Arctic Monkeys [1439]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • talk show host

Przeglądając dziś (całkowicie przypadkowo!) nowy numer bravo, zauważyłam, o zgrozo, "recenzję" FWN, pod nim ocenę "wypas" oraz piękną fotkę grupy. Czy to początek szturmu tych gazet na zespół, czy tylko pojedyncza wzmianka? Miejmy nadzieję, że nie; )

Wyobraźcie sobie te artykuły i zajawki na pierwszych stronach bravo, popcornów i tego typu szajsie; f
  • levanejtve

E tam ja wole czytac o AM w NME; ] Bez sensu, zeby cokolwiek pisali o tym w bravo. Poza tym mi sie wydaje ze AM nie sa zespolem ktory uwielbiaja dziewczeta czytujace BRAVO i popcorn. Swoja droga mogliby u nas zrobic jakas konkretna gazete (chodziaz w sumie jest machina i teraz rock ale ja nigdzie ich nie moge dostac, taka gazeta moglaby byc bardziej "rozslawiona" i nastawiona na tego typu muzyke wlasnie)
  • Anonim

Teraz Rock czasami zamieszcza dużo artykułów poświęconych alternatywnemu rockowi, jednak moim zdaniem gazeta za duzo kosztuje i jest za dużo w niej o szatanach, metalach itp
  • Anonim

Heh ostatnio żartowałem sobie z bratem, że niedługo na okładce bravo pojawi się zdjęcie AM z podpisem "Arktyczne małpy- odkrycie roku 2007!" i prosze spęłniają się moje najgorsze przeczucia :/ ale chyba bravo nie przerobi AM na tokio hotel; p
  • e

Czym wy się w ogóle martwicie. Nawet jeśli staną się bardzo popularni wśród 'czytelników' takich czasopism jak bravo, to jestem przekonany, że się nie zmienią. Jako najsławniejsze dziecko Myspace, jawnie kpiące z dziennikarzy, raczej nie oglądają się na to, czy piszą o nich w bravo czy TR. Robią swoje. Ma to nawet więcej plusów, gdyż będzie można częściej usłyszeć ich w masowych rozgłośniach radiowych i stacjach telewizyjnych.
  • levanejtve

No z jednej strony to fakt.. Ale juz teraz mozna ich sluchac w radiu tak naprawde :) I nie tylko jeden kawalek.. Na mtv teledyski leca, wiec juz teraz nie jest zle.
    A Ja się zgadzam, co do Teraz Rock - za duzo satana; ]
  • talk show host

Sami AM raczej olewają tego typu prasę ciepłym moczem, martwię się raczej gwałtowynym wysypem "fanów" indie muzyki w wieku 13-14 lat. Teraz trwa boom na emo/emopodobne produkcje (z przewagą tego drugiego) ale w końcu przerzucą się na co innego; )

• levanejtve

mi to sie wydaje, ze ludzie czesto nazywaja emo czyms co wcale emo nie jest, wiec proponuje (im) zainteresowac sie najpierw czyms, co chce sie nasladowac. Bo wiesz, dla 13-14 latkow to tak fajnie brzmi "i'm emo kid!!". To sie zaczelo chyba od MTV VMA w tamtym roku..
    nie wiem dlaczego, ale te dzieci ktore teraz aktualnie sa w 1 kl gim ( i mlodsze) sa naprawde bardzo denerwujace, tylko trudno mi okreslic, dlaczego tak uwazam, ale to chyba wiele osob zrozumie. Ciekawe tylko czym to jest spowodowane??
    Ale na temat. Nie wiem czy mozna powiedziec ze dzieci sie zainteresuja AM jako zespolem, chociaz ta ich "niezaleznosc" moze byc przez nie odbierana jako godna nasladowania. Ale nie wiem do konca jak maja zamiar ich nasladowac, chyba ze maja zamiar lansowac sie, ze ich sluchaja tak jak teraz zapanowala moda na P!ATD, Good Charlotte, AFI (choc moze przesadzam bo przerazajaca ilosc tzw "fanow punk rocka" nie wie co to jest) i nie wiem czego tam jeszcze.
    Na chwile odeszlam od komputera i zapomnialam co mialam napisac. I tak juz sie rozpisalam, wybacznie mi literowki; ]
  • Kasiarzyna

>--> ウェロニカ <-- napisała:
    >No z jednej strony to fakt.. Ale juz teraz mozna ich sluchac
    >w radiu tak naprawde :) I nie tylko jeden kawalek.. Na mtv
    >teledyski leca, wiec juz teraz nie jest zle.
    >A Ja się zgadzam, co do Teraz Rock - za duzo satana; ]

a Machinę można dostać w prawie każdym kiosku. nawet w moim spożywczaku kiedyś widziałam.

