Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • --

1. Reakcja B. jak otwiera pudelko
    2. Amelia widzi na ekranie tv "pana od Renoira", ktory mowi, ze sprochnieje jej serce
    3. okazuje sie ze to kot. nie nino :(
  • peggysue

ryczeć mi się chce jak robi ciasto.

widok płaczącej amelii jest po prostu niesamowity.

jak dominicowi rozsypują się kulki i jak znalazł pudełko.
  • Anonim

scena z pocalunkami jest magiczna...
  • katrina

dla mnie najsmutniejszą sceną jest fragment wspomnień Dominique Bretodeau , kiedy to wygrał wszystkie kulki od swoich kolegów i nagle te kieszenie mu pękają a kolorowe szklane piłeczki rozsypują się ...jemu było wtedy tak przykro...<wzruszona>
    Sam początek, kiedy to pokazana jest mała Amelia i jej zabawy, tzn. maliny na palcach, zabawne okulary i serpentyna, to smutne...
    Ale film zdecydowanie wyzwala pozytywne emocje i jeżeli ktoś obejrzał go uważnie to nawet jeżeli sie nim nie zachwyci( w co osobiście trudno mi uwierzyć) to na pewno obraz ten trąci w nim jakąś strunę :)
  • "Little Rebel"

Najsmutniejsze?
    Dominique Bretodeau i strata szklanych kulek.
    Ewidentnie.
  • Anonim

a dla mnie w filmie najsmutniejsze jest to, gdy lektor opowiada, że amelia chciałaby się czasem przytulić do ojca, ale jej kontakty ograniczają się do rutynowego badania lekarskiego.
  • Anonim

>katie napisała:
    >1. scena z kulkami i ciągnięciem za ucho...
    >2. sam koniec, kiedy ona juz traci nadzieję, wyobraża go
    >sobie u siebie w domu, ale go nie ma..
    >3. kiedy obrażają Lucjana w warzywniaku.
    >:)

wszystkie 3
  • Ninibananas

to z tym pudelkiem, jak ten pan [nie pamietam imienia] otwiera i znajduje w nim swoje wspomnienia :) to mnmie porusza najmocniej
  • mch!

wedlug mnie to jeszcze oprócz tych wymienionych, oczywiście cudownych scen, jeszcze wzruszająca jest kiedy Amelia ogląda w telewizorze historię, którą sama widzi oczami wyobraźni... że wszystkim pomagała i sama umarła... dobra Amelia; ) kochana Amelia; )
  • Anonim

Zdecydowanie scena, w której Amelia piecze ciasto i wyobraża sobie, że Nino przynosi jej proszek do pieczenia...
  • Ola W.

>ELMiRkA napisała:
    >qrde tak sobie wlasnie pomyslalam ze ten film jest
    >przezajebisty!wszytskie momenty mi sie w nim podobaja i
    >nawet jak mi sie chce poplakac to i tak jestem szczesliwa
    >jak go ogladam-ach:))

popieram.

natomiast najsmutniejsza dla mnie chwila to również ta gdy Amelia jest smutna w domu i nie wie że Nino przyjdzie. Ale scena ze ślepcem budzi we mnie radość(nie śmiech), takie raczej ciepłe uczucie.
| |

ogladal ktos? a moze jeszcze sie w dodatku zachwycil tym dzielem tak jak ja?? jesli mtak to wpisujci...

Fotki

Miejsca grona (0)