-
Lily.
Ciężko mi będzie studiować i wygospodarować czas na rysunek. Rysować będę w domu, a z całego kursu najbardziej zależy mi na "próbnych egzaminach" -
Żaba z niebieskim sznurkiem!; P
A co chcesz studiować?
Wierz mi, jak chce się koniecznie, bezwarunkowo iść na Architekturę, to wszytko da się pogodzić. Ja przez ostatni rok nie położyłam się wcześniej niż o 2:00 w nocy, bo naraz uczyłam się do najróżniejszych klasówek, rysowałam projekty no i rysowałam na zajęcia. Zapomniałam też o weekendach, bo w sobotę miałam zajęcia, w niedzielę dodatkowe zajęcia z matmy (oprócz tych dwa razy w tygodniu). Człowiek padał na nos, ale wiedziałam, że trzeba jak chcę na WAPW
Na same egzaminy próbne to się nie opłaca przychodzić, bo trzeba mieć już kilka dobrych rysunków za sobą, narysowanych poprawionych, serio mówię Ci przyjdź w październiku- jak coś to zawsze możesz zrezygnować, a przynajmniej w kwietniu nie będziesz sobie pluła w brodę, że za późno, że nie zdąrzę. Zwłaszcza, że w tym samym momencie będziesz miała na uczelni sesję, albo niedługo ona będzie. -
Lily.
Chciałabym iść na WAPW, ale nie jest to mus, chcę w przyszłym roku znów spróbować, ale jak się nie uda to Budownictwo też jest ok, więc to nie jest bezwarunkowo.
Październik w ogóle nie wchodzi w grę, w ogóle pierwszy semestr. Bo utrzymać się podobno jest bardzo trudno, a nie chcę mieć roku w plecy. Za późno już jest;p -
No ale mówiłaś, że teraz niezbyt Ci poszedł egzamin. Dlatego sadziłam, że wapw teraz odpada i chcesz starać się za rok. Ale równocześnie mówisz, że idziesz teraz na studia, dlatego pytam na jakie :) -
-
Lily.
budownictwo na PW, mam nadzieję;p i nie będę ryzykować oblania, zeby ćwiczyć rysunek;) -
gosiulda
-
dot
-
Lily.
>dot napisała:
>bardzo dobre szkoły rysunku w Warszawie
bardzo dobre to pojęcie względne, raczej powiedziałabym, ze są to szkoły, z których najwięcej osób dostaje się co roku na WAPW;) -
Bo najwięcej osób tam chodzi :)
A właśnie ciekawa jestem jak to jest w innych miastach gdzie jest wydział architektury- czy wszędzie jest wiele podobnych szkół rysunku zaciekle walczących o klienta? :D -
Lily.
W zeszłym roku na wydział jeździła dziewczyna z Zielonej Góry i z Torunia, w tym roku z Częstochowy...więc chyba ludzie jednak jeżdżą na rysunki do Waw -
dot
>Lily. napisała:
>>dot napisała:
>>bardzo dobre szkoły rysunku w Warszawie
>
>bardzo dobre to pojęcie względne, raczej powiedziałabym,
>ze są to szkoły, z których najwięcej osób dostaje się
>co roku na WAPW;)
czyli na jedno wychodzi, bo właśnie to mają na celu; )
z samego domina w tamtym roku było 77 osób w pierwszej setce, na wapw dostało się sześćdziesiąt kilka, a w tym roku po dwóch etapach 70 na 100 osób
ja chodzę do domina i naprawdę baardzo dobrze tam uczą rysunku :)
w pracowni można siedzieć niemal non stop w ramach zajęć darmowych, a wiadomo, ze razem łatwiej się zmotywować do jeszcze intensywniejszego rysowania :P tam na prawdę jest mnóstwo ludzi z pasją i mnóóóóóóstwo przerabianych i omawianych próbnych egzaminów
w tym roku mi nie poszło, dlatego robię sobie rok przerwy już tylko na rysunek i powinno być lepiej :P -
Lily.
Masz rację, z Domina dostaje się multum osób, z tym, że i tak wszystko zależy od tego ile pracy dana osoba w to włoży, bo szkoła to tylko ludzie, którzy mogą Ci podpowiedzieć;)
Chodziło mi o to, że jeśli dostaje się 70 osób z 200 to mniej więcej tak samo jakby dostało się 5 z 15 (procentowo). takie statystyki zależą od ilości osób, które z danej szkoły przystępują do egzaminu.
Zgodzę się, że "dostało się 70 osób" to brzmi bardzo dobrze i jest to dużo, ale Ci ludzie nie dostali się tylko dzięki Dominowi. Główną ich zasługą było to, ile pracy włożyli;) -
Lily- Gdyby był to facebook to kliknęłabym "Lubię to" :P
Widzę, temat trochę zszedł z Technikum na szkoły rysunku :) -
Lily.
-
dot
racja, praca własna jest najważniejsza, ale jeśli w odpowiednim momencie nikt kto się na tym zna nie zrobi Ci korekty i nie pokaże co robisz źle, ciągle będziesz popełniać te same błędy; ) dlatego szkoła rysunku, w której jest dobra atmosfera i ludzie z pasją jest baaaaardzo pomocna (: -
Na zachętę, by próbować ze wszystkich sił zdawać powiem, że dostałam się na dzienne na WAPW :) Jako ciekawostkę powiem, że próbowałam tez na innych polibudach w Polsce- i z tego co sprawdzałam też się udało. :)
Powodzenia życzę ty wszystkim, którzy w tym roku będą się starać o ''etat" na uczelni. Szczęścia i Umiejętności!