- 1
- 2
-
155 Q4
POZDRAWIAM WSZYSTKICH PASJONATOW MARKI ALFA ROMEO DALEK 167Q4 TYLKO WLOSKIE SAMOCHOY SIE LICZA RESZTA TO KUPAAAA -
Anonim
Miłośnikiem VW Golfa zawiało...
taa Ferrari, Lambo, Astony... fszysko qpa ROTFL...
Uwielbiam moją alfę ale wiem że nie jest najlepsza na świecie.... -
Anonim
no najlepsza na pewno nie jest; ) ja lubie sobie podyskutować z innymi kierowcami 156 'stek o tym jak najlepiej wyciszyć np trzaski deski rozdzielczej- albo jak walczyć z piszczącym, trzaskającym zawieszeniem kiedy jest minusowa temperatura; )
także najlepsza nie- ale za to na pewno jedna z najpiękniejszych; ) -
Anonim
Łeeeeetam piszczące i trzeszczące zawieszenie to nic..
Citroen AX miał taką wspaniałą przypadłość ze na dużym mrozie zawieszenie zamarzało; -)
Przez kilka pierwszych km jechało się wozem drabiniastym BEZ jakiejkolwiek amortyzacji; )
Co do trzeszczącej deski..
Pianka&taśma piankowa, obustronnie klejąca - i cicho jak w Maybachu; -)
-
-
155 Q4
NIE WIEM JAK WASZE ALFY ALE MOJA NIE TRZESZCZY I JEST IGIELKA 17000 KM PRZEBIEG 250 PS ALE NA WIOSNE BEDZIE GRUBIEJ JA KOCHAM ALFA ZA ROZWIAZANIA TECHNICZNE I SPORTOWY CHARAKTER ZA TO ZE PODJEZDZA V12 CZY COKOLWIEK INNEGO I SMIEJE IM SIE W TWARZ BO MOJA WLOSZKA MA JUZ 13 LAT A ZOSTAWIA ICH DALEKO Z TYLU OCZYWISCIE SA WYJATKI NO ALE COZ ZAWSZE TRAFI KOSA NA KAMIEN NOWE ALFY ZACZYNAJAC OD 156 TO JUZ NIE TO SAMO CO STARE MODELE WSZYSTKO NAPED NA PRZOD I MILIONY SYSTEMOW WSPOMAGAJACYCH KIEROWCE KTORE TAK NAPRAWDE ZABIERAJA CALA PRZYJEMNOSC Z JAZDY NIE MA JUZ TAKICH RARYTASOW JAK 75 3.0 V6 ,164 Q4 155Q4 33Q4 JAK STARA GTV BO NOWA TO WOZEK DO LANSU NIC POZA TYM TERAZ ALFA MA TYLKO URODE NIC WIECEJ FIRMA POWINNA WROCIC DO SWOICH KORZENI ANIE ROBIC RZUT NA TASME NICZYM VOLKSWAGEN POZDRO :) -
155 Q4
JA MILOSNIKIEM GOLFA NIE OBRAZAJ MNIE FERRARI LAMBO ETC OCZYWISCIE ZE KOZAKI ALE JAK NARAZIE NIE STAC MNIE NA TAKI WYPAS WIEC JESTEM REALISTA CHWALE I POROWNUJE TYLKO AUTA W MOIM ZASIEGU
PS. JAK TAKI Z CIEBIE ALFISTA TO CZEMU SAM NIE NAPRAWIASZ SWOJEJ WLOSZKI TYLKO PLACZESZ ZE DOJA CIE W ASO KUP SE LEPIEJ GOLFA TO NIE BEDZIESZ MIAL TAKICH PROBLEMOW POZDR -
155 Q4
SKORO UWAZASZ ZE NIE JEST NAJLEPSZA Z ALF TO PODAJ PRZYKLAD LEPSZEJ TYLKO LITOSCI NIE WYMIENIAJ GTA BO TO SMIESZNE MOZE I MA 250 KM I MOMENT 300 ALE JEST NA PRZOD NAPED I NIE TRAKCJI JA MAM PERMANETNY NAPED NA 4 KOLA GTA GUBI SIE JUZ NA STARCIE DOGANIA DOPIERO POWYZEJ 200KM/H JAK TA JEJ V SIE NAKRECI POZA TYM JA MAM 2.0 RZEDOWKE 4 CYLINDROWA A NIE 3.2 V6 SAM POROWNAJ CO JEST LEPSZE I POCZYTAJ O Q4 JAKIE MIALY PARAMETRY I POROWNAJ JE Z OBECNA GTA MOIM ZDANIEM FIRMA ZAMIAST SIE ROZWINAC ZROBILA KROK W TYL -
155 Q4
