-
Adam0404
Aforyzm to coś niesamowitego. W jednym zdaniu można zawrzeć kpinę, przestrogę, pouczenie czy żart. Uwielbiam aforyzmy i czasami sam też coś tam napiszę (chociaż raczej bez żadnej rewelacji :-) Na tym forum chciałbym byście pisali swoje ulubione afolryzmy o czymkolwiek. Te, które was poruszyły, rozśmieszyły, zastanowiły. Jeszcze lepiej by było byście pisali własne. Dzielmy się naszymi mądrościami; -)
Ludzie są jak gwiazdy - pewnej nocy rodzą się są zauważane i błyszczą swoim światłem , raz rozbłyskają nowym jasnym światłem kiedy indziej ich blask słabnie a kiedy umierają powstaje po nich czarna dziura w której zatrzymuje się czas.
Adam0404
Oszczdzanie się jest kroczeniem za życia za własnym pogrzebem. Tę przyjemność należy pozostawić innym.
Ludwik Hirszfeld
Dowcip jest szyfrem; selekcjonuje automatycznie i bezbłędnie adresatów.
Hugo Dyonizy Steinhaus
Mam nadzieję, że coś dopiszecie :-) -
Agniech
"doskonałośc osiąga się nie wtedy, kiedy nie można już nic dodać, ale gdy nie można już nic odjąć. "
Antoine de Saint Exupery
i "Ziomek może opuscić swoje osiedle, ale ono i tak zawsze w nim pozostanie" Xzibit :P -
Agniech
"człowiek mądry uczy się na cudzych błędach, człowiek głupi na własnych"
Otto von Bismarck :] -
Kas-chan
Agniech- fajny aforyzm :)
Ja ostatnio na własnym przykładzie zrozumiałam aforyzm "Gdzie znika zainteresowanie tam znika i pamięć".
Aforyzmy to coś niesamowitego :) moje ulubione zapisuje z specjalnym zeszycie. bardzo chetnie po nie sięgam.:) -
-
Agniech
ja lubię czasem sama coś ułożyć.... osttanio: umysł działa jak spadochron...lepiej gdy jest otwarty :)
a co do Bismarcka...to uwielbiam ten aforyzm, chociaż wg neigo chyba jestem bardzo głupia :P hehe
lubię też spisywać czyjeś myśli... ostatnio byłam na wernisażu i ktoś powiedział" świat stworzony przez wyobraźnie jest bardziej realny niż ten prawdziwy to mi sie tak spodobało.... tak się odnosi do moich snów... ah-ah :) -
-
Aga
-
Grono.Net
Strzeż się ludzi bez zasad, w pierwszym starciu przeważnie wygrywają, drugiego może już nie być. - to było moje
A oto jedno z ulubionych:
Nie sprzedawaj duszy diabłu. Bóg da ci za nią więcej. -
KOBI
i nie pozwól aby zasady moralen powstrzymały Cię od zrobienia tego co słuszne... -
KOBI
-
Agniech
-
Grono.Net
-
Agniech
twoje potrafi dochować tajemnicy...tylko jeśli dwoje z nich nie żyje Benjamin Franklin -
Grono.Net
-
-
Agniech
troje <- literówka :/ czyli:
troje potrafi dochować tajemnicy...tylko jeśli dwoje z nich nie żyje :)
a to z mieczem slyszalam..to była jaks anegdota o mnichu ktory przespał prostytutkę i ona miała syfa :] -
Grono.Net
Prawdziwa miłość czyni zawsze lepszym, kimkolwiek byłaby kobieta, którą się kocha. -
Fuse
-
"Trzeba miec glownie wiare w siebie, ze sie jest do czegos zdolnym i ze do tego czegos dojsc trzeba"
M.C. Sklodowska -
Agniech
im bardziej czegoś pragniesz tym bardzej cierpisz nie mogąc tego mieć -moje