-
.
Czy nie jest przypadkiem tak że alterglobalisci walczą z globalizacją jako taką??? Bo jesli tak jest to wytłumaczcie mi jak to jest że uzywać internetu. PRZECIEŻ TO GŁOWNE NARZĘDZIE GLOBALIZACJI. HIPOKRYZJA... -
Anonim
uwazasz, że lepiej by było, abyśmy używali gołębi pocztowych, żeby powymieniac poglądy na odleglosc? -
Anonim
globalizacja ma wiele aspektów. nie wszystkie są złe. osobiście uważam że wymiana idei, oraz dóbr kulturalnych jest bardzo pozytywnym zjawiskiem. Podobnie jest np. ze sprzętem elektronicznym. -
Anonim
bardzo prawda... zresztą określamy się jako alter- a nie anty- a to zasadnicza roznica -
-
Anonim
-
Anonim
uops! przyznaje się bez bicia - powinienem mowic za siebie... mozemy przyjac, ze to "y" to zwykly lapsus?=P -
.
Jak dla mnie to to sa wymówki... Trudno byłoby Wam życ bez wielu, wielu narzedzi globalizacji więc idziecie na kompromis stając sie papierowymi wojownikami z których wszyscy( łacznie ze mną ) się smieją. -
Anonim
widzisz, ja dziłam aktywnie , choć nie oznacza to że muszę rozpierdalać szyby w mcdonaldsie. biorę udział w akcjach charytatywnych organizowanych przez środowisko anarchistyczne, pojutrz bronię pracę nt. anarchizmu.
a swoją frustrację wsadż sobie w dupę CIOTO :) -
Five
Globalizacja nie odnosi sie moim zdaniem do elektronicznych gadzetow, tylko mechanizmow socjo-ekonomicznych. A skoro juz mowimy o internecie, to globalizacja wcale nie pomaga w rozpowszechnizniu dostepu do niego, wrecz przeciwnie. Powieksza roznice pomiedzy bogata mniejszoscia na swiecie a ogromem biedy, ktora na nim panuje. -
Lee
-
Anonim
a czy owe (pozostańmy przy tym przykładzie) elektroniczne gadżety nie są wynikiem działania wspomianych mechanizmów? Ekonomia to nie tylko kursy walutowe ale (przede wszytskiem!) produkty, mój drogi Five. -
Lee
Kuba, są wynikiem, ale ta masówka produkcji powoduje zniszczenia socjo- i ekosfery. -
SinglauB
>> A skoro juz mowimy o internecie, to globalizacja wcale nie pomaga w rozpowszechnizniu dostepu do niego, wrecz przeciwnie. <<
A mógłbyś podać jakieś przykłady? -
Five
-
SinglauB
-
.
-
Grono.Net
ja osobiście uważam że KTOŚ sam nie wie o co mu chodzi i chyba nierozumie czym jest anty/alterglobalizm i czepia się bo nie ma nic lepszego do roboty. am I right? yes...I'm.; > -
SinglauB
Myślę że on po prostu zapytał co to jest i nikt tu nie wie co odpowiedzieć. :) -
.
Sam nie wiem ale jak czytam te Wasze odpowiedzi to wydaje mi się ze chcielibyście byc trochę w ciązy a troche nie. Tylko( uwaga- prawda objawiona-) jest to niemożliwe.
Jak jesteś przeciwnikem broni palnej, to nie nosisz przy sobie małej "klameczki" dla obrony własnej. -
Anonim
Dobiło mnie pytanie : "a konkretniej". Jeśloi jesteś takim półmózgiem, że nie wiesz iż w Afryka i biedniejsze kraje trzeciego świata borykają się z chorobami i głodem, to po co mam Ci tłumaczyć że o komputerach czy internecie ci ludzie mogą tylko pomarzyć.
Do łopaty!