A OPROCZ TEGO JEST TO JUZ MODEL KOLEKCJONERSKI ZOSTALA WYPRODUKOWANA TYLKO W 2345 EGZEPLARZY W POLSCE Z TEGO CO WIEM SA 4 W DOBRYM STANIE I 2 WYREMONTOWANE NA IGLY JAKI OBECNY MODEL ALFY ROMEO MOZE SIE POSZCZYCIC TAKIM WYROZNIENIEM WSZYTKO TERAZ TO MASOWKA BEZ CHARAKTERU CHOCIAZ W NOWEJ LINI 156 JESTEM ZAKOCHANY ALE TO TYLKO WYGLAD I STYL NIC WIECEJ POZDR -
Anonim
Wyłącz caps locka... wielkie litery nie przydają ważności ani sensu Twoim wypowiedziom...
"Miłośnik golfa" to taki - "moje błotko je najfajniejsze"
Jest więcej niż 4ry Q4 w RP; -)
Alfa GTA to pies? Nakład taki sam jak Q4.
Uważam że 155 Q4 to naprawdę baardzo fajne auto... i zawsze myślałem że każdy alfista to kulturalny człowiek... widać myliłem się (choć wolę myśleć że mowa tu raczej o "alfiście").
Do ASO nie jeżdżę bo nie lubię jak partacze grzebią w mojej alfie... tak samo jak nie lubię chamstwa...
Branoc! -
Anonim
250PS masz?
Jakie modyfikacje dały przyrost 60KM?
Masz może skan wydruku z hamowni?
IMHO alfa nie przestała być alfą - idzie z duchem czasu... gdyby target był taki sam jak 20lat temu... marka już by nie istniała...
Nie ma złych alf... są tylko uprzedzeni ludzie -
155 Q4
po 1 nie jestem chamski bo pisze grzecznie po 2 gta taki sam naklad CO ZA BZDURA a po 3 jesli znasz wiecej Q4 w polsce to daj namiary ciekawe co napiszesz skoro nawet nie wiesz co to jest 167 co zes sie tak przyczepil do tego golfa chyba naprawde lubisz te samochody DOBRANOC -
155 Q4
nowy blok zrobiony na mokre tuleje,nowe tloki odkute,nowe kute korby wypolerowne,nowe panewki itd,zwiekszone cisnienie oleju do 7 barow na listwie,odchudzone kolo zamachowe o 30%glowica:rozwierocne kanaly dolotowe i wypolerowane, nowe zawory chlodzone azotem abarta rowniez wypolerowane,nowe szybsze walki utwardzane na WAT,regulowane kola rozrzadu,pompa paliwa walbro 250 litrow na minute,wtryski z wieksza wydajnoscia,cisnienie na listwie paliwa skrecone na 3 bary,uklad wydechowy od turbiny 2.5 cala bez zadnych przymulaczy jak w a grupie,turbina podkrecona zweszka do 1.3 bara,dodatkowy intercooler,natrysk wody na oba intercoolery,auto odchudzone w granicach rozsadku ok 70 kg,caly silnik wywazony dynamicznie i statycznie i wiele innych rzeczy ale z grubsza opisalem nie pojade na hamownie bo za te pieniadze napisal bym program albo wspawal klatke lub kupil garret t4 od lanci integrale ps zobacz zdjecie dalej myslisz ze nie ma 167? -
155 Q4
lapiesz mnie za slowka bo nie masz argumentow nie uwazam sie za "alfiste" raczej za fanatyka pasjonate modelu ktory posiadam caps lock nie dla sensu czy waznosci moich wypowiedzi tylko loguje sie na nim i zapominam wylaczyc DOBranoc heh -
155 Q4
poza tym powiedzialem o 6 q4 w polsce nie 4 ale dalej mam nadzieje ze dasz mi jakies nowe namiary ale szczerze w to watpie :) -
Anonim
Jeżeli lista modyfikacji jest prawdziwa (a nie mam powodu żeby twierdzić że nie jest) to wielki szacunek za nakład pracy, który włożyłeś w auto...