• e

Mnie tam w sumie moda panująca wśród dzieciaków interesuje jak zeszłoroczny śnieg. Zasadniczo mi to nie przeszkadza. A taki 'wysyp' fanów, niesie za sobą powstawanie nowych kapel grających w tym stylu. I wśród masy przeciętniaków można wyłowić jakieś perełki. A więc w tym wypadku warto zadać sobie pytanie: czemu nie?
  • levanejtve

W sumie to lansowanie tych dzieci na tym jest denerwujace, ale sluchac sobie moga. I moze rzeczywiscie da sie tam cos wykopac.. W glebi..
    ;]
    I to ze kupilam sobie wyje**ane w kosmos trampki do kolan (:P:P) na punkcie ktorych mialam fiola i polowalam na nie od pol roku (przed zakupem czyli juz potora roku temu) i bylam bardzo wysmiewana na poczatku a po trzech miesiacach wszystkie dzieci ode mnie ze szkoly zaczely w roznych rodzajach trampek dreptac - to jest denerwujace; ]
  • ☥ Lady Vampyria ☥

dla mnie żałosne jest pisanie o małpkach w gazetach dla nastolatek... zobaczą alexa nawet nie znając jego muzyki i zaraz będzie sensacja jak wokół popieprzonego TH... "oooch jaki on piękny, jaki słodki"... po co zdjęcia i artykuły o małpkach mają trafiać do takich .... ścierw. Strona o małpkach między artykułami o TH, us5 i innymi badziewiami... dla mnie to żenujące i denerwujące... kocham arctic monkeys i nie znoszę głupich nastolatek, które lecą na zespól poprzez lidera...
  • e

No bo w gruncie rzeczy moda na indie już jest i być może stoimy na krawędzi takiego właśnie boomu...

>I to ze kupilam sobie wyje**ane w kosmos trampki do kolan
    >(:P:P) na punkcie ktorych mialam fiola i polowalam na nie od
    >pol roku (przed zakupem czyli juz potora roku temu) i bylam
    >bardzo wysmiewana na poczatku a po trzech miesiacach
    >wszystkie dzieci ode mnie ze szkoly zaczely w roznych
    >rodzajach trampek dreptac - to jest denerwujace; ]

To przypał:]
  • levanejtve

>ed napisał
    >
    >To przypał:]

Moje trampki czy to ze teraz malolaty dreptaja w takich samych? :P
  • talk show host

Ja popierdykam w trampkach sporadycznie i już od dawna, nikt się nie śmiał i nie śmieje - niechby spróbował; )

Może AM mają wg redaktorów zbyt mało wyrazisty image i za słabo wyróżniają się z tłumu; p
  • levanejtve

niech spieprzaja; ] redaktorzy; )
    mysle ze nie klasyfikuja ich jako kogos kto jest w stanie zawrocic w glowach naszym rozwrzeszczanym nastolatkom; ]
  • Mró

Myślę że AM nie trafią w wyrafinowane gusta muzyczne czytelników Bravo. Poza tym bez przesady - TH od początku adresują swój tak zwany imidż 'jestem emo, ach jak cierpię, lubię ciuchy z haendemu' do przysłowiowych trzynastolatek. Małpy nie. Słowem - etam.
  • levanejtve

Przepraszam, ty wogole wiesz, co to emo?
    Jezeli wiesz, to wybacz, twoja wypowiedz tylko wskazuje na cos zupelnie przeciwnego.
  • Mró

Przepraszam nie wiem więc mówie co widzę. Z całym szacunkiem ale 'emo' w obecnym tego słowa znaczeniu rozumiem jako tnące się gimnazjalistki. Niewiele to ma wspólnego z muzyką (ale kajam sie oczywiscie przed wszyskimi oburzonymi, niezaleznie od tego czy czuja sie bardzo imołszynal). AM nie sa emo. To mi wystarczy.
  • Anonim

W Anglii już od samego powstania zespołu, Arctic Monkeys powodowali pzyspieszone bicie serca wśród nastolatków, z dużym naciskiem na nastolatki :] Jakoś to nie spowodowało niczego złego, nadal dają świętne koncerty i robią dobrą muzykę. Z drugiej strony nie róbmy z AM jakiejś super niszowej kapeli, bo są na tyle popularni, że, moim skromnym zdaniem, publikacje w periodykach (nie odważę się nazwać tego magazynem) typu "Brawo" jest nieuniknione. Sami też mieliśmy po 13 lat i też słuchaliśmy wówczas różnej muzyki, co pewnie też irytowało nasze starsze rodzeństwo. Ale czy to coś złego? Niech małolaty wiedzą, co dobre...
| |

Oh there ain't no love no, Montagues and Capulets We just banging tunes 'n' DJ sets 'n' Dirty danc...

Fotki

Miejsca grona (0)