architektura & projektowanie [2653]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Grono.Net

Zostało mi niewiele czasu. Bardzo bym prosił użytkowników o przesłanie mi przynajmniej cząstkowych materiałów albo zdjęć na temat balkonów loggi i tarasów.
    Może mi czegoś jeszcze brakować tak więc bym się jeszcze z tym co bym dostał zaznajomił
    i dołączył do swej pracy.

(ps. nie zapomnijcie o info skąd macie te materiały do bibliografi będzie mi potrzebne).

Apropo mej pracy, mam:

rysunki balkonów z:
    - nośnikami izotermicznymi
    - płytami żelbetowymi monolitycznymi

tarasy:
    - nad pomieszczeniami ocieplane,
    - nad pomieszczeniami odwrócone,

loggie:
    - wiadomo dostawiane.

zamieściłem dodatki takie jak zabudowy czy markizy, trochę bhp, jak i naprawy.

prosiłbym o rysunki balkonów dostawianych na słupach i zastrzałach bo mam to strasznie wąsko opracowane ledwie kilka zdjęć.

Co byście jeszcze zamieścili w takiej pracy technologicznej?

Pozdrawiam wszystkich użytkowników grona.
  • Grono.Net

Czy tu ktokolwiek uczęszcza na to grono ?????? Ludzie nie bójcie się pisać.
  • Anonim

nie boimy sie, ale moze:

a) nie wiemy jak Ci pomoc, bo nie mamy takich materialow
    b) jestesmy wstretnymi leniami i nie chce nam sie

ja obstaje za a).

• Grono.Net

a to taki naprawdę ciekawy temat :D

Szkoda jednak że nie ma nikogo kto by miał o tym pojęcie :/ Przecież to element króry posiada praktycznie każdy budynek wielorodzinny jak i jednorodzinny :/

No cóż może kiedyś w innym temacie zabłyśniecie :]
  • Anonim

skoro to taki ciekawy temat, to moze Ty go zglebisz, a potem przedstawisz szerszemu gronu?

;-)
  • Grono.Net

ha :D

Jestem w trakcie wykonywania pracy dyplomowej :) Ale co ostatnio się okazało wykonam tylko technologię żelbetową monolityczną,

Wiem że będę miał inne krótkie infa takie jak:

- konstrukcję (zamocowanie);
    - architekturę (elewacje);
    - technologię (warswy); (szerzej opracowane)

okzało się również ż w naprawy nie muszę wchodzić to mam lżej.

Może kiedyś zamieszcze gdzieś w internecie i dostanę NOBLA :P
  • Anonim

a nie latwiej do konstruktra na konsultacje pojsc?

z reszta.. plyty i monolityczny zelbet?? cos mi tu nie halo :) ale moze sie nie znam...
  • Grono.Net

Płyty kolego powstają po rozszalowaniu wylewanych stropów lub ułożeniu i zakotwieniu prefabrykatów stropowych :)

Przepis na żelbet jakby ktoś nie wiedział:

beton + stal = żelbet :P

Monolity to są elementy powstające na miejscu budowy, ten motyw opracowuję, bo prefabrykatów nie lubię, nie cierpię i się do tego nie chcę dotykać ani patrzeć na okropieństwa, wielka płyta i ta reszta cała paskudna.

Z konstruktorem się konsultowałem. Sama niewiele wiedziała kobita, gdyż do tego małą uwagę przykłada :] Dopiero otworzyłem jej oczy :D

Nie znam osobiście innych konstruktorów, tak więc liczyłem na grono :)
  • Anonim

cie zle z poczatku zrozumialem.. potem mi sie nie chcialo prostowac... powinni tu zrobic edycje postoff :P

prefabrykowane sa rowniez wszelkiego rodzaju struno i kablo betony, ktorych uzycie czasmi ulatwia zycie :) chociazby taki "zaulek piekna", ktory ma stropy wlasnie z takich wynalazkow.
  • Anonim

nie wiem jak dokladnie zlokalizowac twoje potzreby ale

jesli chodzi o warstwy http://www.quandt.com.pl/rozwiazani...

jesli chodzi o sama konstrukcje to trzeba zajzec do ksiazki jakiejs o zelbecie zeby potrafic policzyc i wrysowac zbrojenie plyt. bo chyba o to ci chodzi....
  • Grono.Net

nie chodzi tyle o konstrukcję co o technologię, to jest zbyt obszerny materiał, i nawet jak będę pisał o żelbecie to i tak mam tylko wspomnieć że tam jest zbrojenie wyszkicować główne, montażowe i po bólu.

Ogółem jakiekolwiek informacje na temat balkonów mnie interesują. No cóż biorę się ostro do roboty.
  • mik peryferik

idz do gorskiego.
  • Grono.Net

lepiej do figla
  • Grono.Net

I stało się. Zrobiłem swoją pracę dyplomową. Zrobiłem ją tak jak jak chciałem, korekty jedynie w tarasach zdyskfalifikowały kilka stron.

Cała praca zajmuje 49 stron, i ma od groma rysunków i zdjęć.
    Mój znajomy z tarasów moim zdaniem odwalił fuszerkę co jak mu mówiłem wkurzał się na mnie. Na 38 stron o balkonach, 8 na temat tarasów, a można by więcej :/

Nie jestem z niej zadowolony, wręcz jeszcze wiele bym dodał i pozmieniał. Ale za późno.

Praca dostała ocenę 6 i komisja egzaminacyjna postanowiła 14 czerwca wys łać ją na konkurs PZITB.

Na wstępie mnie tam pożrą :/
  • Grono.Net

Górski, Figiel? Kto to?
  • ...

poszukaj na http://www.kkp.pl
    tam jest wiele detali i to w cadzie
  • BarBarka

ha koledzy mysleli zes juz w szeregach WAPW ....
  • Grono.Net

WAPW ??
| |

KOMUNIKATY: z nowym rokiem sie cos nowego wymysli:) POLECANE LINKI: strona technikum architekto...

Fotki