American Muscle Cars [154]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Kaiper

czy ktoś widział jakieś mc w Polsce? czemu jest ich tak mało ?

http://www.allegro.pl/item295614581...

czy cena tego samochodu jest aż tak powalająca ? mnie nie powala; p
    koszt paliwa ? no tak... ale to raczej nie samochód do odwożenia dzieci rano do szkoły i jeżdżenia do pracy

byłem ostatnio w Szwecji gdzie MC i innych aut amerykańkich jest mnóstwo

czemu nadal wolimy starego bmw po 6 wypadkach niż np klasycznego dodga ...
  • Anonim

Nie iwem jak Wy, lae ja wolę muscle... Niestety koszty eksploatacji jak na Polskie realia są powalające, ale z chęcią bym sobie takiego "krążownika" kupił...
  • dzony

>
    czy ktoś widział jakieś mc w Polsce? czemu jest ich tak mało ?

czy cena tego samochodu jest aż tak powalająca ? mnie nie powala; p

koszt paliwa ? no tak... ale to raczej nie samochód do odwożenia dzieci rano do szkoły i jeżdżenia do pracy

byłem ostatnio w Szwecji gdzie MC i innych aut amerykańkich jest mnóstwo

czemu nadal wolimy starego bmw po 6 wypadkach niż np klasycznego dodga ...

tak, w Szwecji wlasnie pierwszy raz widzialem tak wylizanego muscle jakiego mam w galerii :)

czy naprawdę przeszkadza Ci to że jest ich tak mało? mi, dopóki nie mam może też, ciężko jest kupić, ale co to za frajda jeździć samochodem który wszyscy mają?!
  • Bary

Racja, wg. mnie mc to naprawde niepowtarzalne samochody z duszą ale miło by było czasem popatrzeć i posłuchać tego pięknego ryku silnika na naszych ulicach
  • dzony

czasami słychać, może nie prawdziwe muscle, ale amerykanski V8 zawsze pięknie ryczy
  • Kaiper

>czy naprawdę przeszkadza Ci to że jest ich tak mało? mi,
    >dopóki nie mam może też, ciężko jest kupić, ale co to
    >za frajda jeździć samochodem który wszyscy mają?!

rzeczywiście; ] to jakiś plus; p ale minusem jest to że nie prędko usłyszę ten dźwięk w realu; ]

jak na razie... to co najwyżej pierdzenie przebitego tłumika albo lekki pomruk porsche; ]
  • Anonim

eee tam... obok mnie mieszka gość który się wozi Cayeną..
    Ten wóz ma pomruk, ale zawsze lepiej brzmi porządny, niemal niezniszczalny V8 z Chervroleta....

Apropos, poza tym, że cięzko spotkać "Classical Muscle" na Polskich drogach, zawsze można rozejżeć się za nowszymi muscle typu: Corvette C6, Pontiac TransAM czy Pontiac Firebird [ten ostatni jest extra. widałem tkaiego tylko raz na żywca w Ustce na wybrzeżu. Ten to ma pomruk, ale musze jednak powiedzieć, że chyba miał coś nie tak z wtryskiem paliwa, bo jakoś tak nierówno pracował...
  • Kaiper

ja w Wawie widziałem nowego Mustanga GT; ]
  • Anonim

No i to już jest coś :-)

Wprawdzie to nie to samo co Shelby GT 500, ale czego można chcieć więcej. :-)
  • Bary

Szczerze to można chcieć więcej(nie żebym wybrzydzał ale...)np. Camaro nawet w Polsce widziałem już wiele razy a Dodga Challengera r/t albo starego Mustanga ani razu;(
  • dzony

Fireptakow widzialem tez sporo, ale nawet Caprice V8 z lat 90 pieknie 'gada'.. wystarczy zeby serce bylo amerykanskie, wtedy i Cayenne i BMW V8 to kundle.. (chociaz to zawsze kundle :p )

tylko temat tyczy sie prawdziwych muscle.. ('60-'73), a tego jest malo..

Corvette i owszem, ale Mustangi, ktore robia dzis nawet V6 :/
  • Bary

No właśnie V6 to żenada, nie powinni dawać takich rozwiązań mimo że może i są ekonomiczniejsze niż V8, ale to naruszenie historii Muscle car-ów
  • dzony

nie zenada, bo V6 tez fajna, ale nie jesli 'odnawia' sie historię :)
  • Artur

Jakies tam masylkary sa w PL :)
  • dzony

zdjecie nr 2 jest oby na pewno z Polski?; )
  • Artur

Ze stolycy nawet :]
  • dzony

hehe, nie wiedzialem ze mamy tam taki mini-raj; )

stoja jakies Chevelle? w ogole sa w Polsce Chevelle?
  • Artur

Chevelle nie slyszalem. Ale jak widzisz sa Chargery, Challengery, El Camino, Rivier Boattail jest kilka, znajdzie sie i Cuda :) Szukajcie a znajdziecie; )
  • dzony

Ktos bedzie musial byc pierwszy z Chevelle w PL.. A to zdjecie ktore wrzuciles to skad jest dokladniej? Bo ja jedyne miejsce jakie kojarze to jakis 'garage' przy Marynarskiej, staly tam dwa odpicowane muscle :)
    w wypozyczalni samochodow przy galerii mokotow stoi natomiast Pontiac Tempest :]
  • Artur

Ten taki przekorodowany? Bo wiem ze gdziestam stoi jakis taki turkusowy muscle, ale nie wiem niestety co to.

Foto No.2 - Dr Vette. Nazwa mowi sama za siebie; )