Akrobatyka Sportowa [3486]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • kroliczek_tuptus

i Bolek i Shadi mają racje;p idź ćwiczyć Skoti i nie pierdziel;d
  • Anonim

ja mam 13 lat i tat ma mnie zamierza zapisac na akrobatyke ... mam do niej jakies checi ale boje sie ze jestem za duza.-wiekowo-
  • Shadi

oczywiście... żaden porządny klub Cie nieweźmie jeśli nieposiadasz jakiś umiejętności akrobatycznych
  • Anonim

zal; /
  • mł. buła

.pl ^^ Nie chce mi sie pisac jednej osobie (xD) wiec pisze rowniez do potrzebujacych w tym temacie(no moze nie wpost, jednak mam nadzieje, ze pomoze; >). Takie jest moje zdanie, prosze mnie poprawic jak cos :) Tak na powaznie teraz: zakladam, ze masz gdzies niedaleko klub akrobatyki. Zostaw narazie Shadiego (rzuc go :D) i przejdz sie tam, pogadaj przynajmniej, poprobuj. Ja bym tak zrobil, w sumie i tak chodze na akrobatyke nie sadzac, bym nadrobil te, powiedzmy 10 lat i wstapil do klubu; ] Zacznij na poczatku chodzic, zamiast pytac sie czy wogole sie nadajesz. Zyskasz forme, jesli jestes zainteresowana w ogole uprawianiem jakiegos sportu, to ci sie bardzo przyda (jest w koncu prawie godzina rozgrzewki; )), stracisz...no moze troche kasy :> Znam ludzi, ktorzy mysla ze zdzialaja cos siedzeniem przed kompem i ciaglymi pytaniami i wkoncu....nic nie robia.
  • Shadi

jakbyście dokładniej przeanalizowali moją wypowiedź to byście zauważyli że napisałem że "porządny klub". a więc możecie szukać szczęścia w innych które też są w Warszawie bądź Polsce.
  • Agnieszka Drabik

no prawda jest taka, że jeżeli chcecie zacząć trenować i pozniej startować w zawodach to trzeba by zacząć gdzieś przed 12 rokiem życia... Tak jest przynajmniej w przypadku dziewczyn. Co innego jeśli mowimy o rekreacji czyli tak zwanym trenowaniu dla szpanu; )
  • Shadi

egzakli... Dawno Cie niewidzieliśmy na Gronie.... :P
  • Agnieszka Drabik

bywam codziennie, ale piszę tylko jak mam coś mądrego do powiedzenia; )
  • Suszin

fiu fiu.. na tym gronie mozesz to wsadzic w buty :P pisz co chcesz i kiedy chcesz a nie zgrywaj mądrali :P :D
  • Shadi

a Ty zgrywaj filmiki.... :P
  • Suszin

haha juz mogles mi to na priva napisac :P; )
  • Shadi

spoko czoko... niebyło tematu :D
  • kroliczek_tuptus

e tam, ja zacząłem mając lat prawie 16... i startuje na zawodach (fakt że przez przypadek ale jednak;p)
  • Agnieszka Drabik

dlatego powiedzialam jak jest u dziewczyn :P juz ci na gg mowilam cos o konkurencjach meskich, nie wystarczylo?; )
  • margo

ehh fajnie wam :) Akrobatyka to było moja marzenie przez całe dzieciństwo, ale niestety w Białymstoku, nie ma gdzie się jej uczyć, więc dopiero teraz gdy od 4 lat trenuję taniec zaczęłam się czegoś w tym kierunku uczyć ( jak miałam 12 lata robiłam juz oba szpagaty i gwiazdę, mostek ze stania i takie inne proste rzeczy, z tatą w domu) rozciągnięcie zostało mi do dziś a mam prawie 20 lat, w każdym razie przez ten czas nic się w mieście nie zmieniło i nadal nie ma gdzie profesjonalnie się czegoś uczyć, tyle, że mamy raz w miesiącu przez 3 dni zajęcia z panią Anią z olsztyna :) i chcwała jej za to :) Machowe już mi prawie wychodzi i przezut w przód robię :P
  • Suszin

tak tak uznanie dla Pani Ani :)
  • margo

znasz?
  • kroliczek_tuptus

>Agnieszka Drabik napisała:
    >dlatego powiedzialam jak jest u dziewczyn :P juz ci na gg
    >mowilam cos o konkurencjach meskich, nie wystarczylo?; )

jesteś zbytnio pro kobieca;p jak moga Ci się męskie konkurencje nie podobać? ehh... rośnie z Ciebie mała feministka;p tylko baby;p:):)
  • Agnieszka Drabik

nie mowie ze mi sie nie podobaja tylko uwazam ze sa zupelnie inne i rzadza sie wlasnymi prawami. Chlopak moze rownie dobrze zaczac w wieku lat 16 jesli jest skoczny i w miare silny. U dziewczyny jest niemozliwe zeby w takim wieku sie az tak rozwinela zeby startowac w tej min 2 klasie. Tam juz trzeba cos skakac, miec troche sily, starannosci, rozciagniecia. Zadna dziewczyna w wieku 16 lat juz sie tego nie nauczy... A przynajmniej ja nie znam takich przypadkow. choc jak mowia... dla chcacego nic trudnego a Polak potrafi; )