-
<<<Chinche>>>
Chciałem zwrócić uwagę szanownego grona że kaczyniaki nie mają poglądów faszystowskich lecz skrajnie socjalistyczne żeby nie powiedzieć komunistyczne. Uważam ze tak jest ponieważ:
1) Są przeciw wolnemu handlowaniu - jak wiadomo każdy bazar, targowisko czy nawet dom towarowy gdzie dochodzi do tego KARYGODNEGO procederu zwanego wymianą handlową między zwykłymi ludźmi a zwykłymi handlarzami jest zwalczany przez kaczorów. Miłościwie panujący el presidente robi co może żeby wysadzić w powietrze stadion X-lecia, KDT, bazar Różyckiego itp. Argumentuje to tym że tam jest bubel i nie płacą podatków. Ludzie! Jak by tam był bubel taki straszny to nikt by tam nie kupował a znowu hipermarkety to płącą straszne podatki? Nawet za PRL na bazarze można było handlować a za Kaczora nie :(
2) ORMO czuwa. Po cholere nam zastępy straży miejskiej? ORMO już było i wróciło. Latają po mieście i sie czepiają. Ooooj bo tu pan ma piwo a tu pan nie ma smyczy dla psa, oooj a czemu pan nie ma dowodu? A jak coś soie rzeczywiscie od nich chce to nigdy nie przyjeżdżają. No ale Kaczorek chce więcej i więcej tych ORMOwców. Pewnie po to żeby walczyć z tymi wrednymi handlarzami z np. ul. Targowej. Tam sie TARGUJE od XVI wieku! Widać Kaczor myśli że to ulica Iwana Targowa - radzieckiego działacza partyjnego.
Nie mówcie więc że to faszysta skoro komunista! Prosze was - patrzcie obiektywnie. Pozdrowienia dla wszystkich antyKACZYNIAKÓW! -
z_nieba
to prawda. Pogdlądy skrajnie faszystowskie ma LPR.
jest to uwarunkowane historycznie bo rodzina giertychów tworzyła urgupowania fasztowskie jeszcze przed wojną. skąd sieu wywodzi młodzież wszechpolska.. ?
?
jaki był jej pierwszy ich zamysł..? jak rekrutują swoich członków..? cholerni bojówkarze.
nie ważne.
anty kaczyńska jestem ale mamy w polce większych faszystów niż on.
-
<<<Chinche>>>
Vivat nasz liberalny Kaczyniak! Kto jest z Pragi ten wie ze zburzone zostało kino Praha. Ale co powstaje na jego miejscu? Kinoplex? NIE! Zwykłe kino? NIE! Powstaje KINO PAŃSTWOWE! Kino do puszczania tego gówna które robią za państwowe pieniądze. Będzie pewnie ciągle grany "Chopin - pragnienie końca filmu" albo "Ogniem i mieczem wersja reżyserska". Ludzie propaganda wraca. Znowu będzie można katować dzieci w kinie by oglądały poprawne filmy których normalnie by nikt nie obejrzał. A propos kina.... zauważyliście kto w latach 60tych ukradł Księżyc? Kaczory! No a czemu akurat oni dostali sie do tak sławnego filmu? Z pewnością nikt w partii nie miał nic z tym wspólnego. Po prostu byli jedynymi bliźniakami w Polsce. No to może w kinie (jeszcze chyba nie ma nazwy) państwowym pana Kaczki będzie leciał w kółko "Jacek i Placek"? Pozdro dla wszystkich na tym forum! -
cumber
faszystów i komunistów pod tymi dwoma względami niewiele różniło, hitler też nacjonalizował gospodarkę niemiecką, a jak nie nacjonalizował to uzalezniał od centrali. i wprowadził w niemczech takiego sociala, że ohoho! i faszysci i komuniści widzieli państwo jak monolit narodowościowy - "żadnych mniejszości!" o aparacie przymusu chyba nie trzeba pisać.
