-
Anonim
>Blizniaczki ๑♥PAULINKA ♥۩ ๑♥KLAUDUś♥۩ napisała:
>Hejka:) wiem ze jestem jeszcze młoda, ale na nauke nigdy
>nie jest zawczesnie. Bardzo chcem zostac w przyszlości
>architektem i dlatego chcem sie dowiedziec co trzeba zrobic
>zeby sie dostac na uczelnie architektoniczna (jakie
>przedmioty?). Może ktoś mogłby mi po przesyłac swoje
>prace byłabym bardzo wdzięczna:):)
>
>
> Dziękuje z góry:):)
To życzę powodzenia, bo plany mam podobne.
Ale myślę, że przede wszystkim należałoby popracować nad ortografią jak to już ktoś wyżej wspomniał :) -
Anonim
mam pytanko...po czym najłatwiej znaleźć prace? architektura i urbanistyka,arch. wnętrz czy krajobrazu?? moze ktos sie orientuje? -
nie ma
>Blizniaczki ๑♥PAULINKA ♥۩ ๑♥KLAUDUś♥۩ wrote:
>Hejka:) wiem ze jestem jeszcze młoda, ale na nauke nigdy
>nie jest zawczesnie. Bardzo chcem zostac w przyszlości
>architektem i dlatego chcem sie dowiedziec co trzeba zrobic
>zeby sie dostac na uczelnie architektoniczna (jakie
>przedmioty?). Może ktoś mogłby mi po przesyłac swoje
>prace byłabym bardzo wdzięczna:):)
>
>
> Dziękuje z góry:):)
Po pierwsze: Przepraszam, że wygrzebałam tą wypowiedź, mimo, że była ona kilka dni temu, ale tu jedynie mam tylko pewną opinie.
-Koleżanko Bliźniaczko, z Architekturą jest jak z pedagogiką, tego trzeba chcieć a egzaminy są dosyć trudne. Bywa, że ludzie rysują długo, długo i jeszcze raz długo i wnet się nie dostają.
Dobra, po drugie, mam pytanie do wiedzących (ja oczywiście nie wiem)
Studia studiami, ale czy ktoś może wie i zna linki do Szkół policealnych, gdzie oczywiscie jest architektura.
Jeszcze raz przepraszam, ale zupełnie mi nie na rękę przeglądanie forów i czytanie postów, bo nie mam zbyt długiego dostępu do Internetu. Z góry dziękuję bałdzo! Pozdrawiam, Dż. -
Matt the Persekutor
>kochana Agniesia napisała:
>mam pytanko...po czym najłatwiej znaleźć prace?
>architektura i urbanistyka,arch. wnętrz czy krajobrazu??
>moze ktos sie orientuje?
w McDonald's nie ma dla nich róznicy w tym przypadku -
-
Anonim
I to miało być takie śmieszne? chyba nie przeczytałeś Matt drugiej części pytania... Pozdrawiam serdecznie -
Matt the Persekutor
to nie miało być śmieszne. Pytasz się po czym łatwiej znaleźć pracę. Pracę znaleźć łatwo i po tym i po tym, tylko trzeba precyzować swoje pytania o informacje np. jakiej pracy się szuka, co chce się robić, ile zarabiać etc. -
nie ma
Myślę, że Matt ma racje. Droga Panno już nie pamiętam imienia. Architektura to nie jest hop siup, do tego trzeba mieć odpowiadanie podejście oraz trzeba to lubić. Kasa nie jest rozwiązaniem, a Ty nie jesteś robotem, który można zaprogramować wedle uznania.
Pozdrawiam, gy. -
Anonim
Moja droga zadałam to pytanie, ponieważ bardzo lubię te trzy kierunki (niestety wszystkich nie mogę rozpocząć, iż nie pozwalają mi na to moje obecne studia dzienne)... i nie chodzi tu o kase i to abym na siłe sie do czegos dostosowała bo tego nie mam w planach. Mogę sobie pozwolić na rozpoczęcie jednego dodatkowego kierunku, wiec poprosiłam o radę po ktorym z nich najłatwiej znaleźć pracę... Pozdrawiam Agnieszka -
nie ma
>kochana Agniesia wrote:
>Moja droga zadałam to pytanie, ponieważ bardzo lubię te
>trzy kierunki (niestety wszystkich nie mogę rozpocząć,
>iż nie pozwalają mi na to moje obecne studia dzienne)... i
>nie chodzi tu o kase i to abym na siłe sie do czegos
>dostosowała bo tego nie mam w planach. Mogę sobie
>pozwolić na rozpoczęcie jednego dodatkowego kierunku, wiec
>poprosiłam o radę po ktorym z nich najłatwiej znaleźć
>pracę... Pozdrawiam Agnieszka
Acha, szacuneczek. Najwyraźniej troszkę źle sprecyzowałaś pytanie, że to tak odebraliśmy.
Jednak pytanie wymaga analizy: generalnie to jest tak: architektura wnętrz - częste zlecenia i całkiem niezła kasa, architektura i urb. - mło zleceń, ale konkretne wypłaty. Ogrody - podobnie jak z urb.
pozdro -
Matt the Persekutor
ale z reguły jest tak że lepiej jest być bardzo dobrym w jednej dziedzinie niż w kilku po trochu. -
Anonim
no więc przystanę na architekturze wnętrz :) Dziękuję za pomoc i pozdrawiam cieplutko... miłego dnia :) -
patrycja
To, która uczelnia w Polsce jeśli chodzi o architekturę jest najlepsza to jedna sprawa, druga to to, ze w Europie, a szczególnie w Wielkiej Brytanii bardzo ceni sie studentów architektury z Politechniki Gdańskiej, dlatego że jest ona im najbardziej znana. Pracowałam latem w dwóch biurach architektonicznych w Brystolu i dostalam się do nich właśnie dlatego, że studiuję na PG. -
Magdalena Y
Jak wyglądają egzaminy na uczelnie(co trzeba umieć, prócz rysunku)? Co trzeba dobrze zdać na maturze by się dostać i jak wygląda rekrutacja? Ważniejsza jest matura czy egzaminy? Z góry dzięki. Pozdr. -
zbier@j
-
Lily.
>Magdalena Y napisała:
>Jak wyglądają egzaminy na uczelnie(co trzeba umieć,
>prócz rysunku)? Co trzeba dobrze zdać na maturze by się
>dostać i jak wygląda rekrutacja? Ważniejsza jest matura
>czy egzaminy? Z góry dzięki. Pozdr.
Zdecydowanie ważniejszy jest rysunek, bo możesz odpaść zanim poznasz wyniki matur.
- Przeglądaj grona w kategorii Nauka
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa
- Załóż własne grono tematyczne