- 1
- 2
-
Anonim
pet w sensie nie papiersowym zwierzątko domowe udomowione
nie raz nie dwa przychodzę do kumpla i on ma królika
nie za mały nie za duży lecz w sam raz myślę że byłby całkiem chrupiący i odżywczy. Słyszałem również historię o dosyć ciekawym panu, koledze ojca mego, co jak go żona opuściła kupił królika i przyjaźnił się z nim, rozmawiał słuchał muzyki w końcu wkurwił się i królik wylądował w piekarniku. Czy sądzicie że to smutny koniec przyjaźni? Czy interesuje was mięso inne niż sklepowe?
Próbował ktoś jeść kota? -
Mr. Wyjebane
-
Anonim
Nie no ja jadam tylko sklepowe. :D mam ratlerka (2kg), więc za dużo mięska z niego by nie było, po prostu się nie opłaca; ) -
Romanov
Ooo :) Ja mam 2 x 2kg - 2 ratlerki :)
Jadasz tylko sklepowe "pety" :P ?
Ja wole krowę :D -
-
Anonim
-
Dorotka w krainie Oz
według mnie zjadanie swoich "petów" może być niebezpieczne dla zdrowia. zwierzęta które wychodzą na dwór/maja styczność z dzikimi zwierzętami mogą przenosić niebezpieczne pasożyty lub wirusy!
dlatego bezpiecznie jest kupować mięso przebadane w sklepie, ewentualnie poprosic weterynarza aby przebadał "peta" BEZPOŚREDNIO przed ubiciem. -
Świerszczu
Myślę że obróbka termiczna w postaci długiego gotowanka oraz mocne żołądki Mięsnych Wojowników poradzą sobie nawet z pasożytami!
Pozostaje pytanie - jak ubijać? Humanitarnie czy koncertowo jakimś tasakiem? -
Anonim
zapomniałam, oprócz 2kg trzęsących się kości mam jeszcze młodego bulterierka :D (ale dopiero 9kg...) -
Boro aka Fritz the Cat
ja swojego kocura nie tknę
jakby ktoś mu chciał zrobic krzywdę to urwę jaja przez dupę
-
Dorotka w krainie Oz
-
Boro aka Fritz the Cat
-
Dorotka w krainie Oz
tak...jak sie dlużej nad tym zastanowie to w sumie, to masz racje.
i wtedy nie ma co sie bać zabijajac twojego kota? -
Anonim
nie wiem sam czy bym to zjadł no królika to na pewno.
Myślę nad rasą którą możnaby hodować w domu knury niestety odpadają wyłącznie w celach mięsnych macie jakieś propozycje? -
Dorotka w krainie Oz
kozy są podobno bardzo praktyczne- wszystko jedzą, przycinają trawnik, dają mleko, mięso i futro
gęsi również dobry pomysł- również jedzą wszystko, dają pierze,jajka i podobno dobry pasztet można zrobić z nich, są inteligentne, mało wymagające
wiem coś o tym mieszkam na wsi; ) -
Anonim
-
Anonim
>jaskółeczka napisała:
>kozy są podobno bardzo praktyczne- wszystko jedzą,
>przycinają trawnik, dają mleko, mięso i futro
>gęsi również dobry pomysł- również jedzą wszystko,
>dają pierze,jajka i podobno dobry pasztet można zrobić z
>nich, są inteligentne, mało wymagające
>wiem coś o tym mieszkam na wsi; )
gęsi mają tą wadę ,że nie potrafią przyciąć trawnika, ale podobno ewolucja trwa -
Anonim
kurwa ile nowych osob na gronie. Juz nawet tego nie ogarniam. Ruch rosnie w siłe. A zaczynalismy od skromnego pęta kiełbasy.... -
Świerszczu
-
Anonim
-
Anonim
Ja mam 4 koty
i mam problem
bo nie wiem jakiego koloru będzie najsmaczniejszy
- 1
- 2