Woody Allen [2338]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

.niedawno ogladałam ..........

uwielbiam ten film

pozdrawiam
  • Anonim

fajny, fajny :) jak wszystkie filmy Woody'ego. ja bylam na tym w kinie, ale to dawno, dawno.
  • linda

stanowczo moj ulubiony film woody'ego..

"I was just saying how strange life is,
    how full of inexplicable mystery.

Well,you know,it's like anything else..."
  • Dora

zgadzam sie :) ten film ma taki klimat, ktory pojawia sie we wszystkich filmach Allena i ktory mozna albo uwielbiac albo nienawidzic.

ja sie zaliczam do tej pierwszej grupy, rzecz jasna :D
  • justyna em.

swietne dialogi, bardzo mi sie podoba:))
  • Grono.Net

chyba w tym tyg mozna ten film kupic z viva wiec jak kto sie jeszcze nie zaopatrzyl to ma teraz szanse
  • silakka

film ubóstwiam i jeszcze ta Christina Rici...
  • Aga

Ricci wogole i postac, ktora gra jest rzeczywisicie do ubostwiania, Oscar Wilde pisal o takich kobietach: 'Latwiej kochac niz zrozumiec'; )
  • CARAX

"Latwiej kochac niz zrozumiec" doskonalay cytat, teraz wiem dlaczego ta postac nawet mi sie podobała :) zreszta wiem cos o tym... a film, niby ma cos wspolnego, podobnego jak kazdy film Woodego ale jednoczesnie taki inny...
  • Anonim

Jeden z moich ulubionych. Bardzo podobał mi się Jason Biggs, który po rolach w kretyńskich komediach dla młodzieży pokazał nareszcie co potrafi. Christina Ricci była jak zwykle świetna. Spodobali mi się jako duet, jeżeli komuś jeszcze, to podpowiadam że tworzą go również w Pokoleniu P(Prozac Nation z 2001).
  • drink my kefir

a to fakt. film mi sie niezwykle podobał, a zaskoczeniem był fakt, że koleś co wczesniej dymał szarlotki tak świetnie wywiązal sie ze swej roli w tymże filmie. mam nadzieje, że jeszcze zagra u allena.

co do prozac nation to nie podobał mi sie film.
  • Anonim

I mój ulubiony!!!:)
  • monkey brain and banana

kocham ten film. widzialam go dopiero raz wiec sie ciesze bo przed mna jeszcze mnóstwo wieczorów przy nim...:)
  • monkey brain and banana

..i jak zawsze rozwalające dialogi...
  • PeZet

jak ktos wczesniej powiedzial Jason Biggs po "pie fuckerowej" : ) roli mial okazje pokazac ,ze jest naprwde dobrym aktorem(bylem zaskoczony)a i jego gra cholernie przypominala mi samego Allena.Chlopakowi naleza sie brawa, co do Rici (ktora podobno miala byc nowa muza Allena...ostatnio zmienil zdanie :) )jak zwykle stanela na wysokosci zadania i stworzyla z wyzej wspomnianym znakomity duet.
  • MAteusz

boski film..nieodstajacy od klasyki Allena ale wnoszacy jakis powiew swiezosci...a co z "wszystko gra"?
  • Ola

Będzie wyświetlany w letnim kinie Cinema City Bemowo, 28.07 [wejście za darmo]
  • Mieszko

Siema, wyjasnijcie mi, co takiego swietnego jest w tym filmie, oprocz niektorych dialogow? Nie do konca przemowil do mnie ten film.
  • wódz ocelot

Po pierwsze: 17 sierpnia o 21.15. w Wawie za darmoszkę w Ogrodzie Saskim. Wziąć karimatę lub kocyk, bo tam nie ma ławek!
    http://www.filmowastolica.pl/harmon...

A czemu go lubimy? Pewnie dlatego, że - szczególnie z ostatnich - to najbardziej allenowy Allen. Jason z Allenem tworzą fantastyczny duet - stary Allen uczy młodego - Christina jest fenomenalnie sexy, choć to niezbyt ładna aktorka, a całość urocza, zabawna, intelignenta, z polotem i subtelnością zrobiona. Nie jest świetny - ale dla wielbicieli Allena to jest właśnie to.
  • Agi

Lubimy go bo jest Allenowy, przezabawny, zastanawiajacy i taki z przymruzeniem oka:) W parku saskim obecnosc obowiazkowa i mam nadzieje ze juz nikt nie bedzie mi ekranu zaslaniac:)
| |

co tu duzo pisac, mozna go kochac albo nienawidzic, to grono jednak jest bardziej dla tych pierwszyc...

Fotki

Miejsca grona (0)