-
efa
Wie ktos moze na jakiej uczelni przyjmuja i na jakiej zasadzie na architekture II stopnia po kierunku budownictwo I stopnia (konstrukcje budowlane i inzynierskie)?! -
Anonim
-
efa
Na jadnej uczelni (chyba politechnika śląska) znalazlam,ze przyjmuja,ale trzeba zrobic roznice programowe...tylko,ze trzeba byc po budownictwie architektonicznym czy jakos tak, wiec pewnie zalezy od specjalnosci...ale nie wiem jak na innych uczelniach -
===mgr ola===
na WA PG po skonczonym budownictwie jedyne co moga Ci bez zająknięcia zaproponowac to przepisanie na bieżąco przedmiotow typu mechanika, matma, wf, język, konstrukcje, wzglednie materialoznawstwo i budownictwo ogolne. daje to max 2-3 przedmioty w semestrze ktorych nie musisz robic, cala reszta to roznice programowe, czyli tak czy inaczej, nawet jesli dziekan zgodzi sie na taki indywidualny tok studiow - raczej nie jestes w stanie zrobic np 2 pelnych lat w rok. przynajmniej nie jesli chodzi o pierwsze 3 lata. poza tym i tak trzeba sie najpierw dostac na pierwszy rok, potem sie kombinuje. acha no i w gdansku sa 1-stopniowe studia 5-letnie
-
-
efa
-
Anonim
Myślę, że najlepiej sprawdzić w guglach, jakie WA oferuja studia dwustopniowe (3 lata inż arch + 2 lata mgr inż arch) i podzwonić po dziekanatach, jakie mają wynagania na przyjęcie na magisterkę. Dużo tych wydziałów nie ma a i sytuacja raczej nie standardowa...
Powodzenia!! -
efa
wstepnie sie dowiadywalam...ale poki co tylko z netu. Dzownienie po dziekanatach mam oczywiscie zaplanowane. Ale znająć Panie z mojego dziekanatu,to i tak bym sie wiele nie dowiedziala,wiec wolalam spytac kogos kto moze juz tak zrobil lub studiuje architekture na uzupełniajacych, wiec moze by wiedział... ale nie spodziewałam sie,ze to az taka nietypowa sytuacja, bo ja znam pare osob ktore tez tak chca zrobic...ale tez maja nadzieje,ze nie oznacza to kolejnych 5 lat na studiach... -
Anonim
tak tak i z pewnością trzeba zdać jakiś egzamin z rysunku..poza tym przedmioty projektowe są przede wszystkim najważniejsze i zajmują trochę czasu, więc miałabym wątpliwości, czy da się to zrobić szybko/w krótkim czasie. mimo wszystko,życzę powodzenia -
grand
Zgadza sie, na PŚ w Gliwicach jest to mozliwe tylko pod warunkiem ukonczenia 4 letniego CKI w Rybniku Politechniki Slaskiej wydzialu budownictwa specjalnosci budowlano-architektonicznej.. wowczas mozesz kontynuowac nauke (studia 2 stopnia uzupelniajace magisterskie) zarowno na wydziale budownictwa (zazwyczaj sa to studia wieczorowe) badz wydzial architektury w Gliwicach (studia zaoczne).
Pozdrawiam -
efa
no trudno.. to chyba jednak zostane budowlancem a nie architektem... bo znowu isc na 1 rok...i studiowac 5 lat... ech... szkoda. To dzieki za informacje wszystkim:) -
Marta Oczko
hmm lepiej sobie wszystko zaplanowac ale sprobowalabym popytac tez na WSEiZ -
Lily.
a PW? Piszą, ze wymagają tytułu inżyniera i zdania egzaminu z rysunku.
- Przeglądaj grona w kategorii Nauka
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa
- Załóż własne grono tematyczne