Anglistyka UW rocznik 2007/2008 [297]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Kasia:)

Mam pytanie czy trudno jest sie dostac na dzienna anglistyke? badz od ilu punktow przyjmowano w tamtym roku? dzieki za pomoc bo nie wiem czy jest sens wogle zebym sie rejestrowala:)
  • Kasia

Trzeba najpierw trochę poszukać - jest już podobny temat na tym gronie, sprawdx temat anglistyka.
  • Michał

310/400.

dzieki wlasnie gdzies to wyczytalam, ale na stronce uw wyczytalam ze teraz max jest 300 pkt wiec juz nie wiem jak to bedzie...
  • Kasia

jak będzie to raczej nikt nie wie, to zależy od tego ile osób złoży, jakich, jak poszłą matura, czy była trudna itp.

no ja niestety ale pisalam w tamtym roku mature takze moje punkty beda inaczej wygladac niz te teraz...no coz zobaczymy
  • trapped in a box

fafik - mam taką propozycję - usuwaj takie dublujące się, o żeby! tylko dublujące, tematy (a będzie zylion jeszcze założonych, jak wieszczę, z upływem kolejnych tygodni "do")

please, bo nawet mi się nie chce języka na taką niesubordynację strzępić...
  • Imperator

Hasta la victoria siempre! Vivala La Resistance!
  • Anonim

pisalas w tamtym roku wiec poszukaj na rejestracji jak sa przeliczane punkty z Twojej rocznikowo matury. nie wiem jak u nas, ale na innych kierunkach inaczej przeliczaja dla matury 2007 i dla matury 2008.

• Anonim

moderatorze usun wątek!!!, ew go przyklej żeby wszyscy zainteresowani rekrutacją mogli w nim pisać
  • Anonim

Natalko! 06:16 a Ty już przed komputerem oczka psujesz?; >
  • trapped in a box

> Natalko! 06:16 a Ty już przed komputerem oczka psujesz?; >

heheh, bo ja globetrotter jezdem i jeżdżę pkp spółka akcyjna po polsze i poznaję tym samym kultury i dbam o samorozwój wszechstronny i wstaję w samo rano, żeby zdążać na pociągi, i pozdrawiam mamę; -)))

ale powaga - wróże złowróżbnie jakąś erupcję, jakiś wybuch złych uczuć, flejm jakiś tak zwany, jak jeszcze ktoś będzie nas nękał takimi pytaniami gronowo.

Tym bardziej że mam rozterki, czy założyć wątek trącący na kilometr prywatą z zapytaniem - czy we wtorek jest jakiś przyjemny teścik z pg2 u moczyńskiej i - Z CZEGO, panie, z czego?

Ale chyba się pozbędę tych rozterek moralnych i go założę; -)))
  • a.

nie ma żadnego testu (:
  • .

witam. czy moglibyście przedstawić przykładowy plan zajęć dla I roku (ze strony oficjalnej trudno go odczytać). i jeszcze jedno. czy od I roku jest już hardcore i wszystkie zajęcia prowadzone są w języku angielskim? (nieeeee nie krzyczcie na mnie tylko z powodu tego pytania :P) a tak szczerze to wszystkie książki czytaliście/czytacie w oryginale? dzięki z góry i przepraszam za ewentualne głupie pytania - jeśli takie padły.
  • Kapitan Zajebistość

>Kordian napisał
    >witam. czy moglibyście przedstawić przykładowy plan
    >zajęć dla I roku (ze strony oficjalnej trudno go
    >odczytać). i jeszcze jedno. czy od I roku jest już
    >hardcore i wszystkie zajęcia prowadzone są w języku
    >angielskim? (nieeeee nie krzyczcie na mnie tylko z powodu
    >tego pytania :P) a tak szczerze to wszystkie książki
    >czytaliście/czytacie w oryginale?

na wszystkie twoje pytania odpowiadam: tak. z tym "hardcore" to trochę przesadzasz :P jeśli nie czujesz się całkowicie pewny swojego angielskiego, to poprostu nauczysz się na practicalach (no, chyba, że ni w ząb nie szprechasz :P). to w jakim języku przeczytasz książkę zależy tylko od ciebie, ale z polskim wydaniem lepiej się nie pokazuj na ćwiczeniach :P plan będziesz miał taki jaki sam sobie ułożysz (zakładając że nie będziesz za daleko w rankingu, bo wtedy nie ma się wielkiego wyboru). ogólnie można zrobić tak, że robisz 2-3 ćwiczenia dziennie (jak ja, ale z uwagi na dojazdy tak mi pasuje) albo sobie to wszystko grupujesz na mniej więcej 2 dni (nie liczę tu poniedziałku, bo są wtedy wykłady, które zwykle się olewa. nie wszystkie wprawdzie, ale jednak :P). przygotuj się na to, że pierwszy rok będzie wyjęty całkiem z dupy, bo specjalizacje wybieramy dopiero na drugim, więc jeśli masz zacięcie językoznawcze, to będziesz torturowany przez 2 semestry obowiązkowymi zajęciami z literatury :P

>dzięki z góry i
    >przepraszam za ewentualne głupie pytania - jeśli takie
    >padły.

przynajmniej nie pytałeś o próg :> 100% i jesteś jakby co :P
  • ŻELU

>Kordian wrote:
    >i jeszcze jedno. czy od I roku jest już
    >hardcore i wszystkie zajęcia prowadzone są w języku
    >angielskim?

Gdyby prowadzili je w języku polskim, dawno wykitowałbym gdzieś na korytarzu, idąc na kolejne zajęcia.

Jarało Cię omawianie Szekspira na polskim?
    :D
  • Anonim

>Kasia:) napisała:
    >nie wiem czy jest sens wogle zebym sie
    >rejestrowala:)

Nie, nie ma sensu. Jest za to sens, abyś otworzyła słownik i zobaczyła jak się pisze słowo "w ogóle".
  • Anonim

Jakie chamy zalęgły się na tym glonie :P załóż swoją koszulkę and go bitching somewhere else :P :* cium cium Tot :*
    wybaczcie prywate

serio,idiotyczne pytania są zadawane.
  • Michał

Ziomal, nie masz racji :) wogle jest formą poprawną i powszechnie używaną w niektórych częściach Polski.

A co do tematu. Zamiast pisać pierdoły i denerwować się, że ludzie ciągle zadają te same pytania, spokojnie możecie odpisywać każdemu z osobna. Zajmie tyle samo, albo i mniej czasu, a ludzie będą mieli informację bez marnotrawienia czasu w internecie i szukania.

Sami kiedyś pytaliście dokładnie o to samo. A jeśli nie pytaliście, to zapytalibyście, gdybyście po chwili szukania nie zauważyli, że zapytał właśnie o to ktoś przed wami.
  • Michał

Głupie pytania z punktu widzenia kogoś, kto tu studiuje i zna na nie odpowiedzi. A kandydaci zadający takie pytania okazują się mądrzejsi od sporej części ludzi którzy tu studiują ( w tym ode mnie ) i nie idą na studia o których programie nie mają pojęcia.
| |

pierwszoroczni: dzienni, wieczorowi i zaoczni - zapraszamy. enjoy!

Uniwersytet Warszawski

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (0)