-
szymon
Pytanie ile można się nauczyć na kursie nawet trwającym rok. Jeżeli są studia trwające 5 lat... A i tak uważam, że za mało przygotowuje do pracy. Za to choć troche plastycznie rozwijają. Wiesz, z ekonomii też są kursy, ale osobe po takim kursie np.(miesięcznym) trudno nazwać ekonomistą. Jeżeli Twoim marzeniem jest bycie architektem wnętrz (a nie dekoratorem) to idź na studia. I lepiej nie wieczorowe. -
Ku-Sze
popieram, popieram, i pamiętajcie tylko państwowa uczelnia da wam papier (dyplom), ktory jest coś wart. Prywatne szkoły uczą owszema..ale trzeba pardzo uwazać bo jest wiele fikcyjnych szkol i można sie bardzo oszukać, lepiej iść na wieczorowke niż do prywatnej szkoły. Co do wieczorowych studiów to wiele zależy od ciebie. Jak ci zależy i sie starasz to nie są nic a nic gorsze. A nawet czasem lepsze...zwłaszcza jeśli chodzi o godziny zajęć. Jakoś nie widze siebie siedzącego na uczelni od samego rana do 18 a czasem i dłużej. lepiej jest od tej 16:30 do 21:00 wydaje mi sie. No i na wieczorowych jest owszem więcej pracy, bo w zasadzie program masz ten sam ale masz na jego zrealizowanie połowe tego co mają dzinne (czasu oczywiście) -
R H
od 9 do 18 - fikcja... jak sie dobrze ustawisz to od 3 roku chodzisz 2 razy w tyg po 4h -
szymon
mi się wydaje, że wieczorowe zajęcia są jednak trochę okrojone. Choćby przez teorie, która mnie np. doprowadza do szału, ale jednak jest jej troche więcej na dziennych. To samo dotyczy dyplomu. Tak naprawde, patrząc na dyplomy wieczorówki (bez określania jakości) są to tematy zupełnie inne i wydaje mi się, że "mniej pojemne". To, że mamy godzinowo więcej nic nie znaczy. Ja wogóle nie pracuje na uczelni (przedmioty projektowe). Zajęcia są jedynie korektą tego co robisz poza szkołą. Tyle... -
-
szymon
-
MaRikA
-
~bliss~
R H......dobrze ze napisales ze od 3 roku
moim zdaniem najlepiej na studia sie wybrac/kursy to tylko tak dla sportu i przyjemnosci/...dzienne chociaz w ostatecznosci wieczorowe/ale trzeba miec troche kasy/....ale zaoczne?????jak mozna sie czekgokolwiek nauczyc
chociaz ja studiuje architekture to moze niby troche inaczej....ale wnetrza teraz na 4 bede miala :P
tylko szkoda ze wzornictwo na ASP :/
ale tak naprawde to po mojej uczelni moge robic wszystko :D i to jest najpiekniejsze :) -
Anonim
mam do Was pytanko..jestem tera w klasie 2 l.o,bardzo chcialabym zajmowac sie aranzacja wnetrz w przyszlosci..wiem ze aby dostac sie na ten kierunek trzeba chodzic na kursy rysunku tylko nie bardzo orientuje sie czy sa takie ktore dotycza wylacznie projektowania i aranzacji mieszkan,tak sie squada ze nic innego mnie nie interesuje;p czy znacie moze jakies kursy,ktore odbywaja sie w wawie i czy ktos mi mniej wiecej wyjasni mi co dalej robic po kursach,jak to sie wszystko odbywa?macie do czynienia z malo zorientowana osoba;D -
Dragon Art
taaaaa kursy a potem taki po 3 miesiącach mówi o sobie architekt wnętrz gdzie ludzie zapierdzielają przez 5 lat na studiach "kursowi" nawet nie potrafią odróżnić rodzaju kim jest architekt wnętrz a kim dekorator
