Amsterdam [143]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Lukaa

zapewne kazdy z nas byl juz badz wybiera sie do AMST.
    szukam dobrych coffie shopow i klubow!!!!
    ten temat jest o namiarach!!!!!!
    START:.............
    Melk Veg - super klubik, niedaleko Letzeplain;
    -house, d'n'b, reggae
    POLECAM :)
  • Grono.Net

Melkweg - chyba to miejsce masz na mysli, he?
    Zajebiste koncerty sie tam odbywaja :]
  • Anonim

I te mosty rowerowe .. bajos od cpuna za 6 euros .. ah, zyc nie umierac :)
  • Anonim

ja ostatnio kupilam za eur 2,40 :D
  • izz

na wyspie java (na lewo stojac twarza do nordu plecami do centrum) jest przycumowana lodz... ship of fools.... jest to statek teatr czasami wystawiaja tam jakies sztuki moliera a jezeli chodzi o imprezy to w kazda sobote i piatek fajna muzyka... dobrzy dje... ciekawe miejsce... po drodze jak sie jedzie jest tez sqat afryka tam tez sa imprezy w soboty..
  • Dr Mary.au

ooo Melk Veg JA ROWNIEZ POLECAM..kiedys trafilam tam na impreze z pokazem capoeiry...poprostu super..szczegolnie widok z gornej czesci...pozatym bitwy freestyle w Melk Veg tez sa spoko. ah ten Amsterdam.
  • Frogy

a ja polecam lejdseplejn hahah fonetyczny zapis hahaha z b boyami z wawki hahaa
  • G.O.R.O

capoeire to w polsce mozez zobaczyc w punkcie albo na warszawiance ....i jest to cos zajebistego
  • *

ja bym wam polecila klub KORSAKOFF :P

to juz troszke ciezsza muzyka...ale za to mega smieszni ludzie tam przychodza...:D

a jak juz jestesmy na Leidseplein to polecam Last Waterhole z muzyka na zywo grana przez mlodych ludzi ze szkol muzycznych, na serio fajny klimat :)
  • *

zapomnialam o koffeshopach
    jak dla mnie sa tylko 2 najlepsze :

ROKERIJ na Langeleidsewarstraat kolo Leidseplein ma niesamowity wystroj klimat i obsluge

no i

SIBERII na Brouwersgracht kolo Central Station lekko na uboczu, raczej dla wtajemniczonych... ale z tak slicznym widokiem na kanal i kamienniczki... ogolnie Brouwersgracht to jeden z najslicznieszych kanalow w miescie :D

no przeuroczo :P
  • Anonim

ten jezyk choldnderski za nic mi nie lezy; )
    czy sa ludzie w holandii a lepiej powiedziawszy w amsterdamie,ktorzy potrafia takze niemieckim wladac?
  • chloe

przeciez tam wszyscy znaja angielski
    nawet stare babcie z pieskami :D
  • Anonim

oj nie sadze :p
  • YashchooR

Coffee Shopy: SIBERIE - Brouwersgracht,
    De Republiek - Nassaustraat, Dutch Flowers, The Power, Dampkring, i wg. mnie najlepszy (jakość/cena) WARDA Coffee Shop (Warda I - Woutstraat 146, Warda II - Javastraat 104)
    Warda daje dobre ziolo i hash w zajebistych cenach. 5 g Whitewidow - 22 EU, ok 4,5 g hashu PUNTJES - 11,5 EU no i jeszcze jedno. w Warda na Javastraat pracuje czasem mulat co ma dziewczyne polkę i zawsze jak tam wpadałem to po polsku do mnie gadal. a ludzie w środku byli w szoku :D

IMPRY: 'T IJ Music Hall, 11 (eleven) obok CS, cafe pakhuis WILHELMINA (wypas), no i wszelkie fajne puby dookoła Rembrandt Plein i w pobliżu Leidseplein (czwartki i piątki piwo - 1 euro)

Pozdrawiam wszystkich co pozdrowieni powinni być :D C Ya
  • YashchooR

huie morge, dank je wel, schlap lekker, weil turuste,
    ashed blief hehehe a najfajniej czyta się po holendersku nazwe piwa Grolsh - Hrolsh

off course nauczyłem się też przeklinac po h. :D
  • *

w sumie to powinienes napisac:
    goedemorgen
    dankjewel
    alsjeblieft

tak by bylo dopiero po holendersku
  • YashchooR

DANK JE WEL
    napewno tak a jak mi nie wierzysz to zapytaj holendra :D
  • *

hmm
    Natuurlijk.
    Kunt U meer worden in Nederlands spreken?
    :P
    Dag!

• YashchooR

biertje biertje biertje....
    Heineken - mooi
    Browerij 'T IJ - wordt steeds mooier

rozumieć to rozumiem dużo ale żeby pisać to jeszcze mi troche brakuje :D

Pozdro

• d'orabotte

Hej!
    Ja tez bylam w tym na Laidesplain:)Chyba:)
    W kazdym razie trafilam na polska sprzedawczynie, bardzo mila, dala mi papierki za darmo:) Ale hej, 1 kosztowal 7 e! czy ja slyszalam cos o 4, gdzie????

Pozdrawiam,papa