-
..::M@DZIK::..
Gdzie najlepiej studiowac ten kierunek ASP ?? czy jednak Polibuda a moze jakas prywatna?? co polecacie....? -
R H
-
Dragon Art
jeżeli interesuje cię tylko arch wnętrz i nie masz zamiaru zajmować się niczym innym to idz na ASP, na polibudzie nie ma arch wnętrz, co do prywatnej to jest chyba taka w Szczecinie -
R H
-
-
Anonim
o wlasnie, co sadzicie o uczelniach prywatnych, np tych w wawie lub lodzi? jak to wyglada?? jakie perspektywy? -
Dragon Art
chyba niewiele osób tu zgromadzonych ma jakieś doświadczenie ze szkołami prywatnymi :/ -
małgorzata
-
małgorzata
-
Dragon Art
a co tylkow warszawie i poznaniu są, wrocław gdańsk czy kraków już mniej interesujące? -
krishu
wtk
powiem tak - jeśli chcesz robić tylko wnętrza polecam ASP ew. prywatna szkołę WSEiZ ( http://www.wseiz.pl/)
Jeśli możesz to uczelnie zagraniczne chyba zdecydowanie lepsze.
Jednak jeśli w życiu stosujesz "asekurację" przy wyborach, albo nie jesteś pewna co do tego co będziesz robić - polecam bezwzględnie PW wydz. Architektury.
Dopiero dziś doceniam jaką daje wszechstonność. Oczywiście to nie znaczy, że jesteś super z wszystkiego. Uważam, że daje mocne podstawy, a reszta należy do ciebie. -
Dragon Art
ja wiedziałam że w życiu chce robić wnętrza ale nie chciałam iść na ASP bo to za duże ograniczenie a wnętrzarzem można być zawsze nawet bez studiów dlatego wybrałam polibude bo daje wiele innych możliwości.strikte do wnętrz nie przygotowano mnie ale dano mi możliwości podstawy do opracowywania projektów oraz mnóstwo innych ważnych rzeczy.kończe arch na PG a od października zaczynam podyplomowe z arch wnętrz i wzornicta i to mi wystarczy jako przygotowanie teoretyczne bo uważam że intuicja którą się kieruje przy projektowaniu wnętrz nie wystarcza trzeba mieć jednak jeszcze jakieś podłoże teoretyczne w tym zakresie a potem kto wie może jeszcze zachacze o podyplomowe z arch krajobrazu:) swojej pracowni nie chce ograniczać jedynie do wnętrz ale po uzyskaniu uprawnień mam zamiar zająćs się też architekturą:) -
Jofosey every day
http://www.wssip.edu.pl ; ] ale u nas jest tylko architektura wnętrz; ] http://grono.net/forum/14005/0/ -
oleczek
to nie prawda że w busz nie lubi hoop koli i nie prawda że na politechnice nie ma architektury wnętrz,bo sama takowe studiuję. co prawda jest to politechnika białostocka zwaną uczelnią cudów i siedmiu żyć/ tyle trzeba mieć żeby skończyć tu studia/ do tej pory były 3,5 letnie inżynierskie a teraz straszą, że będą również magisterskie. jeśli masz stalowe nerwy a najlepiej worek pieniędzy to zapraszam, bo naprawdę można się tu ciekawych rzeczy nauczyć, jeśli się tylko tego chce.
poza tym podobno jeszcze gdzieś na Śląsku któraś politechnika prowadzi wnętrza, bo ludzie się od nas poprzenosili i teraz mają tam chillout.
peace. -
Dragon Art
sorry za ignorancje zapomniałam o was a sama się zastanawiałam żeby tam iść ale się ciesze że nie poszłam wystarczyło mi to czego się nasłuchałam później od koleżanek które studiowały tam przez rok arch i się poprzenosiły do Gdańska.Na polibudzie śląskiej jest arch wnętrz i wzornictwa ale to podyplomowe roczne a nie normalne magisterskie -
Dragon Art
podziwiam za wytrwałość bo wiem jakie przewałki się u was działy i penie nadal dzieją ale się trzymaj zębami a ja będę trzymała kciuki za ciebie:)
buziaki -
Anonim
-
Anonim
bosh, ale fajnie, wy już studiujecie mmm, jak jest na asp?bardzo ciężko? (sorka jesli coś mi się przekręciło) -
Jofosey every day
-
Anonim
-
Czarna.
witam. ja tez mam pytanie. szukam informacji na temat ASP we Wrocławiu, Krakowie i Poznaniu. Chodzi mi -o ile to mozliwe- o porównanie stopnia trudności na egzaminie no i .. poprostu - jak tam jest [juz na studiach]?
w zasadzie najbardziej chodzi mi o wrocek..