Kursy, podplomówki owszem dla ludzi którzy tak jak np ja kończą arch na polibudzie a zawodowo dłubią we wnętrzach i chcą zdobyć jeszcze jakąś dodatkową wiedze teoretyczną której nie dostali w tym zakresie na studiach.Wnętrzarstwo trzeba mieć we krwi i trzeba to czuć i tym żyć po 3 miesiącach kursu to najwyżej można sobie własny pokój zaprojektować a nie wyjść z tym do klienta. -
oleczek
dokładnie. zresztą w pracy zawodowej dopiero wychodzą braki nawet u najlepszych, nagle okazuje się, że jest się bardzo ograniczonym przez szarą rzeczywistość i problemy technologiczne, ekonomię i takie tam pierdoły. dlatego naprawdę trzeba mieć to we krwi, żeby nie popaść w rutynę i nie klepać bylejakości :)
a co do koleżanki powyżej-jesteś dopiero w liceum i masz jeszcze trochę czasu-poszukaj arch.wnętrz na ASP lub politechnice, zbierz trochę informacji, porozmawiaj z tymi, którzy już studiują, no i co ważne-wybierz sobie konkretną uczelnię lub dwie i przygotowuj się konkretnie pod nie, nie jest tajemnicą, że wymagania poszczególnych się różnią, i nie chodzi o to, że tu wymagają więcej a tam mniej, tylko po prostu nastawiają się na zupełnie inne rzeczy. możesz poszukać chociażby na gronie-poszczególne uczelnie i wydziały mają swoje grona. a kursy...zostawmy ludziom bez wyobraźni :) -
Magda Klusek
Rekrutacja trwa!
Kończy się lato, czas pomyśleć o sobie.
Educoncept przygotowuje w tym semestrze wiele nowości. A przede wszystkim – NOWY KURS: KURS STYLIZACJI WNĘTRZ -przez wielu naszych kursantów, absolwentów bardzo wyczekiwany. Educoncept stawia na znacznie więcej niż podstawy. Z nami poszerzysz swoją dotychczasową wiedzę w wielu dziedzinach projektowania.
Gwarantujemy ciekawe zajęcia oparte na wiedzy ugruntowanej przez naszych wykładowców w najlepszych szkołach na całym świecie i w Polsce. Sprawdź naszą ofertę:
Projektowanie wnętrz pierwszego stopniaProjektowanie wnętrz pierwszego stopnia
Projektowanie wnętrz drugiego stopniaProjektowanie wnętrz drugiego stopnia
Projektowanie w ArchiCADProjektowanie w ArchiCAD
Kurs stylizacji wnętrzKurs stylizacji wnętrz
Kurs - Urządzamy własny ogródKurs - Urządzamy własny ogród
Projektowanie i aranżacja ogrodówProjektowanie i aranżacja ogrodów
Kurs rysunkuKurs rysunku
Ilość miejsc jest limitowana, ponieważ zależy nam na indywidualnym podejściu do każdego uczestnika szkolenia. Nie zwlekaj! Zapisz się już dziś. -
Paula Kownacka
Czy ktoś może słyszał o kursie aranżacji wnętrz na http://www.artcube.edu.pl ? Program kursu wydaje się być profesjonalny. Szkolenie z obsługi klienta, rysunek i praca na konkretnym programie wnętrzarskim. Czy ktoś może ukończył już taki kurs i może powiedzieć coś o jego efektywności? -
Kasia Cieślik
hej,
jestem jednym ze szkoleniowców w ArtCube.edu.pl .
Mogę powiedzieć, że po dwóch edycjach kursu, które do tej pory przeprowadziliśmy kursanci byli bardzo zadowoleni.
Mam nadzieję że po trzeciej edycji dołączy Pani do grona zadowolonych.
Dodam jeszcze, że nasze kursantki zdobyły główne nagrody w dwóch poprzednich edycjach prestiżowego konkursu designboom.pl