architektura [3273]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Claudia Kowalska

Może ktoś mi udzielić jakichkolwiek informacji na temat tej szkoły i tego kierunku? W ogóle czy warto tam studiować?? Bo z tego co zauważyłam liczy się kolejność zgłoszeń, bez żadnych egzaminów wstępnych z rysunku, dlatego mnie to zdziwiło. Także co do opłaty rekrutacyjnej która jest mega sumą, jest pewność przy tym że ktoś się dostanie się tam na 100 %? W ogóle bierze tam ktoś pod uwagę maturę i konkretne przedmioty zdawane? I interesuje mnie ile wynosi czesne w tej szkole na kierunku Architektura i Urbanistyka?I czy w ogóle jest możliwość dostawania stypendium? Mówicie co myślicie i wiecie o WSEiZ z góry dziękuję za udzielenie wszelkich informacji !!

Pozdrawiam
  • Żaba z niebieskim sznurkiem!; P

To jest szkoła prywatna więc samo przez się rozumie się, że płacisz=studiujesz. Żadnych egzaminów tylko kasa kasa i jeszcze raz kasa. Szkoła ma nie za dobre opinie, podobno (z zaufanych źródeł, ludzie, którzy już pracują w zawodzie) po WZEiS trudno o pracę. Poza tym pamiętaj, że tam studiowanie kończy się na tytule inżyniera, a potem trudno będzie Ci dostać się na magisterkę do państwowej szkoły. Serio- jak chcesz studiować architekturę to idź do Białegostoku albo do Lublina na dzienne. Będzie w tym studiowaniu większy sens.
  • Lily.

z tego, co wiem, WSEiZ nie daje tytułu inżyniera, stąd problemy ze studiami magisterskimi w szkole państwowej.
  • pionek AGORY

'z tego co wiem', 'z tego co słyszałam'... konkrety proszę!
    "W grudniu 2010 roku po raz kolejny Państwowa Komisja Akredytacyjna pozytywnie oceniła jakość kształcenia na kierunku ARCHITEKTURA i URBANISTYKA w WSEiZ."
    studia są I stopnia, inżynierskie. jak je zrobisz, możesz próbować się dostać na mgr na politechniki. Jak będziesz dobra/dobry i zdasz egzaminy to nie mogą nie przyjąć (jeśli już to trzeba będzie zaliczyć jakieś różnice programowe)
    jeśli będziesz miał/miała dobre portfolio to dlaczego też nie mieliby cię przyjąć do pracy? pewnie lepiej patrzą na kandydata po PW który musiał przejść sito rekrutacji, ale naprawdę dyplom nie jest najważniejszy! najważniejsze jest to co umiesz i co sobą reprezentujesz.

studiowałem tam kilka miesięcy,nie mam najlepszego zdania(szczególnie warunki lokalowe na I roku - żenada), ale jak czytam takie wpisy wyssane z palca to nie mogę niezareagować.
| |

TO FORUM MA JUZ 3 LATA... TYM KTORZY SA OD POCZATKU DO TERAZ SERDECZNIE DZIEKUJEMY ZA WKLAD JAKI WN...

Fotki