-
Marta
Witajcie jestem studentka wspanialych bialostockich uczelni i przeprowadzam badania na temat tego co wam sie w Białymstoku w knajpach, barach, pubach podoba a co jest absolutnie niedopuszczalne, co byscie zmienili. moze macie jakies wlasne pomysly, koncepcje.jakies wymarzone.......Czytalam wczesniejszy temat dotyczacy pijalni czekolady i teraz bardzo ladnie prosze o wszystkie opinie, o narzekanie, marudzenie itd. im wiecej tym lepiej..
P.S. Badanie jest mi potrzebne tylko w celach naukowych i poza ankietą chcialabym sie podeprzec opiniami bywalcow; ) -
Anonim
to ja sie zgłaszam do ankiety (jesli takowa juz w ogóle istnieje)
z checia odp na pare pytan; ] -
c ¡n õ
żeby podzielili na sale dla palących i niepalących i żeby można było pić swój alkohol bez ukrywania sie z nim; O -
candyass
też jestem za tym żęby palących wsadzili to dobrze wentylowanego pomieszczenia a niepalący spokojnie mogli siedzieć bez bólu głowy i śmierdzących następnego dnia ciuchów... -
-
Adkov; ]
brakuje troche w takich pubach obcowania z kultura,pomijajac kabaret (w ktorym odbywaja sie wernisarze, koncerty na zywo) i jeszcze ze 3 lokale,
wejscie z wlasnym alkoholem jest ciekawym pomyslem, choc nierealnym;/
przydalyby sie bary alternatywne do tych, gdzie piwo jest po 5 zl, niby malo, ale jak ktos przepada za tym trunkiem i jest studentem, to kazdy kufel odpija sie powaznie na kieszeni konsumenta;/
podzial na sektory dla palacych i niepalacych nie zdaje egzaminu, poniewaz zazwyczaj jest to 1 sala z odrebnymi stolikami, oczywiscie dym papierosowy unosi sie po calym pomieszczeniu
na szczescie ostatnio wiekszosc lokali zatrudnia ochrone, ktora weryfikuje klientow, nie chodzi mi o tzw selekcje, ale raczej o program ,,dres stop!"
malo jest pubow z rozrywkami (chodzi mi o stoly do bilarda, pilkarzyki, darts, itp.), jesli juz takowe wystepuja, sa zawsze zajete, poniewaz ich ilosc jest niewystarczajaca
moznaby mnozyc przyklady, narzekac i proponowac zmiany, ale tak naprawde liczy sie zasobnosc portwela -
Marta
no wlasnie ten alkohol Ja sie caly czas zastanawiam czy miejsce bez alkoholu byloby w stanie przyciagnac kogos w pitkowy wiecóir oferojac np jazzowy koncert -
Blackstock
brakuje czegos na ksztalt dawnej fabryki - koncertowej opoki miasta...miala swoj industrialny klimat :)) -
Anonim
mysle, ze podzial sal na niepalacych i palacych nie zawsze zdaje egzamin, bo problem jest taki, ze chyba w kazdym towarzystwie, przy kazdym stoliku sa i palacze i nie-palacze. -
candyass
racja.... dlatego jestem za całkowitym zakazem palenia :P
wolnoć tomku w swoim domku... -
wujcio moozgo
zdecydowanie! papierosy to najwieksza rzecz ktora odstrasza mnie od siedzenia w pubie...;/ -
Ifka ŚliFka
>c¡nek napisał
>żeby podzielili na sale dla palących i
>niepalących i żeby można było pić
>swój alkohol bez ukrywania sie z nim; O
taaa
i jeszcze żeby można było swoje łóżka polowe przynosić co by się kimnąć trochę; ]
a no i stołów do gry w bierki nie ma:( -
c ¡n õ
>Ifka Ślifka napisała:
>taaa
>i jeszcze żeby można było swoje
>łóżka polowe przynosić co by się
>kimnąć trochę; ]
i jeszcze żeby nie trzeba było z domu wychodzić i żeby zamiast barmana stała ekspedientka z adamby z całym asortymentem adamby -
megazord wśród buców.
>taaa
>i jeszcze żeby można było swoje
>łóżka polowe przynosić co by się
>kimnąć trochę; ]
>
>
>a no i stołów do gry w bierki nie ma:(
jak to nie ma. w gryfie kupijesz zapałki, zrywasz na niektórych łebki, niektóre łamiesz w pół, niektóre podpalasz i gasisz i masz bierki; -) stoły som :]
a tak btw. fakt - mało tych "dodatkowych atrakcji" w rodzaju bilarda itp.
czekolada wedla za 10 zl. mnie odstrasza. o! -
Anonim
>c¡nek napisał
>>i jeszcze żeby nie trzeba było z domu
>wychodzić i żeby zamiast barmana stała
>ekspedientka z adamby z całym asortymentem adamby
to najlepiej idz do adamby,zrob zakupy i wroc do domu, gdzie nikt nie bdzie palil. szybciej, blizej, prosciej >xO -
Anonim
Koncert jazzowy przy czekoladzie... hmm chyba średnio udane połączenie... -
kaloRYFEK
w Odeonie odbywały się kiedys prawie regularnie koncerty dżezowe....nie wiem jak jest teraz ...za klazdym razem były problemy z zajęciem miejsca...wiec z całą pewnoością istnieje niemałe zainteresowanie :) -
Mr Brightside
-
Mr Energy
>Marta napisała:
>Ja sie caly czas zastanawiam czy
>miejsce bez alkoholu byloby w stanie przyciagnac kogos w
>pitkowy wiecóir oferojac np jazzowy koncert
o! pitkowy wieczór na pewno przyciągnie tłumy.... mężczyzn ! ; D
-
Anonim
Ja to bym bardzo chętnie widziała mniej chamstwa i więcej tolerancji, bo np. obrażać kogoś za jego odcień cery, bądź język jakim się posługuje jest takie...hmm...płytkie. -
Anonim
Jestem rowniez za tym. W Bialymstoku jest taki metysaz, ze konflikty na tym punkcie sa nieuniknione. Dlatego wiecej tolerancji w naszej metropoli w ktorej jest ogromna liczba innych ras i kultur.