Alternatywny Białystok [3934]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

mlodziezy
    grono alternatywne ale zamierzenie bylo zeby oprocz imprez dobrych mozna bylo pogadac na luzie ale i konkretnie o pewnych tematach
    jak widac nie da sie
    ale tematu zamykac nie bede, sam zdechnie :)
  • Marchew.

>radq napisał
    >jak widac nie da sie

Dyskusja poszła w raczej naturalnym dla tematu kierunku, więc posty raczej się w nim mieszczą... Nikt po nikim nie jedzie, nikt nikogo nie obraża, więc o co wam chodzi?
  • moJżESZ

"jedno pozostaje mi, by byc poza prawem"
  • emra

"...podstawą wyroku jest nie tyle co prawo i paragraf, lecz prywatne poglądy sędziego"

ale tak to bywa właśnie w precedensowym...

nikt nie malował Hitlera, malowali jakieś tam symbole związane z nazizmem - i tak samo jak oni powinni być bezwzględnie karani, tak samo powinno być karane rozprowadzanie symboli związanych z komunizmem. i nie interesuje mnie, czy to sierp czy młot - symbol, Stalin-zbrodniarz, Lenin-zbrodniarz-ale-dobrze-ch ciał czy Che-romantyk-idealista. kwestia jest taka, że oni wszyscy świadomie popierali ustrój jaki uważam za zbrodniczy - zbrodniczy nie tylko przez fakt tego, ile ludzi z jego powodu zostało na świecie wymordowanych, ale też chociażby przez podstawy poglądów jakie ze sobą niesie. bo dla mnie znoszenie prawa do własności czy likwidowanie przymusem różnic klasowych to po prostu zbrodnia na elementarnych prawach człowieka. czyli komunizm ustrojem zbrodniczym, tyle.

i nie to, że jestem jakimś zagorzałym liberałem, wręcz przeciwnie - marzy mi się, żebyśmy mogli być społeczeństwem jak najbogatszym i w tym bogactwie wyrównanym. ale to wszystko powinno się osiągać przez mądrą politykę fiskalną, wydajne szkolnictwo i przemyślany system pomocy społecznej.
    komunizm natomiast w swoim radykalizmie i założeniach wymuszonych zmian w społeczeństwie to po prostu zbrodnia. dokładnie tak samo jak nazizm czy faszyzm.