Akrobatyka Sportowa [3486]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Pat

jestem ciekawa jakie rzeczy potraficie zrobic :) chwalcie sie :D chcialabym porownac wlasne umiejetnosci z waszymi; )
  • Anonim

kiedys ze 4 lata temu cwiczylem akrobatyke... mozliwe ze niedlugo znowu zaczne : )

umialem...

Salto w przod
    Baran
    Sruba w przod
    Ostatnio na Mini Batucie podwójne salto w przód
    Salto w tyl
    Pol sruba w tyl
    Fiflaki
    Rundaki
    przerzuty
    Wychwyty

i takie tam rozne...
    nic nadzwyczajnego...

pozdrawiam

• Namida

na batucie:
    w przód:
    Salto kuczne,łamane, proste, kuczny baran, prosty baran, łamany baran, lotka baran,
    śróba, półtorej, dwie i pół śróby i dwa kuczne z pół obrotem
    w tył:
    Salto kuczne, łamane, proste, śróba, dwa kuczne w tył.
    na ścieżce:
    rundak,fiflak,salto kuczne, łamane, proste, tempo, śróba, półtorej w przód i barany.
  • Tykuś.

ja moze nie powinnam sie chwalic ale cóz...ja nigdzie nie cwicze tylko w domku sama i umiem mostek ze stania szpagat i przeżut bokiem(gwiazde) :P czuje się przy was głupio ale mam nadzieje ze w tej wsi zwanej minskiem znajde jakaąś szkole gdzie będe mogła cwiczyc:P dzieki za uwage:D
  • Szczepan.

No to ja trenuje na batucie i umiem:
    -Wszystkie salta pojedyncze w przód
    - Póltorej i 2.5 śruby w przód
    -Dwa salta kuczne z półobrotem
    -Dwa salta łamane z półobrotem
    -Dwa salta kuczne z półtorej śruby
    -Dwa salta łamane z półtorej śruby
    -Wszystkie barany
    -Wariata (Śruba-baran)
    W tył prawie nic nieumiem poza śrubą, pojedynczym twistem, 2 saltami kucznymi w tył i pojedynczymi saltami

Ale ogólnie jestem do DUPY!! :<

• __Aga__

heh, to ja też się nie powinnam wypowiadać, bo tu kompleksów można dostać; ) no ale co tam :P oto, co umiem:
    - ponadszpagaty(3 szczebelek drabinki)
    -sznurek(od kilku miesięcy umiem :D )
    -gwiazdy
    -mostek ze stania i wstanie z niego
    -przejście w przód
    -przejście w tył(jeszcze z asekuracją, bo mimo tego, że mi dobrze wychodzi, to jednak boję się wygiąć w tył, stojąc na palcach jednej nogi :D )
    -przejście w przód na dwie nogi(nie wiem, jak to się poprawnie nazywa; ) )

ja to dopiero mało umiem :P
  • fetaius

...a ja umiem zrobić przysiad:D
  • Tykuś.

mozeeszmi wytłumaczyc co to są te ponad szpagaty?? bo ja nie wiem ja cwicze sama w domu to co mi sie potoba to próbuje w domu czasem w szkole w-fista mi pomaga i nie wiem za bardzo co to....a i jeszcze te przejscia co to?/ będe bardzo wdzięczna jak odpowiesz bo reszta to wiem i umiem...
  • __Aga__

ponadszpagaty-nogę, którą masz z przodu kładziesz na jakimś podwyższeniu i starasz się zrobić szpagat... no to taki szpagat tylko, że jedną nogę masz wyżej, ale nadal Twoje biodra dotykają do ziemi. normalnie, jak robisz szpagat na ziemi, to to jest kąt 180 stopni, a teraz masz np. 200 stopni itd. itd.
    przejścia-np. przejście w przód, czyli robisz zamach jak do stania na rękach, przelatujesz dalej i najpierw jedna noga, a potem druga, czyli nie łączysz ich w ogóle w momencie gdy jesteś na rękach.

nie umiem tego "fachowo" opisać; )
  • Anonim

a ja umiem tesh malutko hehe w sumie to podstawy na zwykłej sciezce ale bez wybicia tlyko mata to zrobie :
    przejscie w przód i w tyl
    przezut na dwóch i jednej rece
    gwiazde
    machowe jak sie przyłoze
    rundak
    fiflaczek
    rundka fiflak i takie tam;p
    w sumie to nie duzo ale włsnie chce to jakos podszkolic od wrzesnia
  • Tykuś.

dzieki za info... własnie sie ucze tych przejsc a dokładnie to przejscia w przód tylko nie byłam pewna czy tak to sie nazywa:P bardzo bardzo dziekuje...bede cwiczyc dalej to moze zrobie ponadszpagat kiedys:P
  • kroliczek_tuptus

damn....
    co potrafie?
    hehe tylko sie nie smiejcie:P

http://strony.aster.pl/capoeira/sam...

(to jest moj filmik:P)
    tyle umialem przed wakacjami:P (nie smiejcie sie, trenuje dopiero dwa lata:P)
    a w wakacje jush prawie umiem salto w bok z miejsca no i nauczylem sie wagi na rekach:) pozdrawiam:)
  • zuza

Hej,
    kiedyś trenowałam akrobatyke , niestety od dawna nie mam juz znią wiele wspólnego.....
    umiałam zrobić kilka fajnych tricków, ale obawiam się ,że dzis już bym ich nie powtórzyła.

• Marcin.; >

Mam Pytanko
    zamierzam zacząć trenować od września, i powiedźcie mi w jakim czasie uczyliście sie naprzykład salta w przód. :)
    PS: JAk wyglądają treningi??
    Pozdr. :]
  • Marcin.; >

żeby niebyło że pytanie jest pod złym adresem skierowane to potrafie zrobić gwiazde z jedną ręką :P (jak narazie) :]
  • Najt - Back to the Pro

Hehe, chciałem zaczac trenowac akrobatykę, ale widzę że to byłaby strata czasu i pieniędzy... Ćwiczę od stycznia tego roku sam, tam gdzie jest kawałek wolnego miejsca i umiem baaaardzo dużo. Część z tego co potrafię jast na samplerku: http://free.of.pl/u/urbanplayground...
  • kroliczek_tuptus

Fajny samplerek:D jezeli sam sie tego nauczyles to naprawde wyrazy uznania...:) no i pozdrowinka:) XMA RLZ!!:P
  • __Aga__

wow :) nieźle, naprawdę nieźle :D trzy razy sobie oglądałam; )
  • Anonim

Ja trenuje bardziej breka, ale akrobatyke też troche daje..salto w przód, czasem w tył:P, gwiazdka bez rąk, fiflaki, wymyki wszelkiego rodzaju i czasem sie uda salto bokiem...:P
  • Anonim

lol skoro tak akrobatyki nie trenujesz to dsporo umiesz:P hehe a break (chyba ak isem pisze) no to tez zajebista sprawa wiem bo sama tancze i czesto mam jakies elementy albo zajecia; p
| |

Akrobatyka sportowa - dyscyplina sportowa, która polega na wykonywaniu układów ćwiczeń gimnasty...

Fotki

Miejsca grona (0)