Architektura Wnętrz [1740]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • karo

Witam,
    Czy wiecie może coś na temat poziomu kształcenia, warunków i wszystkiego co wiąże się z nauką w Krakowskich Szkołach Artystycznych? Może coś słyszeliście? Podzielcie się wiedzą, proszę:) Będę wdzięczna za wszelkie opinie. Pozdrawiam.

http://www.ksa.edu.pl/
  • Jasiek311

moja kolezanka tam sie uczy. --> visual marchandising, czy jakos tak, uczy sie projektowac wystawy sklepowe.

szkola chyba ok, poza tym, ze trzeba troche placic za nauke.
    hmmm, z tego, co mi wiadomo, uczac sie tam, nie dostaniesz znizki na autobusy, pociagi :P

nie wiem, sam sie tam nie uczylem, wiec nie wiem, jak to wyglada, ale maja duzo praktycznych zajec.

pozdro
  • karo

Ojej! Właśnie o visual marchandising chciałam się dowiedzieć! Super się składa. A czy masz koleżankę na gronie? I czy ewentualnie mógłbyś mi napisać na pw do kogo miałabym się zgłosić (jeśli koleżanka wyraziłaby zgodę oczywiście:)), żeby zadać parę pytać. Z góry dzięki za odp.Pozdrawiam.Karo.
  • Jasiek311

hmm
    nie wiem, kiedy bedzie miec dostep do kompa, ale mozesz do niej napisac, to jest Nati z moich znajomych. linka do profilu Ci nie podam :P poszukaj sobie; )

mozesz sprobowac. ona jest na 1 roku. pozdro
  • alusia

hej hej! Ja studiuje w Krakowskich Szkołach Artystycznych w Szkole Projektowania Wnętrz i Przestrzeni!
    Powiem tak:
    Jedyny minus tej szkoły to brak uprawnień szkoły publicznej a co za tym idzie - brak legitymacji.
    I jeszcze może to, że mimo iż płacimy wysokie czesne musimy zapewnić sobie sami takie rzeczy jak papier na rysunek, ołówki a nwet ksero nie możemy robićw szkole. No i nie ma drukarki, co jest naprawdę uciążliwe, ponieważ wydrukowanie czegoś na formacie A3 kosztuje nas 6 zł a nieraz czy do konsultacji czy do czegokowliek innego jest to potrzebne i troszkę nas to kosztuje.
    Plusy szkoły:
    1) zajęcia prowadzone przez ludzi, którzy pracują w tym zawodzie, czyli znają się na praktyce, uczą nie tylko teorii, ale i PRAKTYKI - 2/10 nauczyieli to profesorowie i doktorzy, z takich zajęć jak budownictwo czy historia sztuki lub rysunek. Natomiast z zajęć czysto praktycznych mamy super ludzi, którzy naprawdę chcą nas wprowadzić w ten "rynek", z niektórymi naprawdę chciałoby się być na "ty" :).
    2) duuuuuużo szkoleń --> certyfikaty
    3) bierzemy udział w konkursach, dzięki którym nasze nazwisko może stać się znane
    4) bardzo wygodny plan zajęć

W ogóle to polecam baaaaardzo :).
  • karo

Czesc Alusiu:)

Muszę Ci przyznać, że w marketingu mogłabyś pracować:) Po takim zachwalaniu to nawet dojazdy z Wawy robią się mniej straszne;) Co do płacenia za wszystko to skądś to znam niestety...też jestem teraz w szkole która lubi strasznie kasę wyciągać...no ale jakoś trzeba sobie dawać radę. Jeszcze raz dzięki i pozdrawiam.Karo.

Dzięki Jasiek. Napisałam:D Mam nadzieję, że do właściwej osoby, bo jak nie to będzie trochę głupio:P Pozdr.Karo.
  • Jasiek311

to troche za pozno, moglas w sobote napisac, albo wczoraj.
    dzis ona juz w kraku i dostepu do netu nie bedzie miec. :P

no nic. odpowiedz dostaniesz najwczesniej w piatek wieczorem; )

papa
  • manna

>alusia napisała:

>2) duuuuuużo szkoleń --> certyfikaty

nie wiem gdzie. na pierwszym roku chyba jesteś i tak Wam mówią. ja właśnie końcę swp i szkolenia miałam dwa: z hansgrohe i huppe. i jakoś certyfikatów nie widać póki co.

>3) bierzemy udział w konkursach, dzięki którym nasze nazwisko może stać się znane

o, to fakt. mój projekt łazienki wisiał przez miesiąc w excellencie (znaczy się w salonie z wyposażeniem łazienek i kuchni)

>4) bardzo wygodny plan zajęć

na zaocznych nie. powiem więcej: jest z dupy.

prowadzący są w miarę ok. chociaż np taki Garcarz to totalne bezguście. no ale ponoć de gustibus i tak dalej.

ja za wydruk a3 płaciłam zawsze 4 albo i mniej. przepłacasz, kochana :D
    poza tym na konsultacjach nigdy nie miałam nic wydrukowanego. alebo ręcznie (to na I roku) alebo na komputerze pokazywałam.
    aha. jak chcecie się nauczyć obsługi 3dmaxa to raczej nie w tej szkole. cza se samemu przysiąść albo się na kurs zapisać.

no. tyle ode mnie. jutro mam przegląd przeddyplomowy i jeszcze muszę ciut popracować nad projektem.
    zdravim.

• alusia

Ha. Widzisz, tym się właśnie różni tryb dzienny od trybu zaocznego. Na pana Garcarza nie dam nic złego powiedzieć, bo nauczył mnie dużo, właśnie z 3dsMaxa! :) Mieliśmy ok 5h tygodniowo zajęć komputerowych, a jak komuś brakowało, to mógł zostać na drugą grupę i miał kolejne godziny do pracy, pod warunkiem, że komputer był wolny :).
    Ja już kończę tę szkołe i mogę powiedzieć, że w przeciągu 2 lat mieliśmy dużo szkoleń, certyfikaty - fakt, Hansgrohe robią jakieś dziwne akcje, ale w zamian za to szkoła wypisuje jakiś papierek, że sięodbyło takie szkolenie, to już nie jest wina szkoły, bo np. pan Marek stale i wytrwale :p pisze do firmy w sprawie tych certyfikatów.

A mogę wiedzieć, gdzie drukowałaś te prace? Pytam, bo muszę dyplom wydrukować :D.

P.S. Ja też wisiałam w Exellencie, łazienka pt. "Ludowe bajania" :>.

Yo! :)
  • manna

druk: abo risgraf abo gdzieś w okolicach pk. jest tam kilka poligrafii, wszystkie są ok.
    kurde no. to Cię nie poznałam po tej fotce, bo przecież Ty nawet opowiadałaś o tej łazience tam :)
    a jakie jeszcze te szkolenia mieliście? pewnie villeroya, bo Marek nam o villeroyu od dwóch lat opowiada, ale jakoś nam się nie udało tego szkolenia odbyć.
    my niby co dwa tygodnie mamy 5h zajęć w pracowni komputerowej, ale się Garcarz nie przykłada. łącznie z tym, że kiedyś stwierdził, że jak ja jestem w pracowni (nie to żebym jakoś szczególnie wymiatała, ale znam się trocha na tym) to pomogę w razie potrzeby a sam się zajął czym innym :|
  • manna

a jescze bajdełej: kiedy się bronisz?
  • alusia

Dzięki za info :).
    Bronię się już w ten wtorek... A jeszcze w niedzielę muszę zaliczyć rysunek architektoniczny u Marcinkowskiego, dobrze, że mam siostrę, która nudzi się w wakacje :).

Szkolenie Villeroy było, z oświetlnieniem chyba ze trzy szkolenia były, kolory i feng shui, Benjamin More, coś o jakichś zawiasach do mebli też było, Bel-Meb - o mebelkach. Aaaa, i jeszcze trzy dziewczyny "wylosowały" szkolenie, które miało miejsce w pobliskim Qubusie bardzo prestiżowe, ale nie wiem o czym (chyba o teksturach).
  • Margot

mam pytanie : ile lat trwa nauka i jaki dyplom uzyskuje absolwent po ukończeniu Szkoły Visual Merchandisingu ?
  • sznycel soczysty

czesc, mam pytanie głównie do Manny: czy na zaocznym swp jest szansa zeby wyrwac sie tak na 2-3 godziny w kazda niedziele tak zeby nie miec potem problemow z klasyfikacja? bo z oswiadczenia ktore trzeba podpisac wraz ze zlozeniem podania wynika, ze jak jestes nieobecna na wiecej niz 2 zajeciach z przedmiotu to kiszka
  • Monika Noga

Witam :)
    mam ogromną prośbę :) czy mogłaby któraś z Was skontaktować się ze mną na maila: panna2708@interia.pl
    Bardzo bym prosiła, chciałabym spytac o kilka bardzo ważnych dla mnie rzeczy. :)
| |

projekty wnętrz . aranżacje wnętrz .. SZTUKA Tematy podchodzące pod wątki podpięte - a umies...

Fotki

Miejsca grona (0)