-
Duro
Witam
Poszukuje chętnych osób ktore by chciały zrobić kurs instruktora akrobatyki, kieruje to do wszystkich osób zajmujących się amatorsko/profesjonalnie takimi rzeczami jak Martial Arts Tricks, Parkour, czy Capoeira. Ukończenie kursu i zdanie drobnych egzaminów gwarantuje otrzymanie PAŃSTWOWEJ legitymacji instruktorskiej ! co to daje ? dodatkowe plusy przy np zakładaniu stowarzyszeń sportowych, UKS i tym podobnych. Kurs odbywał by się w Warszawie najprawdopodobniej kilka weekendów, termin ustalono by wspólnie gdy zbierze się wystarczająca ilość chętnych, cena ? biuro ją oszacuje lecz sądze, że w granicach 1200 zł czyli naprawdę jak za taki kurs niedużo. Zatem jeśli rozważa ktoś w przyszłości założenie swojej grupy bądź coś w ten deseń, to myślę, że jest to dobra droga startu na początek :)przemyślcie wszystko dokładnie.
Czekam na odzew na priv
Spokojnie temat będzie bankowo długo aktualny
Pozdrawiam :)
-
Duro
program ramowy:
1. Rys historyczny akrobatyki sportowej
2. Statut PZAS, regulaminy oraz kierunki rozwoju i wytyczne
3. Rozwój infrastruktury akrobatyki sportowej
4. Pojęcie, metodyka zajęć i zasób ćwiczeń w zakresie cech sprawności fizycznej (siła, szybkość, wytrzymałość, koordynacja, gibkość, skoczność)
5. Pojęcie, metodyka zajęć i zasób ćwiczeń w zakresie techniki sportowej
6. Pojęcie, metodyka zajęć i zasób ćwiczeń w zakresie taktyki sportowej
7. Praktyczne wykorzystanie procesu odnowy w procesie szkolenia sportowego
8. Przepisy walki sportowej, rola i zadania sędziów sportowych
9. Prowadzenie przez kursantów treningów na zadane tematy
10. Praktyczna kontrola treningów i postępów ćwiczących, analiza wyników
11. Zawody sportowe, sędziowanie, obserwacja, ocena wyników
12. Indywidualne podwyższanie przez kursantów własnej sprawności.
+ opcjonalnie dla chetnych kurs sedziowski (w porozumieniu ze zwiazkiem) -
magdalena wojtczak
Witam jestem bardzo zainteresowana kursem. Proszę o kontakt 792018813 -
Natala
-
-
Anonim
-
Anonim
też pytam, bo od roku szukam kursu akrobatyki i nikt go nie prowadzi, albo mało chętnych, albo pzas nie ma pieniędzy albo w ministerstwie zmieniają się przepisy i trzeba czekać, ile można czekać???? jestem chętna na kurs -
Krzysztof Kraśnicki
Jestem zainteresowany kursem. Gdzie można zasięgnąć głębszych informacji? -
Łukasz Jaworski
Wszystkich zainteresowanych kursem instruktora akrobatyki zapraszam na stronę: http://www.kursyinstruktorskie.edu.... tutaj można wysyłać zgłoszenia o chęci podjęcia takiego kursu. Jeśli będzie odpowiednia liczba osób, kurs zostanie przeprowadzony :) -
Regina Małek
-
Małgorzata Walczak
Witam, nie wiem czy to jeszcze aktualne, ale też jestem zainteresowana kursem. Mój kontakt: 722143204