Akrobatyka Sportowa [3486]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Duro

Witam

Poszukuje chętnych osób ktore by chciały zrobić kurs instruktora akrobatyki, kieruje to do wszystkich osób zajmujących się amatorsko/profesjonalnie takimi rzeczami jak Martial Arts Tricks, Parkour, czy Capoeira. Ukończenie kursu i zdanie drobnych egzaminów gwarantuje otrzymanie PAŃSTWOWEJ legitymacji instruktorskiej ! co to daje ? dodatkowe plusy przy np zakładaniu stowarzyszeń sportowych, UKS i tym podobnych. Kurs odbywał by się w Warszawie najprawdopodobniej kilka weekendów, termin ustalono by wspólnie gdy zbierze się wystarczająca ilość chętnych, cena ? biuro ją oszacuje lecz sądze, że w granicach 1200 zł czyli naprawdę jak za taki kurs niedużo. Zatem jeśli rozważa ktoś w przyszłości założenie swojej grupy bądź coś w ten deseń, to myślę, że jest to dobra droga startu na początek :)przemyślcie wszystko dokładnie.

Czekam na odzew na priv
    Spokojnie temat będzie bankowo długo aktualny

Pozdrawiam :)

• Duro

program ramowy:

1. Rys historyczny akrobatyki sportowej

2. Statut PZAS, regulaminy oraz kierunki rozwoju i wytyczne

3. Rozwój infrastruktury akrobatyki sportowej

4. Pojęcie, metodyka zajęć i zasób ćwiczeń w zakresie cech sprawności fizycznej (siła, szybkość, wytrzymałość, koordynacja, gibkość, skoczność)

5. Pojęcie, metodyka zajęć i zasób ćwiczeń w zakresie techniki sportowej

6. Pojęcie, metodyka zajęć i zasób ćwiczeń w zakresie taktyki sportowej

7. Praktyczne wykorzystanie procesu odnowy w procesie szkolenia sportowego

8. Przepisy walki sportowej, rola i zadania sędziów sportowych

9. Prowadzenie przez kursantów treningów na zadane tematy

10. Praktyczna kontrola treningów i postępów ćwiczących, analiza wyników

11. Zawody sportowe, sędziowanie, obserwacja, ocena wyników

12. Indywidualne podwyższanie przez kursantów własnej sprawności.

+ opcjonalnie dla chetnych kurs sedziowski (w porozumieniu ze zwiazkiem)
  • magdalena wojtczak

Witam jestem bardzo zainteresowana kursem. Proszę o kontakt 792018813
  • Natala

czy to jeszcze aktulane/?
  • Anonim

podłączam sie pod pytanie; )
  • Anonim

też pytam, bo od roku szukam kursu akrobatyki i nikt go nie prowadzi, albo mało chętnych, albo pzas nie ma pieniędzy albo w ministerstwie zmieniają się przepisy i trzeba czekać, ile można czekać???? jestem chętna na kurs
  • Krzysztof Kraśnicki

Jestem zainteresowany kursem. Gdzie można zasięgnąć głębszych informacji?
  • Łukasz Jaworski

Wszystkich zainteresowanych kursem instruktora akrobatyki zapraszam na stronę: http://www.kursyinstruktorskie.edu.... tutaj można wysyłać zgłoszenia o chęci podjęcia takiego kursu. Jeśli będzie odpowiednia liczba osób, kurs zostanie przeprowadzony :)
  • Regina Małek

jestem zainteresowana kursem prosze o kontakt :)
  • Małgorzata Walczak

Witam, nie wiem czy to jeszcze aktualne, ale też jestem zainteresowana kursem. Mój kontakt: 722143204
| |

Akrobatyka sportowa - dyscyplina sportowa, która polega na wykonywaniu układów ćwiczeń gimnasty...

Fotki

Miejsca grona (0)