Anime i Manga ^^ [7243]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Dako

Napewno niejedna scena smierci ktoregos z bohaterow roznych anime przyprawiala was o wzruszenie a co niektorych a nawet o lzy. Tutaj mozecie sie wyplakac ^^ a raczej podzielic sie swoimi najbardziej poruszajacymi momentami.

Mnie najbardziej poruszyla smierc Toboe z Wolf's Rain, L'a z Death Note i Archera z Fate/Stay Night... † Sceny ich smierci byly bardzo dramatyczne, i byly to postacie, ktorych smierc wzbudza w widzu gleboki zal gdyz postacie te budza wielka sympatie i nie latwo pogodzic sie z ich odejsciem...
  • Anonim

mialam kiedys taki okres, ze wszyscy moi ulubieni bohaterowie w jakims momencie gineli i potem mialam dola przez to T_T za bardzo sie przywiazuje ~
  • Strus

Mnie chyba najbardziej poruszyła śmierć Hokage w Naruto. Szczególnie pogrzeb.
  • Anonim

a w ogole to czy ten temat nie powinien zostac uznany za gigantycznie spoilerowy? jak wejdzie tu ktos, kto jeszsze nie widzial np. wolf's rain i to przeczyta to bedzie troche chamskie :<
  • Eddie

Kenshin; ) tak tak narazam sie z tym spoilerem :D
  • Strus

to chyba oczywiste że jest spoilerowy ... inaczej moglibyśmy pisać tylko o mandze/anime w których bohater umiera na początku a pozostałe odcinki były by retrospekcją która opowiada jak do tego doszło
    ;P
  • Lew Szablasty

>Lobo Kid napisał
    >Kenshin; ) tak tak narazam sie z tym spoilerem :D

Himura? na szczescie ogladalem tylko OAV bo z serialem to po kilku epach wymieklem taki byl kiepski....

Maes Hughes z FMA jego smierc to bylo cos strasznego:|
  • Anonim

dokładnie
    mną też wstrząsnęło morderstwo podpułkownika Maes`a Hughes`a z FMA, strasznie gościa polubiłam. tak we mnie strzeliło, że musiałam odczekać 2 miesiące zanim zaczęłam kontynuuowałać to anime. pogrzeb mnie rozwalił na kawałki.
  • Mruk

Zawsze mnie dobija, jak umierają moje ulubione postacie...
    Hughes z FMA, Kamina z Laganna. Że nie wspomnę o Wolf's Rain. Ostatnie odcinki były wręcz okrutne. Z każdą następną śmiercią płakałam coraz bardziej.
    Tak już jest. Jak kogoś polubię, to się przywiązuję, a jak się przywiązuję to nie lubię, żeby ta osoba umierała.
  • Anonim

>Strus napisał
    >to chyba oczywiste że jest spoilerowy ... inaczej
    >moglibyśmy pisać tylko o mandze/anime w których bohater
    >umiera na początku a pozostałe odcinki były by
    >retrospekcją która opowiada jak do tego doszło
    >;P

raczej chodzi mi o to, ze spoilery sa tutaj bardzo niespodziewane, bo w watku z Naruto to wiadomo, ze beda spoilery do naruto, w watku z claymore beda spoilery do claymore etc. a tutaj to moga byc spoilery do kazdej serii ^^"""" chyba nie bede tu wchodzila ^^"
  • Zami 坐実

Spike... :'(
  • abc xyz

Akurat co do Spike'a to autorzy (anime, bo mangi nie czytałem więc nie wiem czy kończy się tak samo) pozostawili nam wolną rękę! Nie ma 100% pewności że on umarł - Ja wmawiam sobie że nie umarł bo to jedna z moich ulubionych postaci ze wszystkich M/A
  • Zami 坐実

więc ja powiem tak: gdyby przeżył, to zakończenie nie pasowało by do całej serii...
  • czterdzieści i cztery

Kilka kroków po schodach, "bam" , strzał z palców... tak Spike- no.1, a z innych, to (uwaga spoiler Narutowy, dla "nieczytających") Asuma, Lucy z Elfen Lied... hehe i prawie wszyscy bohaterowie z My-Hime.
  • Strus

Lucy z tego co pamiętam to tylko straciła "rogi" ale było jednoznacznie pokazane że zginęła
  • Anonim

Spike... po prostu padłem na kolana. Do dzisiaj jak mi ktoś powie, że "Spike nie żyje" to mi się smutno robi...
  • Strus

>Strus napisał
    >Lucy z tego co pamiętam to tylko straciła "rogi" ale było
    >jednoznacznie pokazane że zginęła

miało być:
    Lucy z tego co pamiętam to tylko straciła "rogi" ale nie było jednoznacznie pokazane że zginęła
  • Anonim

Maes Hughes z FMA i ten moment, gdy Ed widzi jego ducha na stacji kolejowej... Kiyoko z Gilgamesha, jak prosi, zeby brat sie do niej przytulil bo jej zimno... Kaji z NGE i to nagranie, ktore zostawil Misato, a no i moment, gdy Rei poswieca sie dla Shinjiego, tylko nie wiem czy to mozna uznac, bo pratycznie Rei i tak zostala zastapiona...
  • Zu_Za --ズザ--

Wolfwood z Trigun'a (z anime)... Ech wspomnienia... Pierwsze moje anime (nie wliczając Sailor Moon :p). Naprawde sie poryczałam. Troszke naiwna była scena "spowiedzi" ale przez nią miałam jeszcze wielką nadzieję że on jednak... eh...
  • Mruk

Przypomniało mi się jeszcze - Bunchuu i Hiko z mangi Houshin Engi. W anime udało im się przeżyć do końca, ale w mandze nie mieli tyle szczęścia. Ich śmierć była dobijająca... chociaż przyznam, że kiedy dusza Hiko powitała duszę Bunchuu w Houshindai poczułam się lepiej i nie mogłam powstrzymać uśmiechu.
| |

Grono o tematyce... zgadnijcie jakiej :) Ciekawe strony: http://anidb.info/ Strona z polskimi nap...

Fotki

Miejsca grona (2)