak...to bylo male-srednie-duze uogolnienie z mojej strony wynikajace z faktu iz dwie dziewczyny z mojej klasy w L.O. wlasnie tam wyladowaly, a uwierzcie mi-byly "specyficzne":)
  • Anonim

Amon: to fajnie, tylko czy nas to obejmie? :P
  • Anonim

nie zawsze dotyczyło języków - a SGH - nie wiem nie znam nie wypowiadam się ...

nas już nie obejmie- pierwszy rok ... ale głwoy za to nie dam uciąć - już słyszałem to od 3 osób ...
  • Anonim

jeszcze jedna OGROMNA prosba!

czy ktos ma poprawne odpowiedzi zadan z informatora na egz wstepne z maty z 2004??
    prosze jesli ktos tym dysponuje niech napisze do mnie! to wazne dla mnie!
    mam informator i licze zadania, ale nie mam zadnych mozliwosci by sprawdzic czy robie je dobrze, do domku wracam 2 dni przed egz, wiec troche za pozno na konsultacje:(
    pozdrawiam pa

aha i wielkie dzieki wszystkim ktory mi odpisali:)
  • Grono.Net

ja mam, ale juz chyba po egzaminach :D
  • Anonim

hurrrra hurrra hurrrra egzamin zdany, AE w Krakowie tez mnie chce:)) wiec witamy nad Wisla YOUPI!!!
| |

Nic dodac nic ujac, ciekawe czy ktos sie znajdzie ]:>~~~

Akademia Ekonomiczna im. Karola Adamieckiego

• do
Grona tematyczne:

Dołącz grono

Fotki

Miejsca grona (0)