architektura & projektowanie [2653]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • PawełSsss...

Witam, pytanie może i prostackie ale lepiej pytać niż żyć w niewiedzy; )
    Czy ktoś mi może powiedzieć jak to jest z makietami??? Czy są konkretne firmy (chodzi mi o Warszawę lub okolice) które zajmują się wykonywaniem takowych modeli? Czy tworzenie makiety leży wyłącznie po stronie osoby zajmującej się projektem?
  • lu

sa firmy, sa osoby prywatne, studenci..... duzo tego. od makiet po 100 zl do makiet po kilkadziesiat tysiecy.
  • PawełSsss...

No takich "po 100zł" to sam kilka zrobiłem... Pytam właśnie o namiar na jakąś KONKRETNĄ firmę, osobę do której mógłbym się zgłosić w celu podpatrzenia jakichś nowych technik, sztuczek... Ogólnie dla dalszego rozwoju; )
  • lu

w goglach jest cala masa.
  • atoMuFFka

jest pan Holowacz z warszawy fabrykamakiet.pl
    jest naprawde dobry - ale jego makiety od 13 - 15 tys netto
    i sa tez chlopaki z lodzi WWW.cod-architects.pl
    i bodajze firma modelarch
  • atoMuFFka

no a generalnie to chyba malo jest naprawde solidnych firmy wykonujacych makiety... ostatnio szukalam no i wlasciwie bezkonkurencyjny okazal sie Pan z fabrykimakiet, takze ucz sie kolego ucz bo developerow duzo a makieciarzy jak na lekarstwo
  • Anonim

przejrzałem prace tych chłopaków i pana z fabryki makiet i muszę powiedzieć, że są bardzo przeciętne. O ile chłopaki dają radę, to Pan z FM chyba nie za bardzo czuje modele.

Potrafię to ocenić, gdyż sam pracowałem z gościem, który robi makiety zawodowo. Robiliśmy chociażby makietę Pałacu Saskiego, która była wystawiona na placu Piłsudskiego.

Facet ma naprawdę bogate portfolio świetnych makiet. Szkoda jednak, bo nie ma www. :/ Ale przede wszystkim robi genialne makiety "rzeźbiarskie" z drewna i balsy. W tej technice robiliśmy np. makietę Europejskiego Centrum Muzyki Krzysztofa Pendereckiego. Dla zainteresowanych posiadam zdjęcia, dwa inne można zobaczyć tutaj http://www.eucemusic.org/site.php?l...

pozdrawiam!
  • Karolcia

Dla wszystkich osób budujących makiety i szukających materiałów, w tym ludzików do makiet polecam sklej_to : http://allegro.pl/listing/user.php?...
| |

KOMUNIKATY: z nowym rokiem sie cos nowego wymysli:) POLECANE LINKI: strona technikum architekto...

Fotki