Anarchiści i alterglobaliści [391]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • .

Czy nie jest przypadkiem tak że alterglobalisci walczą z globalizacją jako taką??? Bo jesli tak jest to wytłumaczcie mi jak to jest że uzywać internetu. PRZECIEŻ TO GŁOWNE NARZĘDZIE GLOBALIZACJI. HIPOKRYZJA...
  • Anonim

uwazasz, że lepiej by było, abyśmy używali gołębi pocztowych, żeby powymieniac poglądy na odleglosc?
  • Anonim

globalizacja ma wiele aspektów. nie wszystkie są złe. osobiście uważam że wymiana idei, oraz dóbr kulturalnych jest bardzo pozytywnym zjawiskiem. Podobnie jest np. ze sprzętem elektronicznym.
  • Anonim

bardzo prawda... zresztą określamy się jako alter- a nie anty- a to zasadnicza roznica
  • Anonim

w czyim imieniu mówisz?
  • Anonim

uops! przyznaje się bez bicia - powinienem mowic za siebie... mozemy przyjac, ze to "y" to zwykly lapsus?=P
  • .

Jak dla mnie to to sa wymówki... Trudno byłoby Wam życ bez wielu, wielu narzedzi globalizacji więc idziecie na kompromis stając sie papierowymi wojownikami z których wszyscy( łacznie ze mną ) się smieją.
  • Anonim

widzisz, ja dziłam aktywnie , choć nie oznacza to że muszę rozpierdalać szyby w mcdonaldsie. biorę udział w akcjach charytatywnych organizowanych przez środowisko anarchistyczne, pojutrz bronię pracę nt. anarchizmu.

a swoją frustrację wsadż sobie w dupę CIOTO :)
  • Five

Globalizacja nie odnosi sie moim zdaniem do elektronicznych gadzetow, tylko mechanizmow socjo-ekonomicznych. A skoro juz mowimy o internecie, to globalizacja wcale nie pomaga w rozpowszechnizniu dostepu do niego, wrecz przeciwnie. Powieksza roznice pomiedzy bogata mniejszoscia na swiecie a ogromem biedy, ktora na nim panuje.
  • Lee

Jasne, Five, trafiasz w sendno!
  • Anonim

a czy owe (pozostańmy przy tym przykładzie) elektroniczne gadżety nie są wynikiem działania wspomianych mechanizmów? Ekonomia to nie tylko kursy walutowe ale (przede wszytskiem!) produkty, mój drogi Five.
  • Lee

Kuba, są wynikiem, ale ta masówka produkcji powoduje zniszczenia socjo- i ekosfery.
  • SinglauB

>> A skoro juz mowimy o internecie, to globalizacja wcale nie pomaga w rozpowszechnizniu dostepu do niego, wrecz przeciwnie. <<

A mógłbyś podać jakieś przykłady?
  • Five

Afryka?
  • SinglauB

A konkretniej?
  • .

Widzicie, sami nawet nie wiecie o co Wam chodzi...
  • Grono.Net

ja osobiście uważam że KTOŚ sam nie wie o co mu chodzi i chyba nierozumie czym jest anty/alterglobalizm i czepia się bo nie ma nic lepszego do roboty. am I right? yes...I'm.; >
  • SinglauB

Myślę że on po prostu zapytał co to jest i nikt tu nie wie co odpowiedzieć. :)
  • .

Sam nie wiem ale jak czytam te Wasze odpowiedzi to wydaje mi się ze chcielibyście byc trochę w ciązy a troche nie. Tylko( uwaga- prawda objawiona-) jest to niemożliwe.
    Jak jesteś przeciwnikem broni palnej, to nie nosisz przy sobie małej "klameczki" dla obrony własnej.
  • Anonim

Dobiło mnie pytanie : "a konkretniej". Jeśloi jesteś takim półmózgiem, że nie wiesz iż w Afryka i biedniejsze kraje trzeciego świata borykają się z chorobami i głodem, to po co mam Ci tłumaczyć że o komputerach czy internecie ci ludzie mogą tylko pomarzyć.
    Do łopaty!
| |

Zapraszamy wszystkie osoby sympatyzujące z ideami anarchizmu i alterglobalizmu.

Fotki

Miejsca grona (0)