Antykoncepcja [3405]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Nie wiem czy ktoras z was to brała.

czasem jest tak, że nie ma innego wyjścia. ja niestety musialam to wziąść. Coprawda to było kilka miesięcy temu, ale cos mnie natchnęło, żeby poruszyć ten temat, bo o tym jeszcze chyba nie było mowy.

czulam się po tym okropnie. I to przez dwa dni.

A jak Wy to przechodziłyście?

• Anonim

dla wszystkich nie wtajemniczonych -> postinor duo to tabletka "po", zeby nie było dzieciaczkow
  • Anonim

O tym, ze to jest tabletka "po" to chyba wszyscy uzytkownicy tego grona wiedza:)
    Jest to bardzo duza dawka hormonow, wiec i skutki moga byc odczuwalne. Jedne kobiety gorzej reaguja, inne lepiej, tak jak w przypadku innych tabletek antykoncepcyjnych, takze jest to sprawa indywidualna.
  • Anonim

Druga sprawa, byla juz o tym mowa.
    http://grono.net/user/topic-show.js...
  • Anonim

• Anonim

nie wiedzialam ze to juz bylo

a po drugie
    obawiam sie ze nie wszyscy to wiedza. uwierz mi

a jesli nawet to podyskutujmy na ten temat
  • Anonim

racja. nie każdy wie co to postinor duo...
    znam przypadek, że zamiast połknąć otworem gebowym koleżanka włożyła sobie pochwy...ludzie ratunku!!!
    hehhe, ale chyba poskutkowało, bo dzieciaczków ni widu ni słychu...;P
  • Anonim

ja slyszalam od takiej panienki co byla wychowawca na obozach ze poszla do takiej pary spytac sie czy sie zabezpieczaja (bo jak panna zajdzie w ciaze na obozie to jej rodzice moga pozwac wychowawce obozu o alimenty...) na co dziewczyna odpowiedziala ze tak uzywaja globulek tylko strasznie jej sie w ustach pienią.......:|:|
  • delirka

tak ten temat juz byl, ale uwazam ze dobrze ze jest cos takiego i ze nie jest to pigulka wczesnoporonna
  • Kasia Grabowska

kiedyś na własne oczy widziałam list do jednego z poczytniejszych pism dla nastolatek, jego autorka pytała czy nie zajdzie w ciążę z karpiem po kąpieli w jednej wannie z delikwentem;]
    a co do postinoru: raz musiałam postarać się o receptę (rzeczywiście, wydatek spory, ale doszłam do wniosku, że lepiej szarpnąć się teraz, niż mieć później wyrzuty sumienia). całkiem nieźle zniosłam te tabletki, aż sama się dziwiłam, bo zostałam nastraszona, że pewnie dostanę zawrotów głowy, nie mówiąc już o mdłościach.
  • Anonim

"tak ten temat juz byl, ale uwazam ze dobrze ze jest cos takiego i ze nie jest to pigulka wczesnoporonna "

medycznie nie,bo ciąża zaczyna się od zagnieżdżenia zarodka,a postinor zagnieżdżeniu zapobiega.ale mamy już do czynienia z zapłodnioną komórką jajową, wiec sprawa moralnie jest dyskusyjna. zresztą niektóre tabletki też mają takie działanie jak owulacja wystąpi,bo nie zawsze jest blokowana w 100%(minipigułki,tabletki dwu i trójfazowe,a jedno to nie wiem)
  • Anonim

ja przez 2 dni czulam jak umieram
  • A.

ja niestety brałam już dwukrotnie,w maju tego roku i w czerwcu rok temu :(( ups, chwila nieuwagi... ale cieszę się, że wzięlam bo gdyby nie to, to nie wiem jakby się skonczyło. Dobrze, że jest taka pigułka "po". wazne by nie stosowac jej zbyt często. Ja mam nadzieję, że już nie będę musiała. Pozdr dla wszystkich
  • Stateczna matrona:)))

Mi również niestety było dane tego spróbować...Z jedej strony dobrze bo podziałało lecz były straszne tego skutki!!!Przez pierwsze dni czułam się okropnie!!!Lecz to niestety nie był koniec!Od zawsze miałam nieregularny cykl i gdy już się cieszyłam,że stał sie regularny to postinor to zmienił!!!Wziełam go w lutym lecz do dzisiaj mam wszystko rozregulowane!!!Ale i tak było warto bo nie wyobrażam sobie co by było gdyby...
  • Anonim

a ja mialam nieregularny okres i po posinorze to sie zmienilo
  • Stateczna matrona:)))

A to niespodzianka!!!!!!Jak widać na każdą z nas działa inaczej!!!
  • A.

ja miałam zawroty głowy i nudności ale nic mi nie rozregulował, to chyba zalezy od organizmu
  • delirka

raz bralam Postinor i nie mialam absolutnie zadnych skutkow ubocznych, ani plamienia ani nudnosci, okres tez w normie. No i co najwazniejsze nie zaszlam w ciaze a bralam postinor w 3ciej dobie.
  • Anonim

Jestem niezbyt dobrze uświadomiona w kwestii postinoru i mam dość prymitywne (jak się domyślam) pytanie:
    - czy bierze się go również w sytuacji kiedy plemniki dostaną się do macicy a jedyną metodą antykoncepcji są tabletki bądź plasterki? Czy one zabezpieczają nas do tego stopnia, że partner może zostawać w nas ‘do końca’?
  • Anonim

masz na myśli czy stosując tabletki bądź plasterki
    też trzeba go brać?
    dla 'pewnego' zabezpieczenia?
| |

JEŚLI JESTEŚ TU PIERWSZY RAZ, przeczytaj REGULAMIN JEŚLI CHCESZ ZAŁOŻYĆ NOWY WĄTEK, spraw...

Fotki

Miejsca grona (0)