-
Dragon Art
nie no co ty nie uważam cię za jędze:) to mnie zawsze wszyscy tak tutaj odbierają:)
mam bardzo trudny charakter i jestem specyficzną osobą jeśli chodzi o kontakty z ludzmi.nie mam wielu bliskich znajomych ale mam 2 cudowne przyjaciółki od 20 lat co sobie ogromnie cenie:)
zazdroszcze zlecenia w Niemczech i planów co do mieszkania w Berlinie bo kocham to miasto.ja przez to że jeszcze studiuje arch dziennie nie moge się za bardzo rozwijać i wszystkie swoje projekty realizują się w trójmieście a bardzo bym chciała móc się troche wyrwać i poprojektować w innych miejscach w Polsce:) miałam propozycje z Warszawy ale niestety studia są najważniejsze więc trzeba było zrezygnować naszczęście to już końcówka:)
ciesze się że nie uważasz mnie za potwora:D
myśle że mogłabyś coś napisać o tych podyplomowych w Szczecnie bo pewnie ktoś z gronowiczów chętnie się wybierze więc szczegóły mile widziane:) -
sunray
Fajnie, ze masz oddanych przyjaciol :) I dobrze ze masz priorytety. Ja w sumie tez najwiecej projektow robie w jednym miescie dlatego naprawde ciesza mnie zlecenia w innych miastach. W Berlinie sie obawiam mieszkac z roznych wzgledow, ale ciagnie mnie tam strrrrasznie! (architektura, sklepy itp.) No i moj mezczyzna tam mieszka i pracuje.
Wiesz, tak naprawde nie istotne jest jaki poziom jest w Szczecinie na dziennych na architekturze bo podyplomowe tam rzadza sie zupelnie innymi prawami. Mamy wykladowcow z Poznania i innych miast. Duzo z nich to naprawde osobistosci. Niektorzy wykladaja za granica lub maja tam wystawy itp. Ucza nas tego prawidlowego podejscia do projektowania, tworczego i odkrywczego itp.itd. Wiadmomo, nie wszystko jest super ale generalnie musze powiedziec ze jestem bardzo zadowolona. Mam zajecia z ergonomii, designu, wzornictwa, grafiki, czystego projektowania, meblarstwa, sztuki.. I nie pozwalaja sie lenic; ) Moze gdzie indziej jest rownie fajnie albo i nawet lepiej. Ja wiem ze dobrze trafilam, a wierz mi, jestem wymagajaca szczegolnie jak za cos duzo place :) -
sunray
Tak sobie pomyslalam, ze moze powinam dodac jeszcze kilka informacji na temat podyplomowej arch. wnetrz w Szczecinie bo moze bedzie ktos zainteresowany. Zajecia sa w piatki i sobote. Mamy czasami warsztaty i ostatnio malowalismy "witraze".. Kilka przykladowych przedmiotow: projektowanie wnętrz małokubaturowych, projektowanie wnętrz specjalistyczne, technologie budowlane, materiałoznawstwo, konstrukcje, grafika użytkowa, projektowanie pubow, kawiarni, sklepow.. itp. -
Anonim
Czy na takie podyplomowe studia można iść mając magistra z zupełnie innej dziedziny? -
-
sunray
Jezeli chodzi o Szczecin (bo nie za bardzo orietuje sie co do innych miast) to i tak i nie.. na pewno mozna tam sie dostac po: architekturze, architekturze krajobrazu, ASP i budownictwie. W innych przypadkach jest to albo niemozliwe albo trudne. Moja kolezanka po plastyce musiala "zdawac egzamin". Generalnie jest tak ze mozna tam sie dostac po kierunkach, ktore w jakis sposob dobrze Cie przygoyowaly do architektury wnetrz. Slyszlam o takim chlopaku, ktory po studiach informatycznych chcial pojsc na arch. wnetrz. Powiedzieli ze nie moze po informatyce. Tak sie szczesliwie jednak stalo ze on pracowal w firmie architektonicznej i robil im wizualizacje a oprocz tego sam projektowal wnetrza dla przyjemnosci. Pokazal im swoje prace i go przyjeli z usmiechem a teraz jest jednym z lepszych a kierunku. jak widac na zalaczonym obrazku od kazdej reguly sa wyjatki :) -
marta
A co z wyższą szkołą projektowania i szuki w Łodzi?
ma ktoś jakieś doświadczenia? oczywiście w podyplomowych -
Dragon Art
nie, chyba że jest się szczególnym przypadkiem np. po kursach z projektowania wnętrz lub jeśli się pracuje w zawodzie mimo braku wykształcenia w tej dziedzinie wtedy trzeba przedstawić portfolio tak to sie chyba odbywa ale warto sie dowiedzieć w dziekananie bo mnie to akurat nie dotyczy ale co nie co słyszałam. -
Dragon Art
>marta napisała:
>A co z wyższą szkołą projektowania i szuki w Łodzi?
>ma ktoś jakieś doświadczenia? oczywiście w podyplomowych
oprócz tego że kosztują 9 tyś i trwają 3 semestry to nic nie słyszałam
-
Hey Jude
Trochę czasu już minęło, ale mam pytanie czy jesteście zadowolone ze swoich podyplomówek? Bardzo chciałabym dowiedzieć się po prostu czy się na nich "rozwinęłyście"? Ja niestety wybrałam aranżację wnętrz (wiem że to nie to samo) w Poznaniu i jestem rozczarowana, właściwie na tyle, że chciałabym w przyszłym roku wybrać się na którąś z podyplomówek które opsywałyście. Wiem, że one rządzą się swoimi prawami, ale jak się za coś płaci to wymaga się jakiejś jakości.
Pozdrawiam