bez względu na to czy to faszysta, czy komunista to (bo każda z tych leży na nim jak ulał) chyba jednak żadna z tych postaw nie jest godna pochwały... -
-
<<<Chinche>>>
Tu już sie można spierać czy Hitler był bardziej narodowym socjalistą (nazistą - było niebyło skrót NSDAP o ile dobrze pomnę Nazional-sozialistische Deutsche Arbeitspartei) czy faszystą. Faszyzm włoski przed dojściem chorej ideologii był spox i w Polsce też sporo ludzi za nim było w latach 20tych. No ale wracając do Kaczuszki to rzeczywiście aparat przymusu tworzy iście totalitarny. Co do braku mniejszości - ja też nie jestem jakiś wyjątkowo tolerancyjny i nie uważam żeby manifestowanie swoich przyzwyczajeń sypialnianych było zajefajne ale skoro nie wydaje sie jednej grupie ludzi pozwolenia na coś to i innej też sie nie powinno. No i nie podoba mi sie traktowanie ludzi z Pragi textami w stylu SPIEPRZAJ DZIADU i komentowanie tego "bo ludzie z Pragi są inni i z nimi tak trzeba rozmawiać". Sam mieszkam po praskiej stronie, do sql chodziłęm w sercu Pragi, okradany byłem 14 razy w biały dzień i zlego słowa na Prażan nie mówie. A taki ch** będzie p******* że niby co ja jestem? Małpa? Nikt z Prag nie powinien głosować na tego trockiste. -
Anonim
Niee no Chinche mam nadzieje że to jawna prowokacja z tym komunizmem kaczora. Dla jasności, też go nie cierpię i nie bede na niego głosował, ale:
Wydaje mi się, że straży miejskiej powinno być jaknajwiecej. Weźmy pod uwagę prawo unii europejskiej, które już nas obowiązuje. Tak jak w całej europie po zwierzętach domowych wyprowadzanych na dwór powinno się sprzątać - prawnie są za to mandaty. Ale wszyscy na to srają bo nie ma takiej kultury w tym kraju. A to niby czepianie się - no cóż, taka ich praca, policjant czy inny strażnik pożądku nie może zakładać, że wszyscy są ok, bo byłby bezrobotny a przestępczość by kwitła.
Po drugie nie rozumiem zachwytu i obrony stadionu XX-lecia. Nie wydaje Ci się, że skoro jest takie miejsce w Warszawie gdzie bez problemu można kupić broń palną i ostrą amunicję a na każdym rogu zaczepiają złodzieje, którzy chcą upchnąć złote zegarki, to trzeba je zamknąć? Niesamowite. -
Anonim
Dziwne te zastrzeżenia.
Nielegalny handel należy ukrócić. Argument z hipermarketami jest dla mnie zupełnie niezrozumiały.
Zaś straż miejska w Warszawie jak dla mnie mogłaby się właśnie bardziej zajmować takimi rzeczami, jak psy srające ludziom pod nogi, albo łażące po chodnikach w mieście bez smyczy i kagańca (i to kretyńskie "pan się nie boi, on nie ugryzie").
Z drugiej strony straż miejska, jak wynika z moich doświadczeń, gdy wezwana, zjawia się względnie szybko, i pod tym względem nie mam zastrzeżeń. -
Anonim
Ja też nie lubię kaczorów, jednak moja niechęć do nich wywodzi się chyba z czegoś innego niż tu obecnych. Nie lubię go za to w jaki sposób rządzi Warszawą, za to, że podczas swojej kadencji prawie nic dla niej nie zrobił. Bo czy normalne jest to, że stolica Polski zwraca nie wykorzystane pieniądze do budżetu, czyżby w Warszawie niema co naprawiać, budować i remontować?
Kaczor ma u mnie jednego plusa, jako, że nie uważam się za osobę skrajnie tolerancyjna, uważam, że słusznie zrobił zakazując paradzie równości.. P.S To nie oznacza, że jestem za partia LPR; )
-
Anonim
"Kaczor ma u mnie jednego plusa, jako, że nie uważam się za osobę skrajnie tolerancyjna,"
Jak to się porobiło.... Słowa "jestem tolerancyjny", "nie jestem tolerancyjny" oznaczają dla niektórych, jak widać, tyle co "lubię kolor zielony", "nie lubię koloru zielonego". I do tego jeszcze bywa dodawany kretyński argument z rodzaju "jak jesteście tacy tolerancyjni, to dlaczego nie tolerujecie tego, że ja jestem nietolerancyjny?". Tak jakby nietolerancja była kwestią osobistego gustu, a nie ograniczania cudzej wolności.