Jesteś członkiem Ikara więc wiesz że w klubie są 3 - a nie wierzę zeby poza klubem jeździły tylko 3 - choć dowodów nie mam.
Aleś się obruszył.
Nie obrążaj się - ot nie spodobało mi się podejście - więc napisałem; -)
Napisalem też że owszem istnieje 167 (jako oznaczenie 155) ale nie 167Q4; -)
Ponadto jest też projekt następcy 166; -)
-
Anonim
>lapiesz mnie za slowka bo nie masz
>argumentow nie uwazam sie za "alfiste"
>raczej za fanatyka pasjonate modelu ktory
>posiadam caps lock nie dla sensu czy
>waznosci moich wypowiedzi tylko loguje sie
>na nim i zapominam wylaczyc DOBranoc heh
Się tak nie unoś - za jakie słówka?
Jakich że to argumentów mi brakuje?
Branoc? i kto tu się słówek czepia?; -> -
155 Q4
zajezylem sie bo nic takiego nie napisalem a wy odrazu na mnie wjechaliscie troche sie posmialem i stwierdzilem ze zobacze co jeszcze madrego powiecie i tez troche popisalem roznych zeczy bo z reguly nie kucam heh cos nasza pani milosniczka sie nie odzywa szkoda fajnie ze kobitki tez maja zajawke p.s co sie stalo ze tak nagle zmieniles o mnie zdanie??nie mozna bylo odrazu tak zaczac "losamdro"czy jak mu tam to twoj kolega?on juz zapalil mi swieczke myslalem ze umre ze smiechu :)))))))))ale mi pojechal. -
Anonim
Zmieniłem zdanie bo poczytałem ile pracy włożyłeś w auto - już samo to zdradza pasjonata, nawet jeśli nie całej marki to konkretnego modelu... poprostu twój pierwszy post że "reszta to kupa" mnie trochę ruszył - więc odpisałem - jak się okazało odrobinę zbyt złośliwie.
Ponadto jak już pisałem mam wielki sentyment do 155 (to była moja pierwsze AR).
Jestem na gronie z miesiąc - kolegów tu nie posiadam znam go w takim samym stopniu jak Ciebie; -)
To co? Pokój wśród alfistów?; -) -
155 Q4
TAK jak chcesz to obejzyj fotki ale slaba jakosc bo to sa zdjecia zdjec przedstawiaja stan zprzed jakis dwuch lat fotek jest ok 100 z calego procesu obecnie stan sie troche zmienil silnik jest igielka caly zawias rowniez dyfry i pol oski konkretnie przejzane zostala elektryka typu nowe czujniki itp ale buda w oplakanym stanie jeszcze do niej nie doszedlem ale mysle ze w tym roku zajme sie nia i pare innych duper szwancow takich jak podarte fotele ogolnie stan wizualny tragiczny ale grube zeczy sa juz zrobiane i to tez jest fajne podjezdza mi ktos na swiatlach patrzy ,mysli niezly burczacy rzech a potem sie pyta co to za silnik i wyraz jego miny jest wart tego ze tak slabo wyglada heh -
Anonim
No sorry - moim zdaniem to silnik na focie wygląda jak z fabryki...
A co z nadwoziem? Będziesz oddawał do obspawania czy tylko o lakierowanie/blaharkę chodzi?
Ważna mechanika... z dwoja złego wolę auto, które nie wygląda a jeździ niż takie, które wygląda ale nie jeździ; -)
hehe - co do dziwienie mam podobnie...
wszyscy myślą że jak 145 to nic więcej niż 1,4..nooo moooże 1,6 pod maską nie ma...
A tu 2.0; -)
- 1
- 2