-
Lukaa
zapewne kazdy z nas byl juz badz wybiera sie do AMST.
szukam dobrych coffie shopow i klubow!!!!
ten temat jest o namiarach!!!!!!
START:.............
Melk Veg - super klubik, niedaleko Letzeplain;
-house, d'n'b, reggae
POLECAM :) -
Grono.Net
Melkweg - chyba to miejsce masz na mysli, he?
Zajebiste koncerty sie tam odbywaja :] -
Anonim
I te mosty rowerowe .. bajos od cpuna za 6 euros .. ah, zyc nie umierac :) -
Anonim
-
-
izz
na wyspie java (na lewo stojac twarza do nordu plecami do centrum) jest przycumowana lodz... ship of fools.... jest to statek teatr czasami wystawiaja tam jakies sztuki moliera a jezeli chodzi o imprezy to w kazda sobote i piatek fajna muzyka... dobrzy dje... ciekawe miejsce... po drodze jak sie jedzie jest tez sqat afryka tam tez sa imprezy w soboty.. -
Dr Mary.au
ooo Melk Veg JA ROWNIEZ POLECAM..kiedys trafilam tam na impreze z pokazem capoeiry...poprostu super..szczegolnie widok z gornej czesci...pozatym bitwy freestyle w Melk Veg tez sa spoko. ah ten Amsterdam. -
Frogy
a ja polecam lejdseplejn hahah fonetyczny zapis hahaha z b boyami z wawki hahaa -
G.O.R.O
capoeire to w polsce mozez zobaczyc w punkcie albo na warszawiance ....i jest to cos zajebistego -
*
ja bym wam polecila klub KORSAKOFF :P
to juz troszke ciezsza muzyka...ale za to mega smieszni ludzie tam przychodza...:D
a jak juz jestesmy na Leidseplein to polecam Last Waterhole z muzyka na zywo grana przez mlodych ludzi ze szkol muzycznych, na serio fajny klimat :) -
*
zapomnialam o koffeshopach
jak dla mnie sa tylko 2 najlepsze :
ROKERIJ na Langeleidsewarstraat kolo Leidseplein ma niesamowity wystroj klimat i obsluge
no i
SIBERII na Brouwersgracht kolo Central Station lekko na uboczu, raczej dla wtajemniczonych... ale z tak slicznym widokiem na kanal i kamienniczki... ogolnie Brouwersgracht to jeden z najslicznieszych kanalow w miescie :D
no przeuroczo :P -
Anonim
ten jezyk choldnderski za nic mi nie lezy; )
czy sa ludzie w holandii a lepiej powiedziawszy w amsterdamie,ktorzy potrafia takze niemieckim wladac? -
chloe
przeciez tam wszyscy znaja angielski
nawet stare babcie z pieskami :D
-
Anonim
-
YashchooR
Coffee Shopy: SIBERIE - Brouwersgracht,
De Republiek - Nassaustraat, Dutch Flowers, The Power, Dampkring, i wg. mnie najlepszy (jakość/cena) WARDA Coffee Shop (Warda I - Woutstraat 146, Warda II - Javastraat 104)
Warda daje dobre ziolo i hash w zajebistych cenach. 5 g Whitewidow - 22 EU, ok 4,5 g hashu PUNTJES - 11,5 EU no i jeszcze jedno. w Warda na Javastraat pracuje czasem mulat co ma dziewczyne polkę i zawsze jak tam wpadałem to po polsku do mnie gadal. a ludzie w środku byli w szoku :D
IMPRY: 'T IJ Music Hall, 11 (eleven) obok CS, cafe pakhuis WILHELMINA (wypas), no i wszelkie fajne puby dookoła Rembrandt Plein i w pobliżu Leidseplein (czwartki i piątki piwo - 1 euro)
Pozdrawiam wszystkich co pozdrowieni powinni być :D C Ya -
YashchooR
huie morge, dank je wel, schlap lekker, weil turuste,
ashed blief hehehe a najfajniej czyta się po holendersku nazwe piwa Grolsh - Hrolsh
off course nauczyłem się też przeklinac po h. :D -
*
w sumie to powinienes napisac:
goedemorgen
dankjewel
alsjeblieft
tak by bylo dopiero po holendersku -
YashchooR
-
*
-
YashchooR
biertje biertje biertje....
Heineken - mooi
Browerij 'T IJ - wordt steeds mooier
rozumieć to rozumiem dużo ale żeby pisać to jeszcze mi troche brakuje :D
Pozdro
-
Hej!
Ja tez bylam w tym na Laidesplain:)Chyba:)
W kazdym razie trafilam na polska sprzedawczynie, bardzo mila, dala mi papierki za darmo:) Ale hej, 1 kosztowal 7 e! czy ja slyszalam cos o 4, gdzie????
Pozdrawiam,papa