Akademia Medyczna || wwa [488]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Natalia

ostatnio Akademia Medyczna, postawiła nam nowy próg do pokonania, otóż kandydaci na stomatologię muszą pisać rozszerzoną maturę z biol i chem (norma) no i dodatkowo rozszerzoną z fizyki, po co? ci co studiują na wydziale mówią, że fizyki jest tyle co kot napłakał więc po co mamy ją zdawać, czy naprawdę tak wielu młodych ludzi chce zostać stomatologami???
  • Anonim

witam!
    jak ja zdawalam 3 lata temu to egzamin obejmowal 3 przedmioty po rowno. bylo tego "troche" rowniez z fizyki- wiec ta rozszezona matura to chyba tradycyjnie...

czy fizyka sie przydaje? nie bardzo... jest co prawda przedmiot wielce pasjonujacy biofizyka, ale ma sie to jak piesc do oka apropos tej z liceum(doslownie). tzn przejdziesz jak zakombinujesz. tylko kandydaci na farmacje nie maja egzaminu z fizyki(tzn kiedys tak bylo,teraz nie wiem), a to oni maja potem chyba wiecej fizyki i matmy.
    w kazdym razie ucz sie, bo niewiele sie zmienia poza testem predyspozycji czy czyms???
  • Karolina

Biologia chemia ok... a fizyka to bedzie moja porażka :( Chociaz podobno kiedyś poziom fizyki który bnył wymagany na Am szalenie trudny nie był :D
  • Anonim

ogólnie to porażka jest z tymi egzaminami, tak nażekaliśmy na testy a teraz co ja bym dała żeby wróciły.....mam tylko nadzieje że mało ludzi wybiera sie na stomatologie....
  • Damian

Olu hehehe nadzieja matką głupich; )
    ... ale cóż czasem jedynie nadzieja pozostaje.
    życzę powodzenia :) bo chciał bym Cię zobaczyć od października.
  • Jerry o Nera

hmm cóż stoma ma tak jak lekraski, więc ta sama rekurtacja...a fizyka była od dawna czy to jako test, czy też tak jak teraz. Tylko Poznań się wyłamał.
  • Natalia

o właśnie! słyszałam, że w poznaniu AM nie ma testów z fizyki, a mimo to klasyfikuje się na najlepszym miejscu wśród innych akademii w Polsce, to prawda?
  • Szymon Frank

NIestey nie, w tym roku najlepszym oddzialem stomatologii zostal oddzial z warszawskiej akademii med. Mimo to w poznaniu powstal nie dawno nowy instyt ktory jest bardzo imponujacy... ale co z tego... sami studenci mowia ze instytut to nie wszystko...sa jeszcze asystenci, a CI podobno nie sa fajni....
    Sam studiuje w Warszawie i jestem bardzo zadowolony... polecam...
    POzdrawim
    Szymon
  • Andzia

witam! Jeszcze do niedawna chciałam na stomatologie, ale kurczaki nie powiodło mi sie na maturce z chemii i lipa.
    Ale wiecie co?? Fizjoterapia też nie jest nudna. Ja właśnie ide na ten kierunek na AM w Warszawie.
    Pozdrawiam
  • ★ Paula ★

oj... nudna to na pewno nie...
    hehe
  • Anonim

kazik zapewniam cie że sie zobaczymy w październiku i znowu przegadamy wykłady :P co do nadziej to przeba ją mnieć, poza wiedzą liczy sie szczęście, wiara w siebie i nadzieja...
  • Damian

widzę że się uczysz Olu :D chwali się chwali ... ja już po wynikach ... miałem drugie wyniki w szkole :P ... ale zobaczymy czy to wystarczy. Ty wiare masz ... nadzieję także .... a szczęście samo się do Ciebie uśmiechnie; ) .... do zobaczenia w październiku
  • madzia

Stomatologia jest rewelacyjnym kierunkiem i życzę wam, żebyście się tu dostali. Niestety macie trochę gorzej jeśli chodzi o egzaminy wstępne, ale później znacznie łatwiej, bo od tego roku zostaje okrojony program dla stomy. Nie wiem czy to zaleta, ale na pewno będzie łatwiej.
  • Milka

Andzia! A ile masz razem punktów, ze juz jestes pewna ze idziesz na Fizjoterapie do Warszawy? bo ja tez bym chciala, ale wlasnie jaoks nie jestem pewna czy sie dostane... bo jest tylu chetnych na jedno miejsce ze porazka!
    Pozdrawiam!
  • kasztanka..

hej. na stomatologie w tym roku zbraklo mi punktow.. blee... i ide na higene stomatologiczna.. ale mysle zeby sie przeniesc z arok na stome .. tylko czy tak da rade;>co?
  • Madziulenitka

raczej niee:P
| |

Gronko zrzeszające studentów Akademii Medycznej w stolicy...

Warszawski Uniwersytet Medyczny

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (0)