-
karo
Hej czy mógłby się ktoś wypowiedzieć na temat specjalizacji : bezpieczeństwo lotnicze i ochrona i obrona narodowa? Która lepsza, ciekawsza, jakiekolwiek opinie ? Pozdrawiam :) -
lilija
Bezpieczeństwo lotnicze zajebiście ciekawe i moim zdaniem jest najlepsze, wreszcie uczę się czegoś, co mnie interesuje, bo w zeszłym roku to już nie mogłam słuchać na 20 identycznych przedmiotach wkoło tego samego. :) Dla mnie ochrona i obrona narodowa to specjalizacja dla osób, którym nie chce się nic robić, idą tam prawie wszyscy, a potem się dziwią, że pracy w swojej specjalizacji nie mają. Moim zdaniem, bezpieczeństwo lotnicze i bezpieczeństwo informacyjne to jedyne specjalizacje, na które naprawdę warto iść, no ew. bezpieczeństwo militarne, ale nie sądzę, żeby to dawało jakieś pewne perspektywy. -
R
Czyli standardowo, moje najlepsze :)
Tylko czekać, aż pracodawcy będą walili drzwiami i oknami, aby dać pracę po bezpieczeństwie lotniczym. :)
Polecam iść na to, co nas interesuje. Pracy to i tak raczej po tym nie znajdziemy, ale przynajmniej nie będziemy mieli poczucia straconego czasu i przymusu chodzenia na uczelnię.
Tak naprawdę ten post koleżanki podoba mi się dlatego, że można w "puste miejsca" wstawić wszystko i też będzie pasować.
Dyskusja o wyższości parówki nad kiełbasą... ehh -
Anonim
Bezp lotnicze jest najlepsze z tych wszystkich co macie. prędzej bedą walic drzwiami i oknami do kogoś kto ma specjalizacje mało popularną albo przynajmniej gdzie występuje mniejsza konkurencja i jest wiekszy popyt niż na jakąs obrone i ochrone! to dopiero jest syf! A no i przede wszystkim PO TYM NA PEWNO BEDZIE PRACA! jakbym filologów słyszała, hehh dobre sobie
Pragnę zauważyc, że powstaje nie tylko w okolicach stollicy kilka lotnisk, i koleżanka lilija na pewno na którymś z nich pracę dostanie, jak nie Modlin to Okęcie, jak nie Okęcie to inne. Lotnictwo się rozwija i śmieszą mnie wypowiedzi laika, który nie ma o lotnictwie bladego pojęcia.
Pozdrawiam Lilije i powodzenia :) -
-
R
Jako laik wiem jedynie, że jak ktoś oczekuje, że znajdzie prace w wyuczonym na studiach zawodzie, to powodzenia i zdrówka życzę. Radziłbym się nie ograniczać w bardzo wąskim zakresie z tą specjalizacją, bo potem może być gorzej i ciężej na chleb zarobić.
A kolega/koleżanka potwierdza mój pogląd, że swoje to zawsze najlepsze.; )
Dlatego najważniejsze jest wybrać to, co nas naprawdę interesuje, a nie to, czego jakiś dredziuch nie nazywa syfem. Studia to jedno, a cała otoczka, różne kursy itd, znajomości, to dopiero zapewnia nam dobrą pracę a nie solenie frytek w mcdonaldzie.
- Przeglądaj grona w kategorii Szkoły i Edukacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa - Rembertów
- Załóż własne grono tematyczne