-
free
Nowa rzecz w tym roku - Zgrzyty założyły swój myspace http://www.myspace.com/zgrzytyfesti...
Już wypatrywałem jakiegoś newsa na ich stronie a tu taka niespodzianka.
Kto się przymierza do startu w 2010? Przeglądam, przeglądam i uwierzyć nie mogę... UK SUBS w Białymstoku!!! Niech ktoś mnie uszczypnie bo chyba śnię! Lepszego prezentu na gwiazdkę nie mogłem sobie wymarzyć :D
"PUNK ROCK LEGENDS WARHEAD GIG
UK SUBS/ VIBRATORS/ FARBEN LEHRE
plus dwie wybrane przez publiczność punkowe kapele zgłoszone na festiwal
( zgłoszenia do 10.01.2010 z dopiskiem UKSUBS )
głosowanie odbędzie się na stronie http://www.zgrzyty.art.pl
festiwalu od 11.01 do 17.01.2010
Bilety dostępne od stycznia w cenie 35 pln."
Chyba specjalnie dla tego koncertu założę kapelę i się zgłoszę. A co, spróbować nie zaszkodzi :) -
Rock Na Bagnie
Ja to się bardziej cieszę z THE VIBRATORS bo UK SUBS w Białym będą już po raz trzeci, co nie znaczy, że ponownie nie chcę zobaczyć jak się trzyma dziadek Charllie :-) -
bbkoncert
The Vibrators, to klasyka sama w sobie, pierwszy singiel wypuścili w 1976 roku i był to jeden z pierwszych punk rockowych singli na rynku wogóle. Supportowali Sex Pistols w 100 Club, ich kawałki gral Exploited, GBH, jak też popowy R.E.M. Za małolata strasznie się jarałem tym zespołem, w magicznym pudełeczku mam ich na kasetach Stilon. Kapela miażdzy, może nie tak jak Zenek i Akcent, ale jednak...
Co do Uk Subs.., rzeczywiście byli juz 2 razy, ale pierwszy mało kto pamięta, drugi też coraz mniej, a trzeci..? Niebawem zobaczymy, Charlie ma 66 lat i daje rady, ogromny szacunek za to, że mu się jeszcze chce. Covery Subsów też grywało pare bandów mniejszcych i większych, nawet obciachowy Guns'n'Roses...
Świętującym Boże Narodzenie, wszystkiego co najlepsze, zdrowia dużo przede wszystkim, paka, do zobaczenia na koncercie.