-
Anonim
witam wszystkich,
jak narazie zdawałam 3 razy do warszawskiej...wciąz bezskutecznie, ale to nawet dobrze, bo warszafka troche sie rozbestwiła (delikatnie mowiąc)
Dlatego w tym roku zdaje do Was :) Moj tata własnie skonczyl tkaninę, i z tego co opowiada, Łodzka ASP jest wspaniala.
Chciałabym jednak usłyszec opinie tych "mlodszej" daty; ) No wiecie- jakie ciało pedagogiczne, jakie towarzystwo ogólnie...no i jak same studia,egzaminy wstępne....bo juz sie trzęse ze strachu (szczegolnie przed ustnym..kiepski ze mnie mowca)
Acha - zdaję na grafike, wiec jesli trafi sie tu ktos z wydzialu, to chętnie go posłucham (dobre rady zawsze w cenie :) -
Ojczyzna Polszczyzna
ja uważam, że szkoła jest super i pod wzgledem grona i studentow, swietny klimat i mnóstwo przestrzeni (fizycznie i metaforycznie :)) -
Anonim
szkola....wieczne odrealnienie....oderwanie sie od rzeczywistosci......idziesz wciaz tym samym korytarzem i po 3 ch latach nadal ci sie myli gdzie jestes...ciemne ulice....destrukcja i industrializacja w stadium skrajnej dewastacji....cos pieknego noca.... mozna umrzec z zachwytu....interesujace osoby niebanalne imprezy wystawy koncerty....i tyle wspomnien :).... i siedzenie na trawie w sloncu zamiast na zajeciach juz niebawem :) -
Ojczyzna Polszczyzna
-
-
Anonim
-
Pani Prezes Brazylijski Serial
czemu bezskutecznie? moze chcesz a... no wiesz...
i czemu warszawska sie rozbestwila (i to delikatnie mowiac) ?
czym niby?
pytam bo ciekawa jestem :)
a tak wlasnie zaczynaja spiewac osoby co wlasnie kilka razy sie nie dostaly-smutne ale przwdziwe.
so? -
Anonim
moze chce co? nie wiem, nie wiem... :)
bezskutecznie- nie wiem dlaczego...zawsze odpadam po praktycznym...nie wiem co to oznacza:) ale nie ma co sie użalac. probuje do skutku.
co do warszawskiej - to tylko opinia studentowi ktorych zdązyłam poznac podczas egzaminow.Chodzi o to ze robi sie tam strasznie snobistycznie, ale opinie są rózne, różniste...
NIe obwiniam calego swiata artystycznego , o to ze mi sie akurat 3 razy nie udało... :)
Ale nie dziwię tym, którzy bezskutecznie probują po 6 razy, az w koncu zaczynają narzekac, bo dobrze znam i takich, dla ktorych egzaminy są jedynie formalnoscią... i tak wiedzą ze przyjęci są juz na wstępie....W takim kraju zyjemy. Zreszta nie tylko my...i nie ma co sie obuzac, ze ktos sie moze poczuc pokrzywdzony.
-
Pani Prezes Brazylijski Serial
no piszesz ze odpadasz juz po praktycznych i moze tu tkwi sedno sprawy?; >
a opinie znasz od studentow poznanych na egzaminach? no co ty? szkola zamknieta na ten czas... a ci co jednak sie dostaja to he he oni musza bo juz jest koniec roku i pewnie robaczki nie wrobily z materialem a ze sa na pewnie 1 roku to narzekaja; ) a co do snobstwa to nie slyszalam az takich glosow STUDENTOW co by uwazli ze jest tam snobistycznie :) no co ty. chyba trafilas na wyjatkowe sztuki. a co do tych zaplaconych to w tym temacie wogole sie nie orietuje bo nikogo tak dostanego nie znam. mysle ze jednak przesadzasz. przygotuj sie pozadnie i idz na krakowskie. tam sa naprawde dobrzy prof. w lodzi tez sa okej ale jak jestes z wawy to lepiej tam probuj. wygodniej; ) -
Anonim
:) nie wiem co to za studenci byli...moze cos jeszcze mieli do zaliczenia...bo ja wiem? ale zawsze sporo ich sie tam kreci w dniu skladania teczek, dlatego ich wypytuje.
nie wazne, ze nie znasz takich co dają w łape, kazdy wie ze takowi istnieją ...prawie wszędzie , tylko o tym sie nie mowi.
rany..sorry, ale naprawde nie zamierzam wdawac sie w jakies bezproduktywne dyskusje o tym kto jakiego jest zdania...i tak cokolwiek napiszę, zaraz bedzie jakas riposta, wiec to bez sensu.
ja tylko chciałam spytać o rady odnosnie Łódzkiej asp, wiec po co łapiesz mnie za słowa i przyczepiasz sie do poziomu mojego przygotowania ?
jezeli studiujesz na łódzkiej, to chętnie posłucham dobrych rad, ale jesli nie...no to nie wiem o co Ci własciwie chodzi. -
Ojczyzna Polszczyzna
-
Anonim
poza tym nie zawsze trzeba w łape dawac, jest tez coś takiego jak znajomosci (wujek dziekan, ciocia sekretarka... :)
ale dobra- nie o tym miało być.
donna - a mozesz mi powiedziec cos o tym jak egzaminy ustne wyglądają? jesli pamietasz jeszcze :) bo np. moją kolezanke, na warszawskiej, poprosili zeby jakąs piosenke zaspiewała...kogos innego podobno zjechali grupowo bo mial "nie odpowiednie" poglądy polityczne... -
Ojczyzna Polszczyzna
luz, siedzi grono, ty z nimi przy stole, herbatkę pijecie :P, pytają cię, ja jestem na zaocznych i cala ekipa tu, tzn większóśc, kreska KA jest na dziennych, no więc pytali nas skąd jesteśmy, dlaczego ten wydział - projektowanie graficzne - czy wiemy co to itp. potem siępytali czy byłam na biennale plakatu, ja im że tak, acha, to co pani sie najbardziej podobalo i dlaczego, hehe, bylam chyba jedyną osobą, ktora była, a większośc z wawy, co to jest raster i pewnie coś jeszcze, ale pamięć zawodzi...................pote m moją przyjaciółkę nast dnia też zapytali o raster, heh. takie tam, luz atmosfera, spoko są ci ludzie tam. -
Anonim
hmm no z tego co wiem, to na zaocznych rzeczywiscie jest luz, ale czy na dziennych tak samo? :) Bede najpierw na dzienne próbowac, a jak sie nie uda to na zaoczne, moze Wyzsze Studium Grafiki Artystycznej.
kurcze, na biennale plakatu nie bylam....ale za to na tkaniny tak; ) -
Anonim
egzamin na zaoczne jest zalosny w łodzi - mnie sie pytali o historie sztuki - powiedzialam ze bralam udzial w olimpiadzie z h.sztuki i troche o tym opowiedzialam i.. nie mieli pojecia o czym mowie..! jak sie chce pracowac a nie obijac to trzba robic to samemu w domu pracowni itd.. a szkola to tak na dobra sprawe/ zaoczna - dla papierku/ a dzienna dla prestizu tak obiektywnie..
dzienne maja troche roboty.. ale mniej niz np. na wwa asp.
\ps:a no co zdawalas do wwa??? -
Anonim
zdawałam raz na malarstwo, i 2 razy na grafike.
W Łodzi oczywiscie najpierw biore sie za dzienne, dlatego tak o te egzaminy wypytuję; słyszałam juz ze na zaocznych egzaminek przechodzi raczej luzno. Zresztą podobno i tak egz. wstępne to pikuś w porównaniu z sesją :)
bede zdawac na grafike, ale zastanawiałam sie tez nad edukacją wizualną.
A wiecie coś moze o Studium Grafiki Artystycznej na wydziale?
-
jacek
na egzaminie praca nie moze byc jedynie poprawna. musi sie czyms wyrozniac. nauczylem sie w zeszylm roku, ze przeszly obrazy w oczojebnych barwach :P teraz jestem na zaocznych, ale znow bede zdawac. -
ღ King.
ASP w LdZ jest moim marzeniem od zawsze :). niestety nie jestem uzdolniona plastycznie az tak.. :(. ale mam fajne czasem chore pomysly. tylko brak mi umiejetnosci do ich wykonania tak aby oddały to co chce przekazac... szukam gdzie moge sie nauczyc czegos w rysunku. bo chce umiec rysowac. a moje plany to zdawanie historii sztuki. to na asp tez sie przydaje? i moze ktos wie czy na ASP sa jakies zajecia rysunku tak dla ludzi z poza szkoly? . -
Ojczyzna Polszczyzna
-
ღ King.
no super. czyli poprostu musze sie udac do ASP. i sie blizesz czegos dowiedziec. ok. dzieki ! -
Ojczyzna Polszczyzna
nie ma za co, a przejśc się musisz, nie da rady inaczej; ) z tego co wiem, to w soboty są zajecia z rysunku