-
Helena 'Elbereth' Sobol
Nie mam pojęcia. Ja się zmartwiłam i wpisałam zera, ale też nie wiem, czy to słuszna droga. :-) -
Masked Bandit
-
Helena 'Elbereth' Sobol
Najpierw jeszcze raz o tym, jakie dokumenty trzeba mieć (z autopsji):
- podanie o przyjęcie na studia (wydrukowane zIRK)
- dowód wpłaty 4 zł za indeks
- xero dowodu osobistego
- 3 zdjęcia jak do dowodu
NIE trzeba wpłacać 17 zł za nową legitymację. Nie potrzeba też podania o wyrobienie tejże legitymacji.
Informacje od Pani Dyrektor nt. studiów II stopnia:
1. Osoby, które ukończyły studia I stopnia w IA i teraz idą na II stopień tamże mają się NIE rejestrować na filozofię, która notabene jest w naszym programie studiów. Powstały w ten sposób brak 4 ECTS należy koniecznie nadrobić w jakiś inny sposób.
2. Dostaniemy nowe żetony na oguny. :-) :-) :-)
3. Pani Dyrektor nie zajmuje sie sprawą osób, które w niewyjaśnionych okolicznościach nie mają wpisanych punktów z C1, ponieważ należy to do kompetencji Komisji Rekrutacyjnej. Od siebie więc proponuję, żeby każdy z tym problemem osobiście poszedł do tejże komisji, odstał w kolejce i załatwił sprawę, zanim będzie za późno.
4. Należy uważać z wyrabianiem ECTS-ów instytutowymi kursami w sposób nadmierny - obecne regulaminy dozwalają 10% ponad "normę" zgłosić do rozliczenia bez dodatkowych opłat. Pani Dyrektor nie wyklucza pobierania opłat od osób, które ten limit przekroczą w sposób znaczny (rozliczenie po II roku). Radzi natomiast oguny.
To tyle, informacje o rejestracji będą później. Rejestracja na przedmioty przez USOS (także kursy!) ruszy na przełomie sierpnia i września. -
mart
ostatnie pytanie: czy na podaniu miejsca do wypełnienia przy dyplomie (nr, data) można zostawić puste i tak zanieść?? -
-
Helena 'Elbereth' Sobol
Jak najbardziej tak. Podczas składania dokumentów dostaje się od komisji serię pytań, która pozwala na ustalenie, jakim jesteś rodzajem kandydata pod względem administracji dla IA i czy spełniłaś wszystkie warunki do przyjęcia na studia. Wśród pytań jest, czy jesteś po IA i czy wobec tego dyplom jest na miejscu - jak tak, to oni się tym zajmą już sami. Ode mnie przyjęto podanie z lukami niewypełnionymi w miejscach na dane o dyplomie. -
mart
-
Helena 'Elbereth' Sobol
News ze strony IA:
"Uwaga, kandydaci na studia I stopnia: druga tura rejestracji na studia niestacjonarne wieczorowe czynna jest w dniach 19-22 lipca.
Uwaga, kandydaci na studia II stopnia: druga tura rejestracji na studia niestacjonarne zaoczne i wieczorowe czynna jest od 15.07 do 30.08. W przypadku ponownego rejestrowania się na nasz kierunek studiów nie trzeba wnosić opłaty rejestracyjnej.
Egzaminy wstępne będą w dniach 6.09 (język angielski) i 9.09 (egzamin przedmiotowy), oba o godzinie 12.00. Informacje o przydziale do sal zamieścimy na tej stronie internetowej oraz w IRK w dniu 2.09.
Jeśli ktoś z Państwa zdawał już egzaminy wstępne w sesji czerwcowej, to ich wyniki uznajemy również w rekrutacji wrześniowej. "