architektura & projektowanie [2653]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • ZUZKA

jestem w 1szej kl LO i zastanawiam się kiedy powinnam zacząć się przygotowywać do egzaminu na ARCH na PG >>??
    Czy ktoś mógłby polecić jakieś kursy? w szkole czy lepiej prywatnie??
  • zbier@j

dzisiaj 00:33 Zajrzyj na temat, który jest 5 parę pozycji poniżej Twojego -.-;

Nawet się tak samo nazywa! Ludzie do kurzej twarzy, użyjcie choć czasem mózgu!
  • Anonim

sluchaj ... wg mnie najlepiej jest uczyc sie rysowac na kursie organizowanym przez uczelnie na ktora chcesz sie dostac :) ... naucza Cie tak rysowac jak wymagaja na egzaminie ... styl rysowania np w Krakowie i w Lublinie jest calkeim inny ...
    A kiedy zaczac ? ... ocen sama, czy jestes dobra ? czy uczysz sie od zera .. ja dostalem sie po roku kursu :) ... czyli kompletnym minimum :) (nochyba ze ktos idzie bez przygotowania, ale wtedy szanse na dostanie sie za prawie roane zeru) ... Pozdrawiam
  • zbier@j

PROSZĘ MODERATORA O ZAMKNIĘCIE TEMATU
  • kas

a kiedy jesz? - jak jestes glodny, nie?
  • katka

hej, niestety ale najlepsze kursy nie sa na uczelni. Przynajmniej w moim przypadku okazalo sie ze prywatna nauka byla skuteczna. Jesli chodzi o gdansk polecam "kuznie"...po tej szkole trzeba chciec zeby sie nie dostac:] sprawdzilam
  • Anonim

Jesli chodzi o gdansk polecam "kuznie"...po
    >tej szkole trzeba chciec zeby sie nie dostac:] sprawdzilam

Zalezy gdzie chce sie dostać i kto podchodzi do egzaminy :D

• katka

oczywiscie: jesli chodzi o kuznie to genialnie przygotowuje na architekture w gdansku. Nie wiem jak jest z asp. A co do innych miast to na kazdej uczelni sa inne reguly wiec najlepiej uczyc sie w miescie w ktorym chce sie zdawac.
  • Anonim

jak najwcześniej:)
  • Anonim

Ja zacząłem pół roku przed egzaminem; p
  • Anonim

Ja myśle że to zależy w dużej mierze od naszego podejścia, charakteru, możliwości... Niektórzy potrzebują mniej czasu (Ci zdolniejsi - czyt.:Smeagol;), inni więcej.
  • Ciumala

i także od tego co juz potrafimy idąc na kurs, tzn czy twój nauczyciel musi tylko troszkę podszlifować diamencik czy to dopiero kucie dłutkiem (czasem i młotem pneumatycznym) w skale:P
    podejście nauczyciela tez jest bardzo istotne - albo robi to tylko dla kasy albo zalezy mu swoich uczniach...
    ja po 9mcach dostałam sie na dwa wydziły arch. :D
  • Anonim

Ja z kolei myślę, że przyszły architekt musi byc kreatywny i posiadac olbrzymią wyobraźnię. Rysunku można się nauczyc, a te cechy posiadają tylko najlepsi.
    Pozdro
  • janek

szczerze powiem, ze co do niektórych uczelni trzeba uważać. Sam chodziłem przez półtora roku na kurs do Krakowa, niestety nie dostałem sie pomimo ukończenia kursu z najwyższą liczbą punktów. ze swojego rysunku wykonanego podczas egzaminu byłem bardzo zadowolony, a jednak....
    Obecnie jestem na Architekturze i Urbanistyce w Lublinie, studiuje i jednoczesnie uczę w dwóch szkołach. Jednej nastawionej na artystyczne kierunki, drugiej na wszelkie mozliwe uczelnie w Lublinie. I przez to moge powiedziec, ze to czy sie ktos dostanie na wybrany kierunek zalezy w większej mierze od kursanta. ile robi prac domowych, jak długo juz sie przygotowuje.... to są najważniejsze czynniki jakie wpływają na wynik egzaminu.
    pozwole jeszcze sobie przestrzec ludzi mówiących o "doszlifowaniu diamentu". z takim załozeniem neistety z trudno bedzie wyjsc z kursu z duzym doświadczeniem.
    pozdrawiam
  • Anonim

w gdańsku polecam:
    kurs.przygotowawczy@gmail.com
    dużo wymagają ale nauczą
  • Anonim

sorry poprawny mail to:
  • Anonim

• trol20

Zdecydowanie odradzam szkoły typu LABIRYNT w Warszawie.
    Wystarczy obejżęć galerię prac. Niestety nie zachwyca!
    Prace z błędami. Niestety marketing szeptany na forach internetowych mają rewelacyjny.
    Zresztą, pewnie niedługo da się zauważyć :)
  • zbier@j

Seba, zajmij się trolingiem na gronie, ja tu moda nie mam; ).
  • trol20

Udeż w stół, a nożyce się odezwą :)

Zdecydowanie odradzam LABIRYNT.
    Koleżanka tam dojeżdżała. Ja chodziłam do innej szkoły poza Warszawą. Wyrzuciła w błoto dużo kasy na dojazdy no i oczywiście szkółkę rysunku. Powiem tyle: ja się dostałam na architekturę do Warszawy, a ona nie. A miało być odwrotnie. Wiem jak bardzo się starała i ile pracowała. Szkółki tego typu są silnie przereklamowane. Na kasżdej stronie forum przesiadują spece od marketingu szeptanego, którzy naganiają to do jednej to do drugiej niby najlepszej szkoły. Warto nie dać się wpędzić w maliny. Pamiętajcie, że dla was architektura to życiowy wybór z pasji lub rozsądku. Inwestujecie w studia swój czas i co gorsza duże pieniądze. Dla prowadzących zajęcia z rysunku jesteście przede wszystkim źródłem dochodów. Dlatego tak ważny jest marketing szeptany na forach internetowych.

A teraz wracając do wspomnianej na początku szkółki. Jakby tak spojżeć obiektywnie, to w galerii prac rysunkowych nie ma nic szczególnego. Prace nie powalają. Są mniej niż przeciętne, a szkoła przecież już funkcjonuje kilka lat. W wielu pracach zauważalne są błędy np w perspektywie. Dlatego nie warto dać się ponosić emocjom. Wybierajcie szkoły przede wszystkim z polecenia, ale od prawdziwych znajomych a nie "znajomych" na forach!!!!!!!
  • 1
  • 2
| |

KOMUNIKATY: z nowym rokiem sie cos nowego wymysli:) POLECANE LINKI: strona technikum architekto...

Fotki