architektura & projektowanie [2653]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

..jaksie za to zabrać?..jestem na rchitekturze..w wakacje.chciałabym troche pozarabiac..a wszczedzie jest potrzebne..wlasnieportfolio... jak to powinno wygladać?
  • Grono.Net

portfolio ?? Co to jest dołączam się do prośby aby ktoś to wyjaśnił.
  • Anonim

hej hej
    portfolio to jest krotko mowiac ladne opakowanie i sprzedanie prac ktore do tej pory sie zrobilo. na jakims fajnym formacie, albo na zwyklych a4 robi sie skrot wszystkich projektow grafik etc.
    bardzo fajna sprawa.

fajnie jest tak zaaranzowac portfolio zeby moc do neigo wpinac kolejne projekty,nie? czyli np robi sie to w segregatorze.

do portfolio mozna wplesc swoje cv, swoje foty, zdjecia artystyczne - jesli robicie, grafike,projekty ale w taki sposob co by ktos obcy i nie wyksztalcony w tym kierunku stwierdzil ze to jest fajne.(czytaj - zatrudnil:)))
    papa
  • Anonim

zapomnialam - w portfolio najlepiej jest wrzucic wszystko co tylko artystycznego sie zrobilo - miedzy innymi rysunki tez :D

tylko przygotujcie portfolio w wersji elektronicznej mp w pdf'ie wtedy mozna rozsylac po agencjach.

• Anonim

i chyba wersja elektroniczna jest lepszym rozwiązaniem...raz a dobrze.
    -bardzo prawdopodobne ze zwykłe portf. zatrzymają sobie w pracowni...i szkoda kasy:)
  • Grono.Net

nareszcie oświecony dzięki wielkie :)

Kiedyś jak byłem młodszy jakiś facet robił remont kuchni u mnie, wtedy moim rodzicom pokazywał segregator ze zdjęciami z jego wcześniejszych działalności remontowych...

To teraz to wydaje się proste.... dzięki jeszcze raz.
  • Anonim

dzieki:)

• Anonim

portfoliów elektronicznych nikt nie ogląda.
    portfolio w segregatorze - nie!
    wrzucanie wszystkiego co się zrobiło, łącznie z laurką na dzień matki - nigdy w życiu.

portfolio to uniklana autooprezentacja. wrzucasz tam tylko te rzeczy które są naprawdę dobre, tylko te o których możesz mówić przez 10 minut bez przerwy i się nie powtarzać.

portfolio może się skladać tylko z jednej pracy.
  • Anonim

ja ogladam elektroniczne :P
  • Anonim

do MIĘTÓWKA:

wybacz stary ale z takim podejściem to może cie u króla Ćwieczka zatrudnią.

ja absolutnie nie mialam na mysli laurek oraz ludkow z kasztanów tylko rysunki z uczelni badz plenerowe.

nawet najbrzydsza rzecz LADNIE i z pomyslem opakowana sie sprzedaje.
    mam okazje pracowac w firmie graficznej gdzie podstawa rekrutacji jest portfolio w wersji ELEKTRONICZNEJ, oczywiście przy rozmowie - drukowane.

• Anonim

..a może znasz jakies linki z przykładami??
  • Anonim

http://www.formo3.pl/
    stronka moich prowadzacych - jedno wielkie portfolio zrobione w flashu

http://www.januszjurek.info/ - stronka znaleziona na google po wpisaniu hasla portfolio

a jak chcesz sobie obejrzec portfolia to u nas na wydziale w katedrze rysunku sa, w sensie ze na WAPWarszawskiej.

• mik peryferik

ja tez uwazam, ze wrzucanie wszystkiego to pomylka. trzeba wyeksponowac tylko najlepsze rzeczy w dorobku, a pominac kiepskie. chyba, ze kiepskie zostaly poprawione, to wtedy mozna pokazac, ze sie ma umiejetnosc dostrzegania bledow we wlasnej pracy i ich poprawiania.
    moim zdaniem po prostu nie powinno byc zbyt duzo powtorzen, kazda rzecz powinna ukazywac inna umiejetnosc, wszystko powinno byc maksymalnie nasycone, zero nudy. tak zeby ktos patrzac na powiedzmy 5 projektow mial wrazenie, ze jakbysmy pokazali 10 to byloby dwa razy lepiej, a nie dwa razy dluzej.

segregatory biurowe to faktycznie chala (chyba ze jakos przerobic), jesli ktos chce na biezaco majstrowac przy zawartosci portfolio to lepiej nabyc profesjonalne teczki do prezentacji. drogie jak zboze ale robia wrazenie i sa chyba w formacie do a1 albo a0. albo samemu zmajstrowac jakis system prezentacji, na tyle elastyczny, zeby dal sie latwo modyfikowac.
  • Anonim

Ludzie pracujacy w agencjach reklamowych czy innych takich to najczesciej nieznajacy sie na niczym olewacze - krotko mowiac ich interesuje bardziej DLA KOGO sie pracowalo, a dopiero pozniej CO SIE ZROBILO.

Drodzy koledzy takie sa realia niestey - to co ty uznajesz za nieudana prace, ktos uznaje za cos fajnego. Zreszta PRZYGOTUJ SIE NA TO ZE NIE ZAWSZE (czytaj czesto) BEDZIESZ ROBIL ZA CO CI PLACA/KAZA a nie to co ci sie podoba.

Tak naprawde warto zorientowac sie w jakiej branzy chcesz pracowac i pod tym katem dobierac prace do portfolio.

Co do segregatora - wybaczcie Panowie ale brak wam wyobrazni. Troche zdolnosci manulanych i z segretotora za 10 zl mozna zrobic fajniesza rzecz niz z teczki do prezentacji za 80zl czy ilestam.

• Anonim

..a wlasnie poogladałm sobie te portfolia ..na WAPW..jakos nie zrobiły na mnie duzego wrazenia..moze..bo małe były..i czekałam na korekte portalu;]...
  • Anonim

..fajne te linki...
    i wszystko mi sie powoli rozjaśnia:)
  • lu

grupa 3 czy jak jej tam - przerost formy nad trescia. lipny flesh zbajerowany niepotrzebnie, wszystko klika, mruga i wogole.
  • mik peryferik

> olla
    tylko, ze my dyskutujemy o portfolio dla studenta/tki, ktora szuka pracy w wakacje. co ma do tego agencja reklaowa to nie wiem...
  • mik peryferik

studentki architektury mialo byc.
  • Anonim

stary wez na wstrzymanie!
    nie kazdy jest tak wspanialy jak ty!

wiesz widzialam sporo kaszalotow i gniotowatych stronek. ta do nich nie nalezy.

popatrz sobie na stronke kolegi z ostatniego postu na grafice - czyli grona "fachowcow grafikow". to bedziesz mogl sie wyzyc pod wzgledem oceniania flasha.

liczy sie jakosc architektury,kolego :D
| |

KOMUNIKATY: z nowym rokiem sie cos nowego wymysli:) POLECANE LINKI: strona technikum architekto...

Fotki