-
xazadax
Nie będę tu przytaczała wyników badań na temat, czy mięso jest nam koniecznie potrzebne, czy niekoniecznie, czy może szkodzi. Zamierzam zająć się aspektem ludzkim i- jak na SkinHeadkę przystało- patriotycznym.
Wiem z pewnych i sprawdzonych źródeł, że najwięcej wyzysku i łamania praw pracowniczych ma miejsce w firmach określanych jako przyjazne wegetarianom- praca dla idei?
Drugą sprawą jest to, że na liście kosmetyków które są "cacy" polskich jest jak na lekarstwo.
O trzeciej sprawie już na tym gronie pisałam- mianowicie o dyskryminacji polskich wyrobów i namawianiu do niej.
Kolejnym moim zarzutem jest fakt, że organizacje wege często wspierają pseudoekologów w ich durnych protestach, pomagających środowisku głównie poprzez zwiększanie ilości korków.
O sprawie Animal Liberation nie wspomnę- jak dla mnie to przestępstwo i wielka nieodpowiedzialność- kto to widział, wypuszczać nie wiadomo na co chore zwierzaki na wolność? Jako wieloletnia pracowniczka schronisk dla zwierząt stykałam się także z postulatem, aby wypuścić psy i koty na ulice. Bezpańskie, głodne psy są często zagrożeniem dla ludzi! Dlatego powinniśmy się starać ograniczać ich liczbę- zainteresowanych odsyłam do swojego profilu. Niestety, wielu wegetarian (choć przyznam uczciwie, że nie wszyscy) niweczy wszelkie wysiłki idące w tym kierunku, bo przecież- o zgrozo- zwierzęta mają się rozmnażać (najlepiej na tych ulicach)! A społeczeństwo niech ponosi rosnące koszty ich utrzymania! Kretynizm po prostu.
Myślę, że niestety tematu nie wyczerpałam, jestem także zdania, że "happeningi kiełbasiane" to fajna zabawa, ale chyba warto zrobić coś nie tylko przyjemnego, ale także dającego wymierne efekty :) -
Anonim
-
Anonim
-
Romanov
Jak dla mnie, jesli traktowac to na powaznie, poruszyla sporo waznych tematów. -
-
xazadax
niestety na pewno nie wszystkie, czekam więc na rozwój wątku w tonie bardziej - "jak temu przeciwdziałać?" niż żartobliwym; ) -
Anonim
-
Anonim
no należy działać propagandowo. Pokazywać że te ich pierdoły wcale nie sa takie slodkie na jakie wygladaja. Ale jak to robic
Odpowiedzia sa akcje bezpośrednie! Karo kiedy znowu jakis pochod robimy czy cos. Moze małe demo :D do 14 osob nie trzeba rjestrowac -
xazadax
>Żuk napisał
>Jeść mięso, nie tykać warzyw!
warzywa są zdrowe... trzeba jeść i to i to -
Anonim
-
Anonim
istnieje cos takiego jak pigułki z witaminami. I sprawa załatwiona. NIe wymyslono za to pigułek z miesem
Poza tym my jjemy warzywa tylko za ich zgoda i tylko w połączeniu z miesem -
xazadax
>Samotny[ ZB]JaSSiu napisał
>no należy działać propagandowo. Pokazywać że te ich
>pierdoły wcale nie sa takie slodkie na jakie wygladaja. Ale
>jak to robic
ulotki? artykuły w Internecie i nie tylko? Kontrmanifestacje- np. z okazji Marszu na Rzeźnie (tak, tak, jest coś takiego) czy Dnia Wegetarianizmu?
jeszcze jakieś pomysły?
-
Anonim
wlasnie. tak jak marchew. Nie miał szans sie obronić; (((((( . Co innego taki dzik -
xazadax
>istnieje cos takiego jak pigułki z witaminami. I sprawa
>załatwiona.
nie do końca, naturalne składniki pokarmu nie są do zastąpienia na drodze sztucznej, bo nie wchłaniamy tego za dobrze. Należy jeść różnorodnie :)
-
Anonim
-
Anonim
a kontrmanify to dobry pomysl; > jak sie dowiem ze wege w wawie robia jakias głupote to ide w nich rzucac miesem -
Anonim
no dokładnie...ja raz jem indyka, raz schab, raz kurczaka. I jest dobrze. -
xazadax
lepiej ulotkami. i nie w nich, tylko w ich cel :) nie wszystko też, co robią, jest złe... -
Anonim
>a kontrmanify to dobry pomysl; > jak sie dowiem ze wege w
>wawie robia jakias głupote to ide w nich rzucac miesem
Głupiś. Nie lepiej to mięso zjeść? -
xazadax
-
Anonim