-
Helena 'Elbereth' Sobol
A oto skład obecnie nam panującego Zarządu Samorządu Studentów IA. :-) Jesteśmy wypisani wedle funkcji, z czasem dyżuru w kanciapie, mailem i krótką adnotacją, w czym się specjalizujemy.
Przewodnicząca
Katarzyna Gołąb (III rok I stopnia): sprawy skomplikowane (Kasia jest już kolejny rok w samorządzie, więc trochę wie :-) ), organizacja ogółem
Czwartek 15.00-16.30
katarzyna.a.golab@student.uw.e du.pl
Zastępca
Katarzyna Bubiłek (III rok I stopnia): jak wyżej, ta Kasia też już jest kolejny rok w samorządzie; -)
Poniedziałek 13.00-14.00
katbubilek@hotmail.com
Pozostali członkowie
Helena Sobol (III rok I stopnia): sprawy III roku; kontakty poprzez grono, facebook i gg
Wtorek 14.00-15.00
arvala@wp.pl
Michał Radomski (II rok I stopnia): sprawy II roku
Środa 11.00-12.30
radom1989@o2.pl
Jerzy Zajdel (I rok I stopnia): sprawy I roku
Czwartek 13.30-15.00
jerzyzajdel@o2.pl
PS Jabym ewentualnie mogła prosić o przyklejenie tego tematu. :-) -
Helena 'Elbereth' Sobol
Update dyżurów:
Helena Sobol: środa 12.50-13.50
Michał Radomski: wtorek 12.00-13.30
Reszta bez zmian. -
Helena 'Elbereth' Sobol
Zapraszamy do lubienia naszej strony na facebooku:
http://www.facebook.com/profil e.php?id=1393333145&v=wall&sto ry_fbid=149050691787857&ref=no tif¬if_t=like#!/pages/Warszawa/ Samorzad-Instytutu-Anglistyki -UW/134549656575258?__a=10&aja xpipe=1
("Samorząd Instytutu Anglistyki UW") -
Helena 'Elbereth' Sobol
Samorząd niestety uległ zdziesiątkowaniu (zostanę na pewno tylko ja, inni raczej na pewno odchodzą), wobec czego serdecznie zapraszam do pomocy wszelkie chętne osoby. Najbardziej potrzebna byłaby chęć organizowania wszelkiego rodzaju imprez/ wigilii/ wyjazdów/ koszulek itp. rzeczy niemających związku z nauką i studiami.; -) Bardzo przydałyby się też osoby chętne po prostu do załatwiania różnych spraw czasem czy odsiadywania Rad Instytutu Anglistyki i Wydziału Neofilologii, do kontaktu z Dyrekcją itp., przekazywania informacji dalej, czuwania nad rejestracjami. W tę drugą kategorię będę się włączać całym sercem i ile tylko dam radę, ale im nas będzie więcej, tym lepiej. :-)
Obecnie nie ma konkurencji, więc najbardziej się opłata stworzyć jedną listę wyborczą, bo wtedy wszyscy chętni na pewno się dostaną (oczywiście jeśli istnieje grupa osób, którym nie odpowiada moja osoba i wolą stworzyć własny samorząd i ze mną konkurować, to mają do tego święte prawo). Z powodu małej liczby chętnych te same osoby zajmowały miejsca w kilku organach naraz, co jest zupełnie nieobowiązkowe. Miejsca do obsadzenia:
5 miejsc: Zarząd Samorządu Studentów Instytutu Anglistyki (tzw. 'samorząd')
5 miejsc: Rada Naukowa IA (ok. co miesiąc we wtorki 16-18.00 w sali 400 w budynku IA - dobrze, żeby choć ktoś z nas był, bo jest trochę spraw bezpośrednio dotyczących studiowania)
7 miejsc: Rada Naukowa Wydziału Neofilologii (terminy jw., ale nie pokrywają się nigdy z radą IA, Sala Śląska w Kampusie Centralnym - niekoniecznie musi ktoś być, ale dobrze, żeby był)
2 miejsca: Parlament Studentów UW (posiedzenia ok. co 3-4 tygodnie wieczorem aż do bardzo późnej nocy czasem, ale za to świetna możliwość dowiedzenia się, jak tak naprawdę działa UW, o co w tym wszystkim chodzi, ogarnięcia się i poznania ludzi, którzy na 100% w czymś Wam kiedyś pomogą)
Ja się piszę na miejsca w każdym z powyższych i zapraszam innych do tego samego, ale nie naciskam, jak ktoś nie chce w czymś być. Można też w ogóle nie startować w wyborach, tylko zgłosić się do mnie jako osoba chętna do pomocy w razie czego. Wszystkich chętnych proszę o podawanie mi imienia, nazwiska i nr komórki, żebym mogła mieć stały kontakt, a najlepiej też czegoś internetowego.
Moje dane:
Helena Sobol
tel: 601 726 907
e-mail: arvala@wp.pl
gg: 5937639
fb: http://www.facebook.com/#!/pro file.php?id=1393333145
grono: http://grono.net/chat/#users/376718... -
-
Helena 'Elbereth' Sobol
Mam niestety złą wiadomość.
Wczoraj nakrzyczała na mnie Promotor i przemyślałam wszystko 10 razy, i doszłam do wniosku, że i ja nie powinnam kontynuować samorządowania. Po prostu czeka mnie teraz (I rok II stopnia) tyle nauki, że nie wyrobię żadną miarą do tego jeszcze przewodniczenia samorządowi i byłoby ze szkodą dla wszystkich. Doprowadzę do końca rekrutację nowego samorządu, załatwię sprawy wyborcze i cały czas będę służyć radą i pomocą.
Przepraszam za taką niesłowność. -
Helena 'Elbereth' Sobol
WYBORY
DO SAMORZĄDU
Instytutu Anglistyki
Uczelniana Komisja Wyborcza Samorządu Studentów UW ogłasza wybory do:
• Zarządu Samorządu Studentów (l. mandatów – 5),
• Parlamentu Studentów UW (l. mandatów – 2),
• Wydziału Neofilologii (l. mandatów – 8),
• Rady Instytutu Anglistyki (l. mandatów – 5)
Kalendarz wyborczy:
Do 05.10.2010 – zgłaszanie kandydatur
Kandydatury należy zgłaszać w godzinach 9.00-16.00 w biurze Samorządu UW), Krakowskie Przedmieście 24, Warszawa, tel./fax 552 08 09, 552 26 12 oraz na adres e-mail: maciej.oleszczuk@samorzad.uw.e du.pl
Zgłoszenie każdej kandydatury musi zawierać:
• imię i nazwisko kandydata,
• nazwę jednostki, w której dana osoba kandyduje,
• nazwę organu (organów), do którego dana osoba kandyduje,
• nr albumu kandydata w danej jednostce,
• zgodę na kandydowanie,
• oświadczenie o posiadaniu biernego prawa wyborczego w danej jednostce, zgodnie z wymogami określonymi w §14 ust. 2 Regulaminu Samorządu Studentów UW.
Wskazane jest, by zgłoszenie zawierało też telefon kontaktowy i adres e-mail kandydata. Zgłoszenie może zawierać nazwisko i imię oraz telefon kontaktowy do osoby, którą kandydat proponuje do Komisji Skrutacyjnej.
Można zgłaszać kandydatury w formie list kandydatów lub jako kandydat niezrzeszony. Kandydatury w ramach listy zostaną umieszczone wspólnie na karcie do głosowania. W zgłoszeniu listy podaje się na każdej karcie zgłoszenia nazwę listy, nazwisko i imię pełnomocnika listy (jednego z kandydatów) oraz numer telefonu kontaktowego do niego. Wskazane jest, by zgłoszenie listy kandydatów zawierało też telefony kontaktowe i adresy e-mail wszystkich kandydatów. Pełnomocnik listy może zawrzeć w zgłoszeniu nazwiska i imiona oraz telefony kontaktowe do co najwyżej dwóch osób, które lista kandydatów proponuje do Komisji Skrutacyjnej.
W związku z wymogami zapewnienia zasady równości głosów, studenci studiujący więcej niż jeden kierunek, czynne i bierne prawo wyborcze w wyborach do Parlamentu Studentów UW i Rady Wydziału posiadają wyłącznie w jednostce macierzystej
Wzory zgłoszeń są dostępne w biurze Samorządu oraz na stronie internetowej UKW SS.
08.11.2010 godz. 10:00-16:00 – głosowanie
Procedurę wyborczą w dniu głosowania przeprowadzi Komisja Skrutacyjna powołana przez Uczelnianą Komisję Wyborczą SS UW. W jej skład wejdą osoby zaproponowane przez kandydatów oraz pełnomocników list.
Głosowanie odbędzie się w budynku ul. Nowy Świat 4 w godzinach 10.00 – 16.00
Głosować będzie się na określonych kandydatów, najwyżej tylu, ile mandatów jest do obsadzenia w danym organie. Będzie można głosować na kandydatów z różnych list, o ile takie zostaną zgłoszone.
Głosujący okazują ważną legitymację studencką, ważny indeks jednostki lub aktualne zaświadczenie z sekretariatu jednostki poświadczające status studenta jednostki wraz z odpowiednim dokumentem ze zdjęciem.
Mężów zaufania zgłasza się na piśmie do chwili rozpoczęcia procedury liczenia głosów.
Wyniki wyborów zostaną ogłoszone poprzez wywieszenie protokołu wyborczego w budynku bezpośrednio po jego sporządzeniu.
Kontakt z Uczelnianą Komisją Wyborczą Samorządu Studentów UW (UKW SS) – Krakowskie Przedmieście 24; tel./fax: 5520809, 5522612; tel. kom.: 602-695-769; e-mail: maciej.oleszczuk@samorzad.uw.e du.pl.
Więcej informacji o wyborach i uchwały UKW SS na stronie ukw.samorzad.uw.edu.pl