-
luksusowa bezdomna
witam ,ciekawa jestem Waszego zdania na temat studiowania architektury poza granicami Polski,
jesli mieliscie okazje studiowac za granica ,jakie są Wasze wrazenia?
ja jesienią wybieram sie do Wiednia i troszke sie stresuje,może ktoś z Was studiował na którejs z tamtejszych uczelni i powie mi ,ze jest fajnie i wszystko będzie dobrze..:-))?? -
Anonim
zdecydowanie warto. z wiednia znalem pare osob i raczej nie narzekali na brak zajec na uczelni. ale jezeli bedziesz erasmusem to cie to zupelnie nie dotyczy. :) aha, przygotuj sie na to, ze nie bedziesz hciala wracac, wez cokolwiek, czego ci bedzie brakowac przez nastepne pare lat. i cos polskiego do czytania, po jakims czasie robi sie cos dziwnego i zaczynasz tesknic za wlasnym jezykiem. -
lu
dobrze jest zabrac jakies prezenty z polski, albo takie typowe rzeczy - np, (co moze dziwic :>) niektorzy ludzie wariuja np na punkcie krówek :D (cukierkow dla jasnosci)
-
luksusowa bezdomna
bede sokratesem:)i mam głęboką nadzieję ze tych zajęć jednak nie będzie aż tak dużo,bo przecież wiedeń taki piękny...:)
co do pamiatek- to jest pomysł na dobry początek!
a swoją drogą-krówka!fajoska pamiatka:D -
-
luksusowa bezdomna
-
Anonim
i oczywiscie paciorki i tytoń. a tak przypomnialo mi sie, ze sa w niektorych krajach niezle haczyki, np. w holandii proszek do prania byl tak koszmarnie drogi, ze robil sie z tego niezly wydatek jakichs ~100 zl za pudelko. zrob wywiad, bo moze w wiedniu np kawa jest niedostepna albo sznycle zaporowo wycenione. -
luksusowa bezdomna
no własnie,mam taki podwójny plan
>>po pierwsze jak najwiećej wszystkiego przywieżć z polski
>>po drugie na wieksze zakupy wyprawiac sie np. na węgry.
przydałoby sie w tym celu auto,ale niestety chyba będe zdana na moja niezawodna ogromna walizke na kółkach:))) -
Anonim
znajac zycie studenta sokrates, nie bedziesz miala czasu jechac za granice, albo cie nie przepuszcza za ilosc promili. -
lu
a no i oczywsice warto zabrac polskie 'gazety architektoniczne' :D wyboru duzego coprawda nie mamy ale zawsze cos. -
Anonim
albo jeszcze lepiej powiedziec, ze sie zapomnialo, ale ze jest zajebiscie. -
Anonim
-
lu
hahahaha. taaa. i mamy kupe autostrad :D ze az nie wiadomo ktora wybrac. -
Anonim
kolezanka belgijka, po tym jak sie z niej wysmiewalem, ze w belgii nie ma architektow, siadla ze mna przy komputerze i na poczatek wrzucila http://www.xdga.be, potem kilka innych mlodych i awangardowych biur, a potem mialem byc ja. Pomyslalem chwile, wpisalem http://www.apaka.com.pl, kliknalem pierwszy obrazek i powiedzialem jej, ze sie pomylilem i ze to nie ta strona. Potem jeszcze wlazlem na jemsow, z beznadziejnym renderem agory, a potem dalem sobie spokoj. -
Majewski
-
Majewski
http://www.centrala.net.pl na przykład... Tylko troche mało tego...;) -
Anonim
otworz sobie te dwie strony w dwoch oknach, a potem szybko naciskaj ctrl+tab, az zauwazysz roznice. -
mona
jedna z nielicznych, ktorej nie trzeba sie wstydzic, wrecz z duma mozna pokazac to moim zdaniem tylko http://medusagroup.pl/
Nie dosc, ze fajne chlopaki, to jeszcze maja pomysl na to co robia i sa konsekwentni.
-
mgws
hmmmmm. i centrala i medusa moga sie okazac srednio awangardowe na pokazie we wiedniu
polecam z czasopism "architektonicznych" zabrac ostatnie CAFE i FLUIDY z artykulami nieaktywnego ostatnio czlonka tego grona G5, ktory pisze o czym trzeba i jak trzeba
G5 kochaj mnie za reklame
no i zawsze mozna opowiedziec o odsieczy wiedenskiej - chociaz teraz sie traci na wiarygodnosci - bo turek tam na turku
wogle w wiedniu pracuje w architekturze sporo polakow. tzn kilku:)). to sort pospychalowy -
Anonim
mozna tez wspomniec, ze w czasie wojny stanowilismy czwarta sile. austriacy maja problemy ze zdecydowaniem sie, czy koniec wojny byl dla nich kleska czy wyzwoleniem, wiec tu trzeba troche uwazac. -
Majewski
Hmm.. Nie wiem czy awangarda jest czymś czym można się chwalić...
Ja tam jestem bardzo dowartosciowany poziomem polskich architektów...
Tzn generalnie dowartosciowuje mnie wzrost tego poziomu...
Jest naprawde niewiele pracowni na swiecie jak i w Polsce które coś tam wnosza do architektury...
Medusa to awangarda dla ubogich ale fajne z nich chlopaki;)
Wydaje mi sie ze dopuki nie stworzy sie nowy styl doputy zadna pracownia na swiecie nie bedzie moglabyc uznana za